Gyurkity Péter

Az EA szerint a legtöbb játék unalmas és nehéz

Érdekes kijelentésre ragadtatta magát John Riccitiello, az EA vezérigazgatója: szerinte a legtöbb játék unalmas és minden fantáziát nélkülöz. Arról nem ejtett szót, hogy mi jelentené a kiutat.

Riccitiello nyilatkozatában napjaink számítógépes és konzolos játékairól fejtette ki meglehetősen lesújtó véleményét, kiemelve, hogy a legtöbb kiadó unalmas és feleslegesen bonyolult, nehéz játékok áradatát zúdítja a vásárlókra. Kijelentésére éppen a soron következő E3 előtt került sor, amely a várakozások szerint megdobhatja az idei eladásokat.

"Halálra untatjuk a játékosokat olyan fejlesztésekkel, amelyek egyre nehezebbek és bonyolultabbak" - jelentette ki az EA vezére, aki 2004-ben elhagyta a céget, hogy részt vegyen egy befektetői csoport megalapításában. Április óta azonban ismét az Electronic Arts berkeiben tevékenykedik, mégpedig vezérigazgatói minőségben, aminek köszönhetően szavai nyilván nagy súllyal esnek latba. Az eszmefuttatás mindenképpen érdekes, hiszen sokan éppen ellenkező módon véleményezik napjaink játékait, legalábbis ami a bonyolultságot és nehézséget illeti.

"Az iparág az esetek nagy részében az ismétlésekben véli megtalálni a választ" - tette hozzá Riccitiello, kiemelve, hogy számos fejlesztés az egy évvel korábban megjelent cím folytatása, ami alig különbözik a korábbitól, ami viszont a két évvel azelőtt megjelent eredetire épül. Mondja mindezt az EA vezére, amely többek között a FIFA-sorozatért is felelős, amelynek eddigi pályafutását legfőképp lassú evolúcióként jellemezhetjük, kezdve a 94-es (még felülnézetes) első változattól az idei fejlesztésig. Arra is volt példa, hogy egy meglehetősen összetett játék lebutítása soha nem látott méretekbe taszította a játékosok számát, elég csak a Star Wars Galaxies újításaira gondolni.

Arról már nem beszélt a vezérigazgató, hogy mi jelentené a kiutat ebből a helyzetből, illetve hogy az EA maga milyen módon igyekszik megtalálni a választ ezen kérdésekre. Az E3 közeledtével azonban a legtöbben arra számítanak, hogy az egyre olcsóbbá váló hardver és számos népszerű kiadvány megdobja majd az eladásokat - a nyilatkozat fényében ez meglepő lenne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MRPotteR #62
    mert a mostwanted meg a carbon meg tuti a prostreet is unalommal teli gammák!!!
  • Stryker #61
    Ez természetes mindenki unalomból CoD-ozik vagy WoW-ozik vagy esetleg Battlefield-ezik.Én is csak unalomból CoD-ozok,méghogy izgalom játék közbe?Gondolom még nem mérték meg egy szimpla játékos vérnyomását,mikor úgy koncentrál,hogy még egy atomrobanás sem zavarja meg.
  • n0k0m #60
    Electronic "rókabőrnyúzó" Arts mellett szóljon, hogy még mindig a legkedveltebb játékkollekcióval rendelkeznek. Sok játszható, hellyel közzel élvezetes játékuk van, sőt sokaknak kedvenceik is. Battlefield sorozat nagy kedvencem. Simset/NFS-t is sokan szeretik. Mondjuk tegyük hozzá, hogy amiket felsoroltatok problémák azok magyarra fordítva ezek:

    TÚL SOK JÁTÉKOT AD KI AZ EA, MINEK AD KI ANNYIT. INKÁBB NE ADNA KI EGYET SE ÉS AKKOR NEM KELLENE MEGVENNEM. MERT MUSZAJ MEGVENNEM IGY A FOLYTATAST/KIEGESZITOT.

