122
  • konoha
    halott valaki a ps3 új bundle-ról
    "Pick n Mix" a neve alapgép+2játék
    lénag itt:
    http://www.gamer365.hu/show-article.php?id=4081&news
  • dez
    Go go #55, 101... Tényleg nem vagy képes megérteni? Az Amigás példád sántít: az Amiga 500 sem volt teljesen fix, memóriát lehetett benne bővíteni, gyorsabb procit bele tenni, sőt még videokártyát is, stb.
  • Indigo
    "Forrás: innen-onnan, wikipedia meg ilyesmi"

Ez nagyon komoly... Inkább no comment.

Most aztán földbedöngöltél az abszolút hiteles forrásaiddal és a megdönthetetlen érvekkel :DDD
  • cateran
    "Elements of a Video Game Console

Controllers: Video controllers allow the user to input information and interact with onscreen objects."

"An exploded view of a modern personal computer:

1. Display
    2. Motherboard
    3. CPU (Microprocessor)
    4. Primary storage (RAM)
    5. Expansion cards
    6. Power supply
    7. Optical disc drive
    8. Secondary storage (Hard disk)
    9. Keyboard
    10. Mouse"
    "The PlayStation 3 (colloquially known as the PS3) is the next video game console in Sony Computer Entertainment's (SCEI) market-leading PlayStation series."
    Forrás: innen-onnan, wikipedia meg ilyesmi
    Jah,bocsi hogy elmaradtam,de nekem még nincs egy szinten a net a levegővel,más dolgom volt:P
    Ahh és dez: a fix hardware a nem IBM alapú gépeknek is sajátja szokott lenni (pl.Amiga 500)
  • dez
    Vártam a válaszod, hogy akkor pontosan mi is nem tetszik. De akkor leírom anélkül: pontosan tudom, mit jelentenek a szövegek, de nem szó szerinti fordítás volt a célom, hanem következtetés leírása.
  • NEXUS6
    Teccik a hirdetés az oldalon.;)))

Az x marketing gépezet újra támadásba lendült! Monnyuk kel is, mivel a M$ most már hajlandó volt elismerni, hogy a X tényleg karcolja a lemezt. Kb 1/10 eséllyel fog ki ilyen gépet az ember.
  • zola2000
    A pspn nem hiszem hogy segít egy árcsökkentés. Anno a gamecuben sem sokat segített hogy lement az ára 100$ alá, mondjuk így sem nagy az árkülönbség egy psp és a ds lite közt. A hyperól meg annyit, hogy sok psp reklámot láttam tvben (psp nyereményjáték stb), "a bajnokok ligája mérkőzések támogatója a psp", mégis az n64 szintű hasonló áru ds lite fogy. Most meg megint hatalmas címek jönnek dsre mint a xenosaga, ff12, ff cc, zelda, spore, settlers, sim city, brothers in arms ezek még jobban megdobhatják a ds sikerét. A wiinél is hasonlókra számítok.
  • NEXUS6
    Egy szinten igazad van az eladások meg a fejlesztések tekíntetében, de azért még igen csak az elején tartunk a dolgoknak.

Másrészt nem csak az igaz amit te írtál, hogy arra írnak jó cuccost, ami jól fogy, hanem fordítva is, amire jó gámákat írnak az jól fogy.

A Wii és a PS3-is csak néhány hónapja jelent meg, az eladott gépek mennyisége a körül a bizonyos 5 millió körül van, ami eldönti, hogy érdemes a platformra fejleszteni. A Wii túl van rajta a PS3 meg még innen, csakhogy ha megnézed pl a Japánban leginkább várt 10 játék listáját akkor a PS3 helyzete jobb!;)))
  • NEXUS6
    Nemsokára jön a PSP olcsóbb változata. Kíváncsi leszek, hogy változik majd az eladások száma. Szerintem eddig egyedül a magas ár volt, ami a DS malmára hajtotta a vizet.

