Berta Sándor

Vizsgálat indul a San Andreas ügyében

Az Egyesül Államok Képviselőháza - Fred Upton republikánus képviselő javaslatát elfogadva - elrendelte, hogy a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) folytasson vizsgálatot a vitatott játékról.

Az FTC feladata lesz például kideríteni, hogy a játékot kiadó és forgalmazó cégek, a Take Two Interactive és a Rockstar Games szándékosan megtévesztették-e a játékok korhatáráról döntő Entertainment Software Ratings Board (ESRB) nevű szervezetet. A vádak szerint ezt azért tették, hogy így elkerüljék a Grand Theft Auto: San Andreas "Adult only" kategóriába történő besorolását.

A képviselőház elsöprő többséggel, 355:21 arányban szavazta meg a vizsgálat lefolytatását. Az eredmény nem meglepő, hiszen számos politikus már azelőtt támadta - az erőszakos jelenetek miatt - a játékot, hogy kiderült: letiltott szexjelenetek is előcsalogathatók. Amennyiben az FTC bizonyítékokat talál arra vonatkozóan, hogy a Take Two szándékosan elhallgatta mindezt az ESRB elől, akkor a kiadó komoly pénzbüntetésre számíthat.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A Heise német weboldal információi szerint az Egyesült Államokban a sokat kritizált játékot már csak felnőttek számára lehet eladni. "A Rockstar Games szemérmetlenül viselkedett, hiszen megtévesztette a gyerekek szüleit, mondván ez egy olyan játék, amit nyugodtan megvehetnek a csemetéiknek. Ezek után azonban melyik szülő fog hinni a korhatár-jelölésnek?" - nyilatkozta Fred Upton.

A Rockstar és a Take 2 Interactive eközben bejelentették, hogy új változatot jelentetnek meg a játékból, illetve a régi verzióhoz egy javítást fognak kiadni. Ettől persze még továbbra is sokan támadják a San Adreast, mivel úgy vélik, túl brutális és sok fiatal hajlik rá, hogy átvegye a játékban megtapasztalt erőszakos viselkedési formákat. Ez azonban még közel sem bizonyított.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zsolti001 #47
  • ender0311 #46
    ennyi erővel betilthatnák az összes olyan játékot,amiben 8 cm-nél hosszabb pengéjű kés van
  • ender0311 #45
    lol
  • Norbi7 #44
    Nem értem miért támadják a játékot! Csak ki kell nézni az ablakon vagy bekapcsolni a TV-t. Ilyen világban élünk. Aki különbséget tud tenni valóság és játék között azt nem kéne büntetni. "leveszik a polcokról"
  • Jagi #43
    Erőszakos viselkedés:
    Ha a gyerek molotov koktélt dob a szomszéd házára és
    elköti a kocsijukat aztán a harmadikat fejbelövi...

    1. nagyon rossz környéken lakik. :)
    2. a szülő nem figyel rá eléggé, nem magyarázza el neki, hogy: fiam ez csak játék, de ha meglátom, hogy a hülye agyaddal akár csak hasonlót is mersz csinálni úgy fülönváglak hogy kezenállsz!
    (ez kb 11-12 év alatt működik)

    A nagyobb korosztály tevékenysége a kicsikorában elhanyagolt és a kezdődő kamyaszkorában meg "csináljon amit akar csak ne legyen a nyakamon felfogés eredménye.

    Az USA-ban meg amúgy is hülyék az emberek, minden sz*ré' pereskednek.

    A Hot coffe-ről annyit.Ennyi erővel a Sims-t, Singles-t meg az összes ilyen "életszimulátort" be lehetne simán tiltani (főleg amiben csirkét meg disznót meg kecskét lehet... :), nem tom van-e ilyen) . Meg egyébként is híjján vannak a fiatalok a felvilágosításnak, úgyhogy sztem még jó is.
    És le lehetne szállni már a Rockstarról (GTA-VC). De öröm az ürömben, hogy a negatív reklám is reklám :).

    Ha sok lett, akkor SRY. (gta rlz)
  • alien47 #42
    Igen jol lehet loki a csajokat. Jo lenne ha a Postal 2 ben is lenne ilyen lehetoseg...........

    :)))))
  • alien47 #41
    vagy "gta.gamigo.de" oldalon megtalalod(elmeletileg)
  • alien47 #40
    google-n keress ra a "GTA hot caffe 18+" ra.

    Nem emlekszem mar sajnos a pontos cimre de igy talalsz millio helyet.
  • Smashing Skull #39
    Hi all honnan tőthetem le az előcsalogatót?
  • alien47 #38
    Ja vagy fulcimpa vakargatasra....