Gyurkity Péter

Jól sikerült a PlayStation 3 bemutatkozása

A Sony a hétvége során Honoluluban mutatta be konzolos zászlóshajóját, amely meglehetősen kedvező kritikákat kapott a szerencsés tesztelőktől. A játékosok igazolva látják a nagy várakozást, negatívumról nem nagyon esik szó.

Az első jelentések szerint a PS3 jó rajtot vett, legalábbis azon kevés szerencsések körében, akiknek lehetősége volt kipróbálni a konzolt a hétvégén megtartott Sony Expo során. A látogatók dicsérték a megjelenítést, a játékok futási sebességét, a problémamentes, zavartalan használatot, igaz, arról már kevesebb szó esett, hogy az érdeklődőknek nagy türelemmel kell majd viseltetniük az előre látható hiány miatt.

A Honoluluban megrendezett kiállításon a látogatók kipróbálhatták az Xbox 360 régóta várt ellenfelét, így a korábban kiszivárgott információk mellé a közvetlen tapasztalatok is felsorakozhatnak. Az Engadget rövid listában foglalta össze a fontosabb tudnivalókat, nem véletlen, hogy ezek nagy része is pozitív, csak itt-ott fordul elő egy-egy hiányosság, negatívum. Rögtön az elején kiemelik, hogy a készülék folyamatos kihasználtság mellett sem melegszik nagyon fel, a hűtés meglehetősen halk, a beépített Blu-ray meghajtó pedig szintén csendesebb, mint az Xbox 360 DVD-lejátszója. A külső vezérlők - USB billentyűzetek és egér - csatlakoztatása egyszerű, ezzel sem lesz gondunk.


Összesen hét különböző vezérlőt csatlakoztathatunk a konzolhoz, ám a Bluetooth támogatás az induláskor hiányozni fog. Az USB webkamerák támogatása szintén korlátozott, valamint nem tervezik a VGA kimenet integrálását. Némely játéknál lehetőség nyílik az adatok egy részének telepítésére a beépített merevlemezre, meggyorsítva ezzel a töltögetést, a helyet pedig bármikor felszabadíthatjuk a mentett állások veszélyeztetése nélkül. A PlayStation Network elnevezésű hálózat kizárólag szöveges üzenet elküldésére lesz alkalmas, a hangi, illetve képes üzenetekről ezúttal le kell mondanunk.

Ami az indulásnál várható ellátást és a további utánpótlást illeti, a Sony itt nem változtatott korábbi tervén. Eszerint az Egyesült Államokba 400 ezer darabot szállítanak le a november 17-i rajtra, míg a japán vásárlóknak be kell érniük mindössze 80 ezer darabbal. A cég reményei szerint az utolsó két hétben kicsit javítani tudnak a gyártási mutatókon, vagyis némileg több példánnyal készülhetnek a debütálásra. Európában - ahogy arról korábban már szó esett - csak jövőre várható a PS3 megjelenése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Indigo #130
  Akkor mi is a lényeg? Adok neked kifogásokat magyarázatokkal együtt.

  "Ha nem veszel plasma TV-t,akkor meg a grafikat hadjuk....marad csak az élvezhetőség."

  ??? LOL! Ha "csak" az élvezhetőség marad, az nekem bőven elég :D

 • sztechnika #129
  A lényegre nem tudtál jó kifogást adni.
  A PS3 ra még nem butitanak,de elfogák kezdeni,mert a játékok nagyobb gépigényt kérnek.
  Ha nem veszel plasma TV-t,akkor meg a grafikat hadjuk....marad csak az élvezhetőség.
 • Indigo #128
  Ah, már értem kikre szokta használni Dzson a "pécés" jelzőt =)

  Elég sok butaságot összehordtál itt, de lássuk csak sorban...

  "1:Előnyök a multimédia,nem csak a játékra hasznáhatom a PC-t,hanem akármire(letöltés,op.rendszer,word,grafikai munka,programozás,hardverek csatlakoztatása,cd-dvd iras"

  Mint említettem/említettük, nem a PC-t száműznénk... De amikre én, mint átlagos otthoni felhasználó használom, arra bőven elég egy középkategóriás gép (azokra is elég amiket felsoroltál), nem kell hogy csúcsgépet vegyek játékra + minden évben fejlesszek rajta valamit...

  "ja és pc-k nélkül nem naon lenne ps3 as sem,mert a ps3 már utánozza a pc-t..."

  Még ha így is lenne, hogy "utánozza", a PS3-t akkor is eleve játékra tervezték, míg a PC egy általános célú számítógép, amit ha játékra is akarsz használni, akkor nem úszod meg az állandó és költséges fejlesztések nélkül. És soha nem fogod megkapni azt az egyszerűséget és kényelmet, amit egy konzol nyújt!

  "Elemzése:Sajnálatos,de te irtad.A butitas elég,mert a grafika nagyon gyatra a konzolon,mig PC-n nem,persze 3 éves pc-t levesszük min-ra,olyan mint a konzolon,csak konzolon alapból igy van..."

  Én írtam, de nem kell sajnálkozni rajta, mert nem írtam hülyeséget. Amúgy nem teljesen érthető a második mondatod, esetleg fuss neki mégegyszer. A gyatra grafikát melyik konzolra érted? PSX, PS2, XBOX? :) Észre kéne venni, hogy itt a vita a PS3-ról folyik, és éppenséggel nem nevezném gyatrának a grafikáját...

  "Elemzés 2.mondataidra:Ő az xboxra és ps2 re értette,tehát igaza volt,de irtad xbox 360 nincs semmi butitva."