Szal lehet hájpolni a DS-t, de én nem tartom normálisnak, ha valaki választhat egy SuperNintendo meg egy PS2 szintű gép között, akkor még is az előbbit választja.
  • zola2000
    Én régebben terveztem pspt venni a ds mellé, de most már nintendo dsre is olyan címek jönnek amik teljesen jók. Pspre meg igencsak kevés cucc jön. Én megmondtam hogy márkáfüggetlenül mindig arra a gépre jönnek a legjobb cuccok ami jól fogy. Azt meg megmosolygom hogy arról megy a vita hogy melyik gép milyen cpuval gpuval jön. Tehát amiből többet adnak el arra jönnek a jó cuccok, amire jó cuccok vannak az emberek azt veszik. Tehát itt mind a siker mind a bukás öngerjesztő folyamat. A wii meg az x360 coreal van egy árban.
  • zola2000
    Jaj most ugyanúgy győzködjek mindenkit hogy igen is végig lesöpri továbra is a piacot a wii, mint ahogy annakidején győzködtem az embereket, hogy igen is a ds is mindvégig a psp felett halad. A helyzet teljesen ugyanaz.
  • NEXUS6
    Kösz a pontosításokat a másik fórumon, az IGN cikkel kapcsolatban, még csak most olvastam, de tanulságos volt.
    ;)))
  • dez
    Ha továbbra is csak félrebeszélsz, akkor tényleg nincs értelme.
  • NEXUS6
    1."(nekem gamecubem van)"
    Le mertem volna fogadni!;)))
    Ha kiszámolod mennyit adtak el annak idején GC-ből meg X-ből, + bejön hogy azért a Wii ujdonság, + hogy a PS2-nél csak jobb HW, + jó marketing, és a kontrollerhez passzoló buli gámák vannak rá, akkor kijön az a szám amit eladnak belőle. Ami ugyan nagy, de nem csoda, a PS2 még azért nagyjából tartja vele a lépést.
    Az igazi NextgenWar még csak most kezdődik, de a HW gyngesége miatt ennek a Wii nem részese!
    Bocs.

3. Azért másfél éven belül naggyából mindenki lecseréli a TV-jét minimum HDready-re. Azon már a Wii standard PAL meg NTSC játékai kiba rosszul fognak mutatni az X-hez, meg a PS3-hoz képest, és ha szétbombázza is a Nintendó jobbnál jobb gámékkal a piacot, nem fog tudni lépést tartani.
    Az EA asszem szívja a fogát, hogy elhanyagolta a Wii-re való fejlesztést, de a Wii még csak 1-2 hónapja lépte át a kritikus 5 milkós küszöböt, igaz megy mint a rakéta, de a Holdig nem fog eljutni. Ha másfél év múlva vége lesz a sikerének az max 15-20 milkó konzolt jelent, de szerintem onnan már nem igazán fog tovább menni. A PS3/X360 esetében igaz lassabban érik majd el a nagyobb számot de legalább duplája lesz a vásárló bázis. És ez azért a kiadóknak is számít. Nem fogják otthagyni a Wii kedvéért a másik konzolokat.

A Marió stilusu játékokkal én max a mobilomon játszok, szal nekem ez nem volt érv, bár ez egyéni ízlés kérdése.

Ha viszont van kraft a Nintendonban, akkor 1.5-2 év múlva kihozza az igazi nextgen HW-ét, ami már sokkal fejletteb tud lenni, mint akár az X360, akár a PS3, hiszen azok kifejlesztéséhez képest 2-3 év telik el.
    Na az tényleg pofára esés lehet, mind az M$-nek, mind a Sonynak!!!;)))
  • zola2000
    1 Az xbox meg a gamecube nem számított, a kettőből együtt sem adtak el feleannyit mint a ps2ből (nekem gamecubem van).
    2. Egyébként a psesek is elég rendesen beszolnak a pses hírekbe szal 1-1.
    3. Az meg vicces hogy a wiinek másfél éve van hátra. Az elején csak pár jó cím volt, most jön a super paper mario, a zelda, a metroid3, a mario galaxy. Jövő de inkább már az idei évtől is minden jelentős fejlesztő elsősorban wiire fejleszt, ide jönnek a legjobb jrpgk, de hogy mi lesz a helyzet sikeresség szempontjából elég megnézni a nintendo dst és a pspt és ne gyere azzal hogy ott mások az igények, a wii megmutatta, hogy nem mások.
  • Yv@n
    "(Marhára elcsodálkozom azon, hogy más konzolok/platformok rajongó táborát mi a franc vonzza ezekben a PS3 topikokban, amikor a saját gépükhöz tartozó cikkek fórumai meg panganak;)))"

