Németh Szabolcs

Medieval II: Total War - a történet folytatódik

A Total War széria negyedik része meglepő módon a Medieval II: Total War nevet kapta. A fejlesztést a Creative Assembly irányítja és elvileg 2006 karácsonyára készen is lesznek.

Már az előző epizódok is ritka nagy élménnyel örvendeztették meg a stratégiát kedvelő játékosokat, de a fejlesztők - ahogy az már csak lenni szokott - most soha nem látott megoldásokról áradoznak. Ruházatukban, felszerelésükben teljesen jól elkülöníthető csapatok, amelyek alatt az előzetes információk alapján huszonegy frakciót érthetünk, mindez részletgazdag kidolgozással karöltve vár ránk. Az ígéretáradatnak azonban még közel sincs vége. Realisztikus és változatos csataterek, kibővült harc-technikák, zommolási lehetőség, a csaták közbeni szemet gyönyörködtető napszakváltozás és még sok minden más szerepel a batyuban.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A kérdés már csak az, hogy ebből ténylegesen mit sikerül majd megvalósítania a Creative Assemblynek. Egy interjúban a csapat egy prominens személyisége azt találta nyilatkozni, hogy a programba épített grafikus-motor egyszerre akár 10 000 karaktert is meg tud majd jeleníteni. Ez azért ledöbbentett mindenkit - persze kérdés, hogy mégis milyen hardverre fejlesztik a Medieval II: Total Wart. Mindenesetre ez a 10 000-es szám nagyon soknak tűnik, hiszen ekkora tömeg nem csak a videókártyát, hanem a processzort és a memóriát is megoldhatatlan feladat elé állíthatná. A program természetesen a többjátékos-módra is támaszkodik, olyannyira, hogy teljesen új és továbbfejlesztett lehetőségeket is találunk majd benne, ami a hosszútávú szórakozás egyik feltétele, hiszen bármennyire is jó a mesterséges intelligencia, egy idő után unalmassá válhat.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játék az 1080-as évektől a reneszánsz pirkadatáig, 1530-ig öleli fel a történelmet és a kiterjedt térképen Közép és Dél Amerikában is megtapasztalhatjuk az aztékok szívósságát. Természetesen a program ennél sokkal több újdonsággal kecsegtet, amit négy oldalon keresztül taglalhatnánk. Nem tesszük, ehelyett inkább azt mondjuk, hogy az eddigi tapasztalatokra alapozva a Medieval II: Total War elődje után ismét feljuthat a csúcsra, és nagyon sok stratégiát kedvelőnek okozhat majd kellemes heteket.

A játék hivatalos oldala

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mihtom #35
    Sziasztok,

    Feltettem a Total War Gold Edition-t a gépemre. Gond nélkül fut a Shogun Mongol invázióval, Róma a barbár invázióval, de a Medieval nem hajlandó futni. A menü és beállítások mind működik, de amikor elkezdeném bármelyik játékot (kampány vagy gyors csata) akkor leáll. A feladatkezelőben nyoma sincs az alkalmazásnak. Tud valaki valami ötlete a hibára?
    Előre is kösz...
  • DaniLson #34
    végig viszed az egyik hadjáratot és az összes játszható népet kidobja,köztük a magyarokat is.vagy pedig egyik hadjárattal kipusztítod őket.
  • LordStuky #33
    hello!
    olvastam valahol, hogy lehet a magyarokkal is lenni. azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehetséges ez?
  • Sada01 #32
    Hát ezt nagyon szép és jó játék lett!
  • hossia #31
    Hogyan lehet felgyógyitani az egységeket???
  • Matthew119 #30
    Nem kell olyan sok katonát venni mer őket ki kell fizetni... Egy csapat úgy 100 és 300 florin között eszia pénzt, a csapattól függ. Amúgy meg Gaul-ok terültete? az a rome total war nem?
  • Boldika #29
    Helló mindenkinek!
    Lenne egy kérdésem, Nmetudom, hogy hogy növeljem meg a pénzemet, mert mindig csak megy lefelé, a gaul-ok területe az enyém és felemeltem az adókat is ahogy tudtam, de mégis minuszba van a pénzem:( Hogyan lehetne visszaállítani?
    Előre is kössz! Amúgy télleg jó a játék:))
  • zachi #28
    Hát igen a világ legjobb game-je álllllat!Ez még az Oblivionon is túltesz.Nemhittem hogy valaha is gyártani fognak ilyen jó játékot de csoda történt.Anyám.
  • mial #27
    helo én imádom a gamet de nem mükszik mert azt irja hogy d3dx9_30dll nem találhato ha lehet akor átkülditek azt a fájlt msn en mert igy nem megy hogy 6.46gbot foglal és nem megy ugyhogy elöre is thx msn:[email protected] ja és az én gamem nem patcholt!
  • Zogu #26
    Na az egy nagy szszszsz!