  Ő xbox360-ról és PS3-ról beszélt. Ezzel a "butítással" meg menjetek már a picsába! Mihez képest butítják? xbox360-ra és PS3-ra közvetlenül fejlesztenek, nincs mihez képest butítsák! PC-n esetlegesen szebb lesz a grafja valamivel, de most hadd kérdezzem meg: ki nem szarja le? Nekem az új konzolok által nyújtott vizuális élmény bőven elég, PC-n meg nem lesz attól jobb egy játék, mert esetleg valamivel szebb a grafikája (persze ahhoz hogy maximális orgazmusod legyen, mindig kelleni fog az éppen aktuális csúcsgép)

  "Hát nem is tudom a plasma tv-t(200.000Ft,amivel elvezheto az xbox)ha 2 m ről megnézed kegyetlenűl "folynak a pixelek",amit csak 5 m ről élvezhető,ahol szinte az 55cm es plasma tv-t vagy nagyobb attol fugg hány százezred van kicsi..."

  Ez is egy tökéletesen értelmezhetetlen mondat, többszöri olvasás után sem sikerült megfejteni mit akartál mondani... Annyit kivettem, hogy szerinted csak plazma tévével élvezhető az xbox... hát ehhez no comment
 • sztechnika #127
  1:Előnyök a multimédia,nem csak a játékra hasznáhatom a PC-t,hanem akármire(letöltés,op.rendszer,word,grafikai munka,programozás,hardverek csatlakoztatása,cd-dvd iras,ja és pc-k nélkül nem naon lenne ps3 as sem,mert a ps3 már utánozza a pc-t...)
  2:Szánalmasok:"Teljesen egyértelmű, hogy olcsóbb egy konzolt venni, mint egy ugyanolyan teljesítményű PC-t..."
  89-es komment az nem semmi:-----"Hova pakolja be a ps3, xbox az 512mb textúrát + kodot + egyebeket? Mert 510 már a textúránál elfogyott.... Sehova? Akkor vagy 5-6fps vagy jól lebutítják a grafikát, hangot, zenét egyebeket."

  Pfffff... Nem érted a konzol lényegét. Nem fog elfogyni a memória a textúránál, mert úgy optimalizálják a grafikát, hogy tökéletesen fusson a játék. Mégegyszer mondom, 5-6 PFS NEM LESZ KONZOLON!

  Lebutítás alatt meg mit értesz? Vagy a mai Xbox360-as játékoknak szerinted lebutított, ocsmány grafikájuk van?? Mennyé' má'...---------
  Elemzése:Sajnálatos,de te irtad.A butitas elég,mert a grafika nagyon gyatra a konzolon,mig PC-n nem,persze 3 éves pc-t levesszük min-ra,olyan mint a konzolon,csak konzolon alapból igy van...
  Elemzés 2.mondataidra:Ő az xboxra és ps2 re értette,tehát igaza volt,de irtad xbox 360 nincs semmi butitva.Hát nem is tudom a plasma tv-t(200.000Ft,amivel elvezheto az xbox)ha 2 m ről megnézed kegyetlenűl "folynak a pixelek",amit csak 5 m ről élvezhető,ahol szinte az 55cm es plasma tv-t vagy nagyobb attol fugg hány százezred van kicsi...
 • Indigo #126
  "PC:Rengeteg előnyben részesül ,amire szegény konzolosok már olyan kifogásokat irnak,amik értelmetlenek és magukat "szánalmassá"teszik"

  A rengetegből felsorolnál egy párat? Meg a "szánalmassá" tevő kifogások közül néhányat? Köszi!

  "Inkább azt mondom PC pár év alatt lekörözte a konzolt"

  Lekörözte, a több éve megjelent ps2-xbox konzolokat...
 • sztechnika #125
  Ez a sok vita....
  Konzol:Én utálom a konzolokat,persze 1et értek,hogy olcsobb es gyorsabban futtatja a játkokat,igaz,hogy PC-n 0 a butitas merteke és a nagy felbontások már hétköznapi dolgok,mig konzolnál még csak most kisérletznek vele..
  PC:Rengeteg előnyben részesül ,amire szegény konzolosok már olyan kifogásokat irnak,amik értelmetlenek és magukat "szánalmassá"teszik(vissza olvasunk,miket irtak csak nézünk,hogy megörültek ezek?!
  Inkább azt mondom PC pár év alatt lekörözte a konzolt,sajnos drágább,de ha jól megézzük szinte mindig a "drágább"a jobb...
  Aki kinem állja a PC-t az dobja ki,hadja a PC-seket és éljen jól a saját konzoljával...
 • fflx #124
  kisebb dolgokert is lottek, utettek, vertek meg emberek masik embereket.
 • Brolly28 #123
  Jajj ezt halottam a rádióban mik történtek a ps3 miatt:)
  1 ember lelőttek 1-et elütöttek 1-et megvertek a ps3-ért:D
 • dez #122
  A pontosság kedvéért: nem 80000 darab, hanem 88400 darab volt Japánban. Kerekítéssel 90000.
 • cateran #121
  Fade2black:Szuletett politikus fejed van...semmi agy,de az "erveit" a sirig magyarazza es el is hiszi:D
  BiroAndras:Nem, nem vehetsz olyan kartyat egy fel konzol arabol ami 3 evre eleg! 1 ev es a jatekokhoz (igen,igen az rts-hez is)elavult lesz! Epp ezert adtam el a gepemet es vettem egy laptopot, plusz 1 ps2-t!Ja,es nem azert mert szeretttem volna mindennel maxon jatszani,hanem mert utaltam ha vmi szarul fut es windows alatt a jatszas szar(konzolhoz kepest)! Amugy AMD 3000+,2 Gb Corsair memoria es egy ATI x800xl 256MB graf. kartya volt benne,anno:)