Specker Balázs

Véres játékok, nemtörődöm szülők

Egy amerikai szenátor hadjáratot indított egy új videojáték ellen, amely betekintést enged egy bűnbanda mindennapjaiba.

A játékban vadászhatunk a rendőrőkre is, ezért Charles Schumer New York állam demokrata szenátora a 25 to Life című szoftvert minden idők legmocskosabb játékának minősítette, és lebeszélt mindenkit a játék forgalmazásától és megvásárlásáról - jelentette a Reuters. A játék címe a kiadható börtönbüntetés hosszára utál (25 évtől életfogytiglanig).

Kezdéskor válaszhatunk, hogy a törvény mellett vagy ellen, a rendőrség kötelékében vagy egy banda tagjaként kerüljünk őrült hajszába a városi környezetben. Amennyiben ez utóbbit választjuk, akár civileket is használhatunk élő pajzsként, rendőrként pedig különleges egységeket, illetve fegyvereket vethetünk be. A játékot kifejlesztő Eidos - melyet nemrég a SCi Entertainment megvásárolt - nem kívánta kommentálni az esetet.


Úgy tűnik azonban, hogy ez a probléma pont azokat nem foglalkoztatja igazán, akiknek a leginkább módjukban állna tenni a jelenség ellen. A BBC News oldalán közzétett, a brit játékipar által készített felmérés szerint ugyanis a legtöbb szülő megengedi gyermekének, hogy korhatáros játékokkal játsszon, még akkor is, ha tisztában van a játék műfajával. "A szülők többsége úgy véli, gyermeke már elég érett ahhoz, hogy a játék ne befolyásolja őt" - nyilatkozta a svájci Modulum piackutató cég elemzője, Jurgen Freund.

Igencsak nagy vihart kavart az eset, amikor egy tizennégy éves fiú haláláért a szülők a Manhunt című játékot tették felelőssé. A rendőrségi nyomozás ugyan megállapította a játék ártatlanságát, de az ügy újra felzaklatta a kedélyeket a véres játékok ügyében. Annak idején a konzolos, PC-re csak nemrég megjelent Grand Theft Auto: San Andreas is nagy port vert föl, sokan bírálták véres jelenetei miatt, ugyanis a játékosoknak többek között lehetőségük volt, arra, hogy gyalogosokat üssenek el, utcalányokat vagy rendőröket gyilkoljanak. A konzolos változat után persze a PC verzió is bestseller lett.


Tehát úgylátszik, a véres játékok az ipar igazi aranytojást tojó tyúkjai, , melyek csak az Egyesült Államokban évente 10 milliárd dolláros, a hollywoodi mozikéval vetekedő bevételt jelentenek. A kereskedők és a konzolgyártók óvatosan fogalmaznak, amikor ez a téma előkerül. "Az Xbox a játékosok széles táborát vonzza, és mint minden szórakozási formában, itt sem minden játék való mindenkinek" - fejtette ki a hét elején a Microsft Xbox-játékosait felügyelő részleg szóvivője. A Sony nem nyilatkozott az ügyben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • spk202 #70
    jó a kép
  • Bliblibli #69
    nekem megvan :DDDDDDD
  • jointeer #68
    postal 2: apocalypse weekend
  • Lenny #67
    Igazat írsz, egyetértek veled!
  • Apokrif #66
    Postal 2 rulez!
  • jefferson83 #65
    Gondolom a kinti amerikai újságírók is diplomásak és arra nem képesek, hogy utánanézzenek a cikkeikkel kapcsolatban. Gondolok itt olyanra, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy egy adott ország hol van vagy összekeverik őket. Megjegyzem nem kis bulvármagazinokról és kacsamagazinokról volt szó. Azért itt legalább az európaiak ha nem is tudják kapásból, de veszik a fáradságot és utánanéznek. Megadják a tiszteletet és megkímélik magukat a későbbi kínos bocsánatkérésektől. Erről ennyit. Én nem gondolom, hogy európa lenne a világ közepe de, hogy Amerika se az az tutyibiztos.
  • Adrian Graves #64
    