Az arcok akik hozzászólnak. Tartalmas szórakozást biztosítanak a emernek. Én személy szerint minden elborult írását imádom olvasni legyen az ps/box/pc fan. (Lásd az itteni zsenit, aki szerint a pc és konzol lényegi különbsége hogy gyárilag mely perifériával szállítják :) ) Egyszerűen annyi baromságot képesek össszehordani, hogy megjegyezni sem lehet mindet.
  • Yv@n
    Nézd. Feltételezem hogy az ott a te fordításod az egyes blokkok alatt. (Amennyiben nem úgy nem tudom mit keres ott) Ettől kezdve megkérdőjelez mindent amit teljes magabiztossággal állítassz, és mint ilyen feleslegesé teszi a toábbi beszélgetést. Ezen nagyon nncs mit ragozni tovább.

Tudom hogy nálad divat termetes méretű angol szövegblokkokat bevágni magyarázatként, de azért felhívnám rá figyelmedet, hogy maga a puszta tény, hogy valamit idézel még nem elég. Nem árt, ha az adott idézet azt támasztja alá, amit mondassz :)
  • NEXUS6
    Na megjött a váltás!;)

(Marhára elcsodálkozom azon, hogy más konzolok/platformok rajongó táborát mi a franc vonzza ezekben a PS3 topikokban, amikor a saját gépükhöz tartozó cikkek fórumai meg panganak;)))

Részletezzed, mi a gondod?
    Én megmondom örülök, hogy a Wii nyomul előre, mert kb 1 éve pont ezt jósoltam, hogy a Nintendó surranópályán fog előre törni.
    De valójában nem a köv generációs konzoloktól veszi el teret hanem a kifutóktól. X-boxot kivonták, az ő piaci részét egy az egyben lenyúlta, és a PS2-őt is szorongatja.

És hogy ezt bizonyítsam, hogy lássuk mennyire nextgen a Wii, azért hasonlítsál már össze egy Lairt, meg egy Zeldát grafikailag. Irányítás hasonló, merthogy a Lair is elég jól használja mozgás érzékelős kontrollert.
    A Wii-nek (meg a PS2-nek) van még jó másfél éve (talán). A PS3 csak akkor fog igazán rákapcsolni!

Ja és mellesleg a Japóknál nem vonták ki a kisebbik PS3-at (de ezt már írtam)!
    Amúgy prémiujm az csak a BKV vezérigazgatóknál van évvégén, a PS3-nál nincs ilyen nevű kiszerelés!;)))
  • NEXUS6
    Veregesd csak a saját válladat. Nekem az jut az egészről az eszembe, amikor Szaddam tonnaszám osztotta a kitüntetéseket a tábornokainak a kuvaiti háború után!;)))
    Amit itt vitakészségben bemutattál az egyéni szinten hasonlóan sikeres vállakozás volt.

Az utolsó hozzászólásod pedig a veszíteni nem tudás ékes példája.
    Asszem azzal, hogy kimentél az általad se túl sokra tartott ködös Albionba, jelentősen nem változtattad a népesség szellemi szintjének átlagát.
    (Legalább is ott, itthon viszont lehet hogy ezzel javítottad. Köszi!;)))
  • zola2000
    X360? ps3? Jött a wii, aztán szépen lemossa mindkettőt a pályáról. Bele kell törődni a wii visz mindent. Én már csak azt várom hogy a kereslet hiánya miatt kivonják a piacról a ps3 prémiumot is.
    ^_~
  • dez
    Szal, az idézet alapján:
    1. A PS3 computer (mellesleg olyan konzolok, amik még nem voltak computerek, csak "electronic device"-ek, kb. a '80-as években voltak).
    2. A PS3 rég nem egyszerű "video game console", mivel nem csak játszani lehet rajta.

