Gyurkity Péter

Máris visszavonul a PS3 olcsóbb változata

A Sony az alacsony keresletre hivatkozva szünteti meg az olcsóbb változat forgalmazását, mivel a legtöbben a prémium ajánlat iránt érdeklődnek. Eközben kedvezményekkel csábítanák a vállalati vevőket.

Ahogy arról tavaly mi is több alkalommal beszámoltunk, a PlayStation 3 az Egyesült Államokban és Japánban eredetileg két változatban került a boltok polcaira. Nagy eltérés nem volt a két ajánlat között, jóllehet a drágább verzió 20 helyett 60 GB-os merevlemezt, valamint egy kártyaolvasót és Wi-Fi adaptert is magába foglalt, ezek hiányoztak a belépő szintűnek szánt példányokról. A vásárlók azonban a Sony szerint nem voltak érdekeltek az olcsóbb ajánlatban, a nagy többség rögtön a többet kínáló verzió után ment.

"Kezdetben két különböző modellt kínáltunk a vásárlóknak, amellyel az eltérő igényeknek szerettünk volna megfelelni. Ez azonban az első naptól fogva 90 százalékban a 60 GB-os verzió javára szólt, amihez rögtön alkalmazkodtunk. A kereslet ilyetén alakulása miatt már beszüntettük a 20 GB-os példányok forgalmazását az észak-amerikai kontinensen" - magyarázta Dave Karraker, a Sony America munkatársa egy interjúban. Európában ez természetesen semmilyen változást nem jelent, hiszen az olcsóbb ajánlat itt nem is volt elérhető, a Sony rögtön egy eltérő változattal indított, amely ráadásul a kompatibilitás terén is további kérdéseket vetett fel.

Eközben több - főként gyógyszeripari - vállalat azzal kereste meg a Sonyt, hogy érdekeltek lennének a nagyobb tételben történő vásárlásban, amennyiben ezt megfelelő kedvezményekkel honorálnák. Felfigyeltek ugyanis a konzolban rejlő tudományos lehetőségekre, amelyek elsőként a folding@home projekt és a készülékek hálózatba kötése kapcsán mutatkoztak meg igazán. Ezt maga a gyártó is igyekszik kihangsúlyozni: példaként említik, hogy most szerdán a 200 ezer résztvevő konzoltulajdonosból 20 ezren voltak fenn a hálózaton, amelynek eredményeként az összesített számítási teljesítmény elérte a 267 teraflopsot. Ez a hagyományos asztali PC-k esetében több mint 200 ezer konfiguráció részvételét igényelte volna, vagyis a konzol jóval kedvezőbb eredményeket ígér.

A kereskedelmi úton történő felhasználás eredményeként újabb PS3-hálózatok jönnének létre, amelyeket kizárólag tudományos kutatásokra használnák olyan cégek, amelyek a rákkutatással és egyéb kísérletekkel foglalkoznak. Mindez persze a Sony számára is jókora bevételt jelentene, így valószínű, hogy a közeljövőben több ilyen üzletet kötnek az érdeklődő vállalatokkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • konoha #122
    halott valaki a ps3 új bundle-ról
    "Pick n Mix" a neve alapgép+2játék
    lénag itt:
    http://www.gamer365.hu/show-article.php?id=4081&news
  • dez #121
    Go go #55, 101... Tényleg nem vagy képes megérteni? Az Amigás példád sántít: az Amiga 500 sem volt teljesen fix, memóriát lehetett benne bővíteni, gyorsabb procit bele tenni, sőt még videokártyát is, stb.
  • Indigo #120
    "Forrás: innen-onnan, wikipedia meg ilyesmi"

    Ez nagyon komoly... Inkább no comment.

    Most aztán földbedöngöltél az abszolút hiteles forrásaiddal és a megdönthetetlen érvekkel :DDD
  • cateran #119
    "Elements of a Video Game Console

    Controllers: Video controllers allow the user to input information and interact with onscreen objects."

