Ötvös Tibor

A Sony is odatette magát az E3-as prezentációjával


Új Hitman, Shemue 3, állkoppantó Uncharted 4 és feltámadó The Last Guardian... igen, a Sony is tartogatott pár finomságot az E3-ra.

A Microsoft E3-as prezentációjától letettük a hajunkat annyi mindent mutattak meg nekünk a redmondi cég vezetői. Így minden szem a pár órával később kezdődő Sony PlayStation show-ra szegeződött és kíváncsian vártuk, mit mutatnak nekünk. Nos, azt kell mondanom, hogy a Sony is megrázta magát és számos érdekességet jelentette be.

A hangulatot rögtön felfűtötte a The Last Guardian, mely már évek óta szereplője a különböző expóknak, ám megjelenni valahogy nem akart. Közben felreppentek olyan hírek is, hogy leállt a fejlesztése, ám tegnap kint volt és lenyűgözően festett. A Team Ico ismét elbűvölte a látogatókat és nagyon úgy tűnik, hogy az Ico és a Shadow of the Colossus méltó folytatást kapnak. A megjelenés jövőre esedékes.


Ezután következett a Killzone-sorozattal már milliós rajongótábort szerző Guerrilla Games és bemutatták új alkotásukat, mely a Horizon: Zero Dawn címet kapta. A látottak alapján a csapat szakított a futurisztikus FPS-ek világával (legalábbis egy időre) és helyette szerencsét próbálnak a nyitott világú, felfedezésre alapuló stílusban. A játék pazarul fest és várjuk a megjelenést.

A következő játék mindenkit meglepett. Az IO Interactive és a Square Enix a PS4 rendezvényén mutatták be a legújabb Hitman-alkotást, mely a látottak alapján egy reboot lesz és már december 8-án meg is jelenik. Szintén bemutatkozott a No Man's Sky is, mely remek csatákat ígér - konzolokon természetesen csak PS4-re.


A Dreams következett, melyben képesek leszünk újraalkotni saját álmainkat is. A többi a trailerben. Szintén jelen volt a Firewatch is, mely egy izgalmas független alkotás lesz. Az Assassin's Creed: Syndicate is jelen volt, hiszen számos PS4-exkluzív küldetést kapunk majd benne, melyek érdekes módon Sir Arthur Conan Doyle munkáit veszik alapul.

A Final Fantasy 7 is megkapja a maga remakejét, mely csak PS4-re jön, de az igazi nagy durranás ezután következett. Yu Suzuki ugyanis bejelentette, hogy hosszú évek várakozása után végre elkészül a Shemue 3, melyhez a Kickstarteren keresnek támogatókat. Az érdeklődést mutatja, hogy a bejelentés utáni első percben már 300 ezer dollár össze is gyűlt, a nap végére pedig meglett a szükséges 2 millió is. Ha tippelnem kellene, a gyűjtés végére 10 milliót is eléri az adományok összege (és ez nagy pofon lehet a Sony-nak, hiszen ezt az összeget akár ők is odaadhatták volna).


A Batman: Arkham Knight is kapott egy friss trailert, melyben meglepő módon nem szerepel Denevérember és FPS nézetet alkalmaz a játék. Mire készül a Rocksteady? Meglepetést okozott az Activision is, miután kiderült, hogy a Microsofttal történt szakításuk valós és a Call of Duty: Black Ops 3 DLC-i már a PS4-en lesznek időlegesen exkluzívak. Persze kaptunk egy trailert is.

A végére maradt a Star Wars: Battlefront, mellyel már foglalkoztunk ma és persze az Uncharted 4: A Thief's End, mely egy bődületes látványos és hangulatos, nagyjából 6 perces trailert kapott, benne szinte csak játékmeneti elemekkel. Ha van játék, ami miatt érdemes PS4-et venni, az Drake kalandjai.

Ezzel lezárul a Sony konferenciája is, mely kevesebb játékot mutatott, de azok kivétel nélkül érdekesek és izgalmasak voltak. Nagy csata lesz az Xbox One és a PS4 között az tény és látván a két cég kínálatát nem könnyű eldönteni, ki kerül ki győztesen belőle.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Evoluti0N #1
    Hitman jön mindhárom nagy platformra, No Man's Sky meg jön számítógépre is PS4 mellett.