Öngól, kedves cateran!?
  • dez
    Jobb lesz, ha befejezed ezt a stílust... Főleg, hogy itt csak te csináltál hülyét magadból a billentyűzetes hülyeséggel.
    Én leírtam neked a különbséget, erre köszönet helyett külön is oltasz?
    A puszta kötekedés miatt jöttél ide, mi?
    Mellesleg éppen azt írtam, ha tudnál olvasni (de mivel nem tudsz, ide is feleslegesen írom le, de mindegy), látnád, hogy éppen azt írtam, hogy a legtöbb laptop sem moduláris, ill. amennyire belül az, annyira a PS3 is van olyan.

Wiki: "A video game console is an interactive entertainment computer or electronic device that manipulates the video display signal of a display device (a television, monitor, etc.) to display a game. The term video game console is used to distinguish a machine designed for consumers to buy and use solely for playing video games from a personal computer, which has many other functions, or arcade games, which are designed for businesses that buy and then charge others to play."
  • dez
    "csak gratulálni tudok ehhez a gondolatmenethez, igen így működik egy nagyteljesítményű rendszer."

Akkor menj, és gratulálj pár egyetemnek, akik máris így tervezik létrehozni a kis házi szuperkompjuterüket. PC-kből épített clustereket is sokszor így kötnek össze. 100 v. 1000 megabit nem olyan kevés, főleg sok ilyen párhuzamosan.
  • cateran
    Köszönöm fiúk,visszadtátok a hitemet,hogy nem cxak angliában élnek hülyék,de MO.-n is,illetve igy már jobban érthető miért tart ott az ország ahol tart:) Elismerem mindenben igaztok van,főleg dezbek,aki 1x azt bizonygatja,hogy a konzol moduláris, kicsit késöbb meg azt hogy fix...:D
    Kérdezgethetném,hogy az 1.,2.,3.,stb generációs konzolok miért nem voltak számítógépek (Sőt billt sem lehetett rájuk kötni),kérdezhetném,hogy mi a fenének nem nézitek már meg pl. wikipedian a konzol fogalmát,de nem teszem:)
    Nyertetek..sajna nem túl logikus nmagyarázatokkal (marketing...hááát öregem,nem semmi,de amit utána írtál,.....szuper!),de sebaj:P
    No, sok sikert a továbbiakban...marketing...:DDD
  • gforce9
    LOL, pár router és egy halom UTP kábel... :) Utána már jöhet is a lényegi programozás.

csak gratulálni tudok ehhez a gondolatmenethez, igen így működik egy nagyteljesítményű rendszer.

befejeztem
  • NEXUS6
    "Ok nagyokosok:) akkor erre válaszoljatok: mi a különbség egy konzol és egy computer között? valaminek kell lenni,különben nem lenne 2 különböző elnevezése úgyebár....(ha már szük elmétekbe nem fér el a szimpla info...:P)"

Marketing?;)

Ha kicsit tudományoskodóan nézzük, akkor a számítógép, mint olyan elektronikus eszköz, ami egy összetett kibernetikus rendszerként programok futtattására alkalmas, az a nagyobb, általánosabb kategória. Ezen belül van kisebb halmazként, specializált számítógépként a konzol, amely speciálisan egy bizonyos feladatra (szórakozás), arra célirányosan kialakítótt belső hw struktúrával, és interfésszekkel rendelkezik.

Szal az ált.iskből ismert rovar/bogár mondókához hasonlóan: minden konzol számítógép, de nem minden számítógép konzol;)))
  • NEXUS6
    "Ha szerinted csak kis különbség,akkor remélem most kontrollerrel irogatsz......."

