Móricz Krisztián

A GTA-ügyvéd állja a szavát

A játékostársadalom minden bizonnyal jól ismeri már Jack Thompson nevét. Ő az az ügyvéd, akinek nevével a GTA elleni perben találkozhattunk.

Nos, továbbra sem csendes tőle a sajtó, hiszen minden ad okot arra, hogy foglalkozzunk vele. Legutóbb egy nyílt levéllel borzolta fel a kedélyeket, amelyeket a legnagyobb játékfejlesztők fejeseinek címzett. Ebben egészen pontosan egy általa elképzelt játékötletet vázolt fel, amely nem nélkülöz semmilyen erőszakos elemet.

A sztori szerint egy 14 éves játékmegszállott fiú olyan szinten merül el a játékokban, hogy már nem tud különbséget tenni a valóság és a virtuális világ között. Eltette láb alól egyik fiatal barátját, de a meggyilkolt fiú édesapja nem volt elégedett az elkövető életfogytig tartó börtönbüntetésével. Ezért úgy dönt, hogy maga veszi kézbe az ügyet és egyedül szolgáltat igazságot. Elhatározását tettek sorozata követi. Szépen egyesével meggyilkolja a gyilkosságra okot adó játék fejlesztőcégének igazgatóját, akinek hulláját a Postal 2-ből már ismert módon meggyalázza. Ezt követően pedig a vállalat teljes személyi állományát egyenként a másvilágra küldi, amelyhez hatalmas fegyverarzenál áll rendelkezésére.

Ennyi a történet röviden. Jack Thompson azonban azzal tette fel az i-re a pontot, hogy kereken 10 ezer dollárt ajánlott fel Paul Eileber (Take Two főnök) kedvenc jótékonysági szervezetének, amennyiben bármelyik fejlesztő beleegyezését adja a játék elkészítésébe. A nyílt levelet természetesen több támadás is érte az elmúlt napokban, amelyek elsősorban arról szóltak, hogy több olyan cégre és személyre is utaltak benne, akik korábban már számos dolgot tettek csupán jótékonykodási szándékkal.

Bár Thompson ügyvéd játékterve szinte biztos, hogy soha sem fog megvalósulni, azért egy kis meglepetés máris érkezett a dologgal kapcsolatban. A Fighting Hellfish nevű GTA moddercsapat ugyanis következő kiegészítésében megvalósítaná az említett ötleteket. Természetesen nem úgy ahogyan az le van írva, hiszen a főszereplő maga az ügyvéd lenne, aki egyszemélyes hősként szegül szembe a félreértett törvényekkel és az e mögé bújó szervezetekkel.

Amint hírt kapott a kezdeményezésről, Jack Thompson azonnal reagált és a korábbi nyílt levelében foglaltakat szatírának nevezve próbált mindenkit lecsillapítani. A fentebb említett 10 ezer dollárról nem szólt ugyan a fáma, az említett összeg ennek ellenére mégis megérkezett az ESA alapítvány bankszámlájára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • spk202 #17
    de ezt most hogy konvertálják játékká
    mi írányítjuk majd a pasast? akkor mé mondja azt ho nincsbenne erőszak
  • irkab1rka #16
    Az ilyen faszik miatt tartják az amcsikat sötétnek.
  • dj gumicsizma #15
  • Marco #14
    Jobb választással elérhetőek az ilyen tévedések. Jobban odafigyelek majd.
  • Inquisitor #13
    Mea Culpa. Közben nekem is leesett. Viszont akkor elkeserítő, hogy mostanában néha milyen lassan megy az SG-n a cikkek kipakolása. Azért fakadtam ki, mert egyre többször fordul elő 1-2-3 napos "friss" hír az oldalon.

    >hPi - Te is legyél belátó, hamár kiderült a csúszás oka, ne tegyünk rá egy lapáttal :)
  • hPi #12
    Október 18 - http://www.actiontrip.com/archive.phtml?day=10_18_2005#Jacke
    Nem gonoszkodásból, csak úgy.
  • Marco #11
    Nem a cikk feltevésének pillanatában írom őket. Leadom és több rostán is átmegy, mire az oldalra kerül. ;)
  • Cat 02 #10
    ez faxa gém lesz kell majd :D
    de a best az lenne ha az új gta-ba beraknának pár jack thompson gyilkolos jelent :P
  • NEOreg3 #9
    ez faca játék lesz (lenne)!:DDDDDDD

    mellesleg ez semmin nem változtatna:P
  • Inquisitor #8
    A linkeket meg nem reklám miatt tettem be, csak az ottani fórumozók reakciói miatt, a PA-s srácok reakció iatt is.
    (Óltári kis képregényeket csináltak a témából.)