    "An exploded view of a modern personal computer:

    1. Display
    2. Motherboard
    3. CPU (Microprocessor)
    4. Primary storage (RAM)
    5. Expansion cards
    6. Power supply
    7. Optical disc drive
    8. Secondary storage (Hard disk)
    9. Keyboard
    10. Mouse"
    "The PlayStation 3 (colloquially known as the PS3) is the next video game console in Sony Computer Entertainment's (SCEI) market-leading PlayStation series."
    Forrás: innen-onnan, wikipedia meg ilyesmi
    Jah,bocsi hogy elmaradtam,de nekem még nincs egy szinten a net a levegővel,más dolgom volt:P
    Ahh és dez: a fix hardware a nem IBM alapú gépeknek is sajátja szokott lenni (pl.Amiga 500)
  • dez #118
    Vártam a válaszod, hogy akkor pontosan mi is nem tetszik. De akkor leírom anélkül: pontosan tudom, mit jelentenek a szövegek, de nem szó szerinti fordítás volt a célom, hanem következtetés leírása.
  • NEXUS6 #117
    Teccik a hirdetés az oldalon.;)))

    Az x marketing gépezet újra támadásba lendült! Monnyuk kel is, mivel a M$ most már hajlandó volt elismerni, hogy a X tényleg karcolja a lemezt. Kb 1/10 eséllyel fog ki ilyen gépet az ember.
  • zola2000 #116
    A pspn nem hiszem hogy segít egy árcsökkentés. Anno a gamecuben sem sokat segített hogy lement az ára 100$ alá, mondjuk így sem nagy az árkülönbség egy psp és a ds lite közt. A hyperól meg annyit, hogy sok psp reklámot láttam tvben (psp nyereményjáték stb), "a bajnokok ligája mérkőzések támogatója a psp", mégis az n64 szintű hasonló áru ds lite fogy. Most meg megint hatalmas címek jönnek dsre mint a xenosaga, ff12, ff cc, zelda, spore, settlers, sim city, brothers in arms ezek még jobban megdobhatják a ds sikerét. A wiinél is hasonlókra számítok.
  • NEXUS6 #115
    Egy szinten igazad van az eladások meg a fejlesztések tekíntetében, de azért még igen csak az elején tartunk a dolgoknak.

    Másrészt nem csak az igaz amit te írtál, hogy arra írnak jó cuccost, ami jól fogy, hanem fordítva is, amire jó gámákat írnak az jól fogy.

    A Wii és a PS3-is csak néhány hónapja jelent meg, az eladott gépek mennyisége a körül a bizonyos 5 millió körül van, ami eldönti, hogy érdemes a platformra fejleszteni. A Wii túl van rajta a PS3 meg még innen, csakhogy ha megnézed pl a Japánban leginkább várt 10 játék listáját akkor a PS3 helyzete jobb!;)))
  • NEXUS6 #114
    Nemsokára jön a PSP olcsóbb változata. Kíváncsi leszek, hogy változik majd az eladások száma. Szerintem eddig egyedül a magas ár volt, ami a DS malmára hajtotta a vizet.

    Szal lehet hájpolni a DS-t, de én nem tartom normálisnak, ha valaki választhat egy SuperNintendo meg egy PS2 szintű gép között, akkor még is az előbbit választja.
  • zola2000 #113
    Én régebben terveztem pspt venni a ds mellé, de most már nintendo dsre is olyan címek jönnek amik teljesen jók. Pspre meg igencsak kevés cucc jön. Én megmondtam hogy márkáfüggetlenül mindig arra a gépre jönnek a legjobb cuccok ami jól fogy. Azt meg megmosolygom hogy arról megy a vita hogy melyik gép milyen cpuval gpuval jön. Tehát amiből többet adnak el arra jönnek a jó cuccok, amire jó cuccok vannak az emberek azt veszik. Tehát itt mind a siker mind a bukás öngerjesztő folyamat. A wii meg az x360 coreal van egy árban.