Németh Szabolcs

Számítógépre csatlakoztatható "FPS-mellény"

FPS, illetve sebesség őrültek figyelem. A TN Games októberben egy nagyon izgalmas számítógépes kiegészítőt tesz elérhetővé, amellyel még élvezetesebbé válnak a kategória játékai.

A "3rdSpace mellényt", vagy másképpen nevezve "FPS-mellényt" az IFA 2007-en mutatta be TN Games. Az eseményen évről-évre számos újdonsággal rukkolnak elő a fejlesztők. A hagyományos katonai mellényre hasonlító szerkezetben egy kompresszor bújik meg, amely az erőhatásról gondoskodik. A ruházat nyolc kamrára van osztva, amelyből négy található elől, négy hátul. Kamránként érzékelők sokaságával találkozhatunk, hiszen az ezek által továbbított jelzések alapján képes a mellény lövéseket, robbanásokat szimulálni. A lövöldözős mókák mellett a szimulátorokat kedvelők is hasznát vehetik a mellénynek, hiszen a nyolc kamrába elhelyezett fúvócső, és a kompresszor segítségével a mellény tökéletesen visszaadja a sebesség által gerjesztett hatásokat.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az új fejlesztést egyelőre igen kevés játék támogatja, ám a TN Games egy olyan csomaggal segíti a játékkészítőket, amivel a mellény könnyedén beleépíthető a programokba. A Quake 4-hez még ősszel érkezik az a patch, amely a mellényt beleintegrálja a játékba. A TN Games elmondása szerint a mellény kizárólag Windows XP, illetve Vista alatt működik, és egyelőre nem tervezik a konzolokra való fejlesztést.

Az új kiegészítő 2,49 kilogrammot nyom, ami azért nem egyeztethető össze a szokásos viselettel, de azért annyira nem is nehéz, hogy megszakadjon alatta a játékos. Amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a kellék bár a kiállítás zajában nem tűnik hangosnak, egy csöndes szobában azért bizony hallat magáról.

Az "FPS-mellényt" októberben kezdi el forgalmazni a TN Games, több színben és méretben 170 amerikai dollárért.

TN Games

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gabor0315 #34
    deszaaaar
  • Mavericko #33
    Metamorfo16 azért ha belegondolsz nemhiszem hogy sok játékra megcsinálnák ezt, mert tuti nem mindre.Annyira ők se hülyék hogy tönkretegyék az embert..poénosnak meg poénos mert 2-3 ezerért talán én is vennék...:D
  • MaSzKa #32
    durva fps mellény
  • Metamorfo16 #31
    Ez zsír.... 1-2 óra CS után már olyan kék-zöld lennél, hogy két hétig nem tudnál újra játszani lol..
    Azért hallod itt röhögök mekkora határ nagy baromságokat tudtok mondani (herére csíptethető sokkoló, mélyütő-boxkesztyű)...mennyi ökörség, de élvezem :D :D :D :D :D
    Ha meg a ruha finomhangolása nem automata , nagyban tolod a NFS valamely részét, aztán átváltassz egy repülőgépszimulátorra, és az arányaiban nem változott gyorsulás-áttétel miatt mikor felszálsz az anyahajóról, a tüdőd kiesik a hátad közepén a nagy erőhatástól LOL... remélem érthető mit akarok mondani....
    Érdekes ötlet.... szegény feltalálóknak sok az idejük... irány a bánya!!! :D
  • dimenzio harcos #30
    Rayman-es rugóstalpú ugráló szimulátoros cipő és Mario-s arany gyüjtögetős automatán telelevős kosárka nem lesz?
  • ColdFire #29
    heccsátra bele se gondolok:)
  • Skynet85 #28
    HC gamereknek ugyan ez csak paintball helyett M4 vagy áká:D
    WCG-n már látom is magam előtt:) ,,megkezdődött a CS bajnokság, ez ám a headshoot!!!, takarítot kérünk a 4es monitorhoz".
  • jeti00 #27
    na én ezt megveszem :)
  • Librarian #26
    Ja! És a játékokat bárki, bátran örökélettel játszhatná, egy idő után (elég hamar) úgyis abbahagyná... XD
  • Librarian #25
    Ezen szakadtam. Miért nem mindjárt egy bazi boxkesztyűs masina? Szigorúan terpeszben ülni, és ha lövést kapsz kattan a rugó, és kapsz egy mélyütést!

    Vagy mi lenne, ha egy egész szoba teljesen ilyen lenne, mint ez a mellény? Körbe MINDENHOL paintball fegyverek, mind rád irányozva, és a téged ért lövésekkel szinkronban kapnád a golyókat... :D:D:D:D Szabadalmaztatom!!!