;))) Én szoktam, amikor lusta vagyok átdugni a PC-ről a billentyűzetet a PS3-ra és azon netezek. Sajna az ékezetes betűk is csak kontrollerrel hívhatok elő, mert egyelőre nem ismeri a magyar bill kiosztást. (De remélem most nem abba kötsz bele, és azt mondod, hogy az a konzol, ami nem ismeri amagyar billt!;)))
  • dez
    [már megint kihagy a keyboardom]
  • dez
    Meg mondjuk az sem elhanyagolható, hogy elég jutányos áron kapja meg a gépet, ami ugyancsak a fix hw nagy volumenű gyártásának, továbbá a nagyszámú eladott játákból befolyó összegekre való koncentrálásból adódik. (Nem feltétlenül kell drágábbak lenniük a konzolos játékoknak, épp elég, hogy itt többen veszik meg őket, mint PC-n. Ugyanemiatt fejleszt jó pár cég csak konzolra, a többiek meg legalább is porolnak rájuk is.)
  • dez
    Ez már no comment. :)
  • dez
    A konzol lényege, hogy fix hw, ezáltal egy évekig stabil platform. A fejlesztők tudják, mihez alkalmazkodjanak, és azt próbálják minnél jobban kihasználni, a vevő meg biztos lehet benne, hogy ha levesz a polcról egy játékot, az garantáltan úgy fog futni a gépén, ahogy azt a fejlesztők elképzelték. (Ráadásul csak beteszi, és megy.)
  • cateran
    hehe,szóval ha rákötnék a gépemre a xboxot akkor az azonnal pc lenne? vagy mi?:P
  • cateran
    Ok nagyokosok:) akkor erre válaszoljatok: mi a különbség egy konzol és egy computer között? valaminek kell lenni,különben nem lenne 2 különböző elnevezése úgyebár....(ha már szük elmétekbe nem fér el a szimpla info...:P)
  • dez
    Ha esetleg gondolkodnál pár másodpercet, rájöhetnél, hogy akár a PS3-akból álló clusterhez is hozzá lehet férni egy külső PC-vel, ha történetesen úgy rakják össze a rendszert.
  • dez
    Többre nem futja, mint a képességeim becsmérlése? Inkább írd le, konkrétan mit értelmeztem félre - szerinted... Aztán majd megbeszéljük... (Mellesleg elég jó vagyok angolból, de mindegy.)
  • Indigo
    Marhára lényegtelen különbség... A számítógép nem attól számítógép, mert billentyűzettel és egérrel rendelkezik... LOL Akár hanggal is vezérelhetném a gépet, akkor az már nem is lenne számítógép?
  • cateran
    Ha szerinted csak kis különbség,akkor remélem most kontrollerrel irogatsz.......
  • cateran
    És a külső pc-n mit csinálsz basszus? nyilván nyomogatod az x-et meg a háromszöget,mert ott kontroller van,hmm? (istenem,ennyire nem mehetett az agyadra a ps3...)
  • Yv@n
    Sokmindent írkálsz de az általad bevágott idézetből egy dolog látszik igen jól. Ha ezt te aképpen értelmezed, amit korábban írtál. Mégpedig az angol tudásod hiányossága. Szép dolog ha belelátsz valamit a szövegbe, csak attól még az nem lesz úgy.

Bőszen írkáltál az említett fórumra, amikor ezen dolgok elhangzottak, úgylátszik write only módban...

A tény nem az, amit te hiszel, mert félreértelmezel bizonyos idegen nyelven íródott szövegeket(hoppá hoppá, ha valamit bold-al írok, az egyből mennyivel menőbb!).
  • dez
    Ja, itt még a 3.-hoz: mivel ők az ilyen egymagukban is sokszorosan gyorsabban végrehajtott utasításokat is 1 FLOP-nak (floating-point operation) veszik, a megadott FLOPS érték alulbecsüli a gép tudását...