Gyurkity Péter

PlayStation Network részletek

A Sony újabb részleteket árult el tervezett online szolgáltatásáról. Böngészés, egyszerűbb kommunikáció a játékosok között, letöltések és internetes bolt várja az érdeklődőket.

A Sony közleményében ismertette a PlayStation Network néven érkező szolgáltatás egyes részleteit, és némi betekintést nyújtott a kezdetben elérhető kínálatba. A tengerentúlon november 17-én elrajtoló PS3 mintegy 20 játékkal mutatkozik be, amelyek nagy része 60 dollár alatti áron kerül a boltokba. Gyűjteményünket az online bolt segítségével is kiegészíthetjük, az egyéb szolgáltatások pedig díjmentesen állnak a konzoltulajdonosok rendelkezésére.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A navigálást a hordozható PSP révén már megismert XMB (Xross Media Bar) kezelőfelületen keresztül végezhetjük. Letölthetünk majd demóverziókat, a játékokhoz megjelenő egyéb kiegészítő tartalmakat, frissítéseket, egyszerűbb szórakoztató címeket, kommunikálhatunk a többi játékossal, és csak a letöltések egy részéért kell fizetnünk. A kezdeti időszakban a Sony saját fejlesztésű játékai 15 dollárt kóstálnak majd, az egyéb szolgáltatások díjmentesen érkeznek. Az online boltban (PlayStation Store) bevásárolhatunk hitelkártyánk, illetve az előzetesen beszerzett PS3-kártyák terhére. Természetesen böngészhetünk az interneten, megtekinthetünk és eltárolhatunk mindenféle tartalmat, legyen az kép, videó, vagy zene.

A japán gyártó egyértelműen arra számít, hogy az újítással végre a tömegeket is bevihetik az online szférába. Az arányok érzékeltetésére a Sony egyik vezetője elárulta, hogy a PS2 konzol mintegy 106 millió példányban kelt eddig el, és mindössze 3 millió felhasználó vesz igénybe online szolgáltatást. Nem kérdés, hogy a nagy ellenfél az Xbox Live, hiszen a PlayStation Network az utolsó hiányzó láncszemet jelenti a versenyben, amely eddig nem tartozott a Sony fegyvertárába.

Figyelmet fordítanak továbbá a nagy felbontású tartalmakra is: az USA-ba érkező első 500 ezer konzol a Taplógáz (Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby) című filmmel érkezik, ami természetesen a Blu-ray előnyeit hivatott kihangsúlyozni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Super DANTE #8
    Ott már most 7000$ fölé mennek az árak, állítólag valaki 1 millió $-ért hirdeti.
  • Sanyix #7
    Jaja énis erre gondlotam :) milyen sok jó dolgra lehetne költeni azt a sok pénzt :\ hmmm
    bár sztem még többért is lehetne adni, most még kiadás előtt, mert pár nagyonsötét kocka ps3fan 10szer ennyit is kiadna érte :)
  • csomi #6
    Jah kiraly lenne, de egybol 5 darab. Menne is egybol fel mindegyik az ebayre 5000$ koruli aron.
  • animatrix #5
    Egy ilyen jól jönne!
  • NEXUS6 #4
    Kéne mi!;)
  • cateran #3
    Atyauristen,de csunya a 3. kepen:( Eloszor azt hittem, hogy egy toastert latok....
  • 0ckH4M #2
    Ken Kutaragi das is zeit...
  • adam first #1
    This Time I'ts Over.