    Szoval oruljunk hogy sok jatekot ad ki, ahelyett hogy egyet sem. Örülnétek ha most lenne NFS 1, 3, meg Underground es ennyi? Nemhiszem. És nem megy a fejlesztés rovására se, hiszen a sok klón mellett gyakran ujitanak is, ha már az kifutott. (mellesleg ugy csinaljatok, mintha annyi eredeti EA-s jatekot kellett volna megvennetek, az eladasok joreszt USA-ra vonatkoznak, akik penzelik azt, hogy az EA nagy koltsegvetesu jatekfejleszteseket penzeljen. BF2-ot meg en is megvettem, mert megerdemelte.)
  • Sbence #59
    Politikát félretéve ez a kijelentés kicsit "elkúrtuk" jellegű volt.
    Háááát... igen... unalmasak a játékaink....
    az elmúlt 1 évben nem bővelkedtünk olyan játékokban,amitől segreülsz hogy :" hú bazzeg " de 15 pénzt behajtanák minden új EA játékon.
  • Leventuszéy #58
    SpellForce 1 rulz
  • fflx #57
    Valljuk be azert, hogy a BF42 egy ido utan sokkal elvezetesebb volt, ha az ember talalt maganak egy ingyenes modot es azzal tengette az idejet. Erre BF2-nel mi tortent, a legtobb modder arra panaszkodik, hogy semmi support nem volt az EA-tol (dice) a modolashoz, mivel konkurenciai lettek volna a rokabor EA kiegeknek (az a special force, meg EU mittomen milyen nevu fosoknak) Kb 100 mod keszul 2 eve a BF2-hoz es mindeddig mindossze egy valamirevalot lehet jatszani is kozuluk, de az is meg nagyon beta stadium. (pedig ugye a modok tartjak eletben a jatekokat, persze ez valoszinu nem tul jo az EA nak) Meg mostanaban is sok szervert megtoltenek azok a fanatikusok akik meg mindig FH-t jatszanak BF42 enginnel.
  • Beni521 #56
    még hogy olcsóbb hárdverek...
  • psishock #55
    "TR hangulat nulla!!"

    hát igen, friss vért vittek a sorozatba, és nagyon eltalálták vele az izlésemet! Sokkal izgalmasabb szerintem élő emberek közt, fegyverekkel amolyan titkos ügynöknénit/mistery-kutatót játszani, beszélgetni velük, mindezt éjszakai városban, diszkókban, múzeumban stb mint régésznénit a barlangonkban, sokszor halálos csapdák és állatok szomszédságában, persze ez megint személytől függő. Felőlem új nevet is adhattak-, és új sorozatot is indíthattak volna a játéknak, mert az elgondolás és a megvalósítás nagyszerûen sikerült. Esetleg a főhősnőt is lecserélhették volna, hogy ne bántcsa a HC, barlangos tr fanok csőrét, de mint tudjuk nem így tettek.
  • manoczi #54
    Van igazság a hírben, nem is kevés... (lásd NFS:Carbon <- tiszta röhej, unalom a köbön) de tényleg nem csak az EA dob ki unalmas játékokat. Az tény, hogy inkább játszok PRE1 vagy PRE2-t, mint CnC 3-at! A "régi" játékok szerintem is sokkal ütősebbek, pl ottvan tényleg az első Prince Of Persia, hatalmas game volt! A mostanság megjelenő POP gamek közel sem hozzák azt a színvonalat, hiába a jó graf. Ha már újabb gamet kell viszont említeni, akkor nekem a CS:Source jön be . Esetleg még a CrySis dehát ezzel meg annyi a gond, hogy nincs az a pénz, amiből annak megfelelő gépet lehetne összerakni...

    Mostanában SpellForce-al tengetem az időmet, nade nem ám a 2-vel, mert az is valami oltári nagy kaki lett. Az alap game + a kiegek, el vagyok vele mint a befőtt. Ezenkívűl amivel még ma is el tudok játszadozni: CnC Generals és ZH, Red Alert 2 és Yuri's Revenge, MK szériák, HL2 + EP1, Painkiller és Battle Out Of Hell, Dino Crisis 1 és 2...stb (a többi nem jut eszembe).
  • HUmanEmber41st #53
    A Battlefield 1942 és a BF2 agyonpeccselése tényleg gáz, de már évek óta csak ezzel töltöm szabadidőmet (meg még sok százezren rajtam kívül :D ).
    Egy FPS halála az Aut. Int. De hálóban szinte megunhatatlan. Mindig mások az ellenfelek, és mindig más a szitu. És a kör végén olyan jó érzés látni sárgával kiemelt neved: legjobb páncélos, legjobb légvédelmis.. ahh... :D :D persze sajna nem mindig.. :D