Gyurkity Péter

Lipcsében sem csökken a PS3 ára

A Sony gyorsan lehűtötte a kedélyeket, leszögezve, hogy a Leipzig Games Convention alatt sem terveznek árcsökkentést. A konzol gyatrán szerepel a riválisokkal szemben.

Nick Caplin, a Sony Computer Entertainment szóvivője a Reuters hírügynökségnek adott interjúban sietett kijelenteni, hogy árcsökkentésre Lipcsében sem lehet majd számítani. Az augusztus 20. és 22. között megrendezendő kiállításon így a rajongók hiába várják majd a nagy bejelentést - erre a Sony szerint továbbra sincs szükség, igaz a korábban tervezett eredményt nem sikerült elérni. A márciusban lezárult pénzügyi évben 11 millió helyett 9,2 millió darabot adtak el a család harmadik tagjából, bár szerintük az idei évre tervezett 10 milliót sikerül majd tartani.

Márpedig a legfrissebb hírek szerint a cégnek igenis szüksége lenne meglépni az árcsökkentést, hiszen ez a konzol rajtját követő helyzetben is segített, a nemrég beérkezett legújabb eladási adatok pedig a PS3 visszaesését, illetve a riválisok erősödését jelzik. A múlt hónapban beszámoltunk arról, hogy júniusban az USA-ban igencsak megugrott a PS3 eredménye, ezzel pedig jócskán lehagyta az Xbox 360 konzolt és némileg megközelítette a Wii-t. Ez most sikerült teljesen elveszíteni, a PS3 a rövid kitérő után gyakorlatilag visszatért eredeti helyére, alig megelőzve első számú riválisát.


Ennél is fájóbb lehet a Sony számára, hogy a hónap elején a rajt óta első alkalommal hagyta le az Xbox 360 a heti eladások terén a konzolt Japánban, amely pedig a cég hazai pályájának számít. Az augusztus 10-én véget ért héten egészen pontosan 28116 Xbox 360 kelt el a szigetországban, miközben a Sony mindössze 10705 darabot tudott értékesíteni. Ezt a piaci megfigyelők a Tales of Vesperia szerepjáték számlájára írják, ez ugyanis augusztus 7-én mutatkozott be Japánban.

Az Ascii Media Works jelentése szerint a Wii itt is mindent besöpört, hiszen ugyanezen hét nap alatt 41044 darab kelt el belőle, ami jól mutatja az olcsó megoldás fölényét. Kérdés, hogy miként alakulnak majd az eladások az USA-ban, ahol a kizárólag Xboxra megjelenő Tales of Vesperia a hónap végén, 26-án rajtol majd el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • OliApa #19
    Takagina Akira.
  • Hoz_Hun #18
    Jaaaa, hogy van náluk PS3 is… ez eddig fel se tűnt. Bármelyik japán csaj jó lesz.
    Amúgy balról a második az nem Ogura Yuko?
  • NEXUS6 #17
    Én állva szoktam;)))
  • Tetsuo #16
    Elfektetnem a szonyegre es addig tolnam amig birnam sztan megint..
    A PS3-t persze :)
  • Tinman #15
    Egy másik kép róluk:



    Má', hogy a PS3-ról... miről másról?!
  • RecoPhile #14
    Ti bénák nekem mind a négy csaj kell
  • Alien! #13
    igen...itt egy bejelentés,havi eladási szám máris óriási hírt ver,komoly következtetéseket levonva a jövőre nézve....az meg,hogy gyatrán szerepel -tekintve,hogy mennyi az ára,és nincs rá warez- kis túlzás.
  • NEXUS6 #12
    Azért volt egy két érdekes dolog a Sany konferenciáján, érdemes lenne annak külön cikket szentelni, ha már az hír, hogy nem csökken a PS ára!;)))
  • meteoreső #11
    Na majd utánanézek már ennek a gémnek: Tales of Vesperia.
    Legalább a kiállításokon csökkentenék, az is reklámfogás lenne.
    Jó játékokat kell nyomni, nyomni kizárólagosan, az viszi előre.
  • Moyko #10
    K*rvára nem érdekel senkit sem a hír.. mindenki a csajokat pontozza:
    jobbról 2. - hegeszteném