Hörcsöki Szabolcs

Ismét egy ókori stratégia

A Rise & Fall: Civilizations At War című játék pontosan az, ami: egy grandiózus ókori stratégia, ahol a négy fő nemzetet, a görögöket, a rómaiakat, az egyiptomiakat és a perzsákat irányíthatjuk.

A játékot az a Stainless Steel Studios fejleszti, akiknek az Empire Earth és az Empires: Dawn of the Modern World köszönhető, ebből következően a srácoknál komoly tapasztalat gyülemlett fel az elmúlt években. A mellékelt képek (remélhetőleg) hűen ábrázolják a játék grafikai világát, s rögtön látszik, hogy a Titan nevű motor szép dolgokra képes.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

A játékban 80 különféle egység szerepel, de ami a legfontosabb szerintem az a játékban szereplő nyolc szuperhős (micsoda béna szó), t.i. olyan hősöket irányíthatunk a csatában harmadik nézetből (remélem, itt a játék tényleg TPS-re kapcsol), mint Julius Caesar, Kleopátra, Achilles vagy Ramszesz. Természetesen a játékhoz multiplayer-rész is tartozik, egyszerre nyolcan üthetjük egymást a neten vagy LAN-on keresztül.

Ha ez a hősös rész jól sikerül, a játék októberben nagyot fog szólni - ugyanis akkor jelenik meg. Ha nem szúrják el az irányítást, esetleg ki is söprik belőle a programhibákat, akkor bizony ez lesz az év egyik legjobb stratégiája.

A játék honlapja

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SirLord #24
    2. kép tornya....nagon gagyi ha z aminek látszik...ha ugy lesz megcinálva, hogy a tornyon négy ember nyilaz, a sarkokon levö térdig érö lövédekröl, és ha püffölik a tornyot szétomlik...ha nm lehet zokat leszedni....nos akkor az elsö dolog amiért fosnak tartom ezt:)
  • SirLord #23
    warcraft III aoe I-II a régiek közül bejött....
    redalert fos, szarrakás stb.
    rome meg állat (jo)
  • Arsenal18 #22
    Nekem nem jönnek be a jelenben vagy a jövőben játszódó stratégiák...
    Szerintem a feeling miatt jobb a középkori...
    Na meg egy középkori stratégiában nem fogunk atombombát kapni a bázisunk közepére... :)
    Szval kiszámíthatóbb, jobb feeling meg ilyenek :)
    3D miatt meg csak szebb lett a játék, de a feeling meg romlik De ez szerintem minden játékra igaz, vagy majdnem mindegyikre...
  • Arsenal18 #21
    Redalert egy szarrakás
  • Dr4gonlord #20
    Igaz, de sok szép 3D-s stratégia van ami jól irányítható. Nekem a FT pl. átláthatatlan, ha 8-an ütjük egymást, egy helyen, nem vagyok klikkelőhuszár :D. Túl sok az egység, és nehéz szétválasztani őket, találni egy célpontot, etc. Ettől függetlenül játszok vele :D. Viszont a Warhammer 40k: Dawn of War, na az nagyon jól irányítható, szerintem, de a Dragonshard irányítása is kényelmes számomra, és a grafika is szép, mindkét előbb említett játéknál. Act of War? Sok egység, sok zavar :D, kevés egység, kevés zavar, de általánosságban az irányíthatóbb játékok közé tartozik.
  • Dr4gonlord #19
    Ez aztán a hozzáállás, nekem nem tetszik, mert nem a stílusom, most dögöljek meg :D, nem fogok, ilyen alapon dögöljön meg mindenki, aki nem szereti az UT2004-et, vagy a D&D-t, vagy az Elder Scrollst, mert nekem tetszik, és ezért úgy döntök, hogy akinek nem tetszik, ami nekem, az egy sz*arrágó, ugye? L*faszt. No offense, de annyira tetszik az ilyen hozzáállás, attól még hogy neked jó, másnak nem biztos, hogy az. Más, hogy van, aki egy teljesen szuper játékot, vagy bármit kezd el fikázni, ok nélkül, szarozza, pedig csak nem tetszik neki, és még oka sincs rá, na azokat le kell sz*rni, és hagyni, hagy anyázzanak, másra úgyse telik tölük. Legtöbbször.
  • Roman #18
    SZTEM MINDENKI DÖGÖLJÖN MEG AKI A ROME-OT FIKÁZZA!!! A LEGJOBB STRATÉGIAI JÁTÉK, ÉS AKINEK NEM TETSZIK MENJEN VISSZA RED ALERT 1-ET TOLNI AZ A NEKI VALÓ
  • Roman #17
    Zikkurat is véleményt ír?? na én a barbi invázió demóval nem jáccottam de ha szar lesz a bi akkor maradok a jó öreg rómnál
  • Arsenal18 #16
    :PPPP
    Cossacks akkor sem volt rossz stratégia!!!
  • Yossarian #15
    hálistennek nem kell választanunk a felsoroltak közül :D