Gyurkity Péter

PlayStation Qore - áttörés vagy átverés?

A Sony bejelentette a PlayStation Qore szolgáltatás elindulását, amely előfizetésért cserébe nyújt hozzáférést háttérinformációkhoz, beszámolókhoz, előzetesekhez és béta verziókhoz. A fogadtatás vegyes.

Amint az a Sony amerikai blogoldalán is olvasható, a Qore egy új előfizetéses szolgáltatásként indul útjára, kifejezetten azon fanatikusok igényeit kielégítve, akik nem tudnak elég korán hozzáférni a fejlesztési hírekhez, háttérinformációkhoz, illetőleg a béta regisztrációkhoz. Némi pénzmagért most a cég maga kínál gyors hozzáférést ezen tartalmakhoz, ám a kezdeményezés meglehetősen vegyes érzelmeket vált ki a másik oldalon.


A Qore a már most is üzemelő PlayStation Network (PSN) egyfajta kiegészítéseként lesz elérhető, mégpedig a PlayStation Store szolgáltatáson keresztül. Feladata exkluzív hírek, fejlesztői interjúk, háttéranyagok és részletes játékadatok korai közlése, amely azonban kizárólag az előfizetők számára lesz elérhető. Peter Dille, a Sony amerikai részlegének marketingért felelős alelnöke szerint ez az első lépés az eredeti tartalmak kínálatának kialakításában, ahol a játékosok a szórakozás új formáit találhatják majd meg.

Az előfizetési díj nem nevezhető borsosnak, ez ugyanis havi 3 dollárnak, illetőleg évi 25 dollárnak felel meg. Az egy évre befizetők további kedvezményeket kapnak, így például az egyfajta interaktív magazinként, sorozatként megjelenő Qore további számait kapják majd meg ingyen, illetve a Calling All Cars című PlayStation Network játékot is. A nagy kérdés, hogy van-e megfelelő igény a felhasználók körében ezen tartalmakra, ráadásul úgy, hogy mindez fizetős alapon jelenik meg?


A vegyes fogadtatást jellemzi, hogy többen egyszerű lehúzásnak minősítik a bejelentést, kiemelve, hogy a játékdemók eddig ingyenesek voltak (a Qore többek között demók és béta regisztrációk korai elérését is ígéri tagjainak). Mások örömmel veszik a kezdeményezést, míg az elemzők elsősorban az hangsúlyozzák, hogy az Xbox Live ennél jóval többet kínál, ennek is köszönhető népszerűsége.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kow83 #15
    Lehúzás == átverés, lopás, csalás, ha akarod, ha nem.
    Itt szolgáltatást kapsz a pénzedért. Aki nem érti, mondjon le.
  • zsozsa #14
    "Mikorfosnál nem lehúzás a live ááá, nem!
    Mit ad a goldért??? MIT?"

    Pontosan tudod! És pont ez a te bajod! Hogy a Sanyinál mindez csak nagyon nyögvenyelős formában létezik.
  • Gerygrey #13
    14 pénz egy évre aztán kurvakemény pénz 1 évre a full sávszélességért,hibátlan netezésért

    Azért nem lenne sok. Egy darab weboldalért sok.
  • narumon #12
    Liveért sem fizetnék, de ezekszerint az általad mindig istenitett sony is beáll abba a sorba amit eddig utáltál és üldöztél. Persze ahogy nézem mostmár neked is szimpatikus ez a dolog..... szánalmas.
  • narumon #11
    Tökjó akkor fizess előr rá Mr PS3 theonlyone. Szerintem lehúzás, de azért te fizethetsz
  • arty #10
    Dzson: de, gusztustalanság amit az MS csinál.

    És most a Sony is beállni látszik a sorba.
  • arty #9
    "Ez itt legalább csak extra, a Store-ban amúgy is ott lesznek a demók"

    egy ideig. de ha azt látják, h jéé, ezért az emberek fizetni is hajlandoak.... ?
    sok multit ismersz, aki nem kapott vérszemet? ;)
  • Dzson #8
    Mikorfosnál nem lehúzás a live ááá, nem!
    Mit ad a goldért??? MIT?

    De a PSN-en egy extra szolgáltatásért (komplett magazin exkluzívokkal) aaaz igen, rohattszoni.

    Sok xbot ha beindul...
  • dez #7
    (Pedig sokkal látogatottabb oldal, mint pl. a hwsw, sőt a ph!-nál is, így a reklámokból jóval nagyobb bevétele lehet.)
  • dez #6
    Az SG most is szed, ha editálást meg csillagokat akarsz.

    Amúgy mi mást mondanál az Xbox360-nal az aláírásodban (meg persze azok után, hogy ott szídod a PS3-at, ahol lehet). Ez itt legalább csak extra, a Store-ban amúgy is ott lesznek a demók, csak nem a korai beták. Az online játékért meg nem kell fizetni.