Németh Szabolcs

Paradise City: legyünk maffiavezérek

Még 2005-ben jelentették be a Paradise City-t, amelyet a 2004-ben hangos sikereket elért Gangland folytatásaként emlegettek. Azóta eltelt néhány év, de a program híján maradtunk.

A Sirius Games az év elején kismilliomodik alkalommal is eltolta a játékot, és most is megesküdtek, hogy az általuk közölt dátumban biztosan megjelenik a program. Na de nyeljünk egyet, ne foglalkozzunk a keserű szájízzel és pillantsunk a program lelkébe, hogy mégis mi várhat bennünket nyár magasságában.

Minden emberben ott bujkál egy kis rossz, de a szocializáció folyamán kinevelik belőlünk, azaz jobban mondva féken tartják bennünk az ördögöt. Nem véletlen, hogy a bűnözésre alapuló játékok (GTA és társai) ennyire népszerűek. Bevallva, bevallatlanul is fantasztikus élmény/érzés virtuálisan beleöklözni valakibe, autót lopni, lövöldözni. Ha nem élveznénk, ugye nem csinálnánk. A dán fejlesztőgárda 2005 óta fejleszti a Paradise City-t, amely egy RPG - RTS formájában adja meg nekünk az adrenalin növelés örömét.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Egy fantázia szülte világban (Paradise City) kell helytállnunk, ám míg a való életben becsületes polgárként érvényesülünk, a hatalmas metropoliszban vér, de minimum piszkos pénzek ragadnak a kezünkhöz. Ha az NSA ügynökét, Mia Xiang-ot választjuk, nagyon sok belső információ birtokába jutunk. Jack Slater sem rossz választás, hiszen kifinomult bűnözési stílusa nagyon sok plusz pénzt jelenthet. Boris Chekov bár nem nyom pisztolyt az emberek fejéhez, de mint galléros rosszfiú kegyetlen, ha pénzről van szó. Hatalmas vagyonát kétes ügyletekből szerezvén mára igen nagy befolyást szerzett a városban.

Miután kiválasztottuk a karakterünket, feladatunk roppant egyszerű és egyben mégis nagyon bonyolult. Egy olyan bűnszervezetet kell felépítenünk, aminek mindenki behódol. Itt jön elő a program legnagyobb hibája, a behatároltság. Bármennyire is szeretnénk, nem járhatjuk be mindenféle kötöttségek nélkül a várost, hanem csak zónáról-zónára haladván törhetünk keresztapai babérokra.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A feladatok között véres akciókkal és agytekervényeket megdolgoztató rejtélyekkel is találkozhatunk, amelyeket ha sikeresen teljesítünk különféle képességekkel gyarapodunk, (ötvenet tart számon a játék). Ezek elengedhetetlenek a végső cél eléréséhez. Ezen felül számos fegyver és eszköz válik idővel elérhetővé, hogy még hatékonyabban segítsék terveinket.

Szerencsére a fejlesztők komoly energiákat fektettek a többjátékos módba is, így a barátainkat is kihívhatjuk LAN-on, illetve ellenfeleinket az interneten. A program várhatóan május, június magasságában jelenhet majd meg.

A játék hivatalos oldala

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ttibi #12
    a full is kint van, létezik hogy csak multis a játék?
  • theclub #11
    Demo kint van!!
  • Morden23 #10
    Elég karikatúra-jellegűek az emberek...
  • mgenya911 #9
    végre vmi ami nekem is fut a gépemen, amugy jo ez a graf böven elég!
  • ldavid #8
    hát ja, de szerintem nem a grafika a lényeg, sokkal fontosabb a játszhatóság és a hangulat
  • 0Speed0 #7
    Hát sokan azthiszik a CryEngine2 és az Unreal 3 motor után amelyik game nem azzal készül, az már ronda és sz@r...
    A San Andreas sem volt grafikaguru játék, mégis nagyon jól el lehetett/lehet vele szórakozni.
    Meg valószínú h megcsinálnak csúcsgráffal egy várost meg minden beleillő tárgyat. Lehet h a csúcsgépeken is csak hellyel közzel menne...vagy a látótávolság 3 autóhosznyi lenne
  • Anteras #6
    Off:
    "A program várhatóan május, június magasságában jelenhet majd meg."
    A magasságában nem időhatározó, főleg nem annak aki cikket ír.
    On:

    Szerintem annyira nem rand inkább a stílusa lehet ilyen


  • Acheron #5
    Annyira azért nem ronda.Majd meglátjuk a végső verziót amikor már toljuk vele ott derül ki minden.
  • BiG G #4
    szerintem is csúnya. sőt, otromba... az emberek, a város, a verdák... teljesen össze van csapva
  • Broafka #3
    nem tom ti hogy vagytok vele, de szerintem ez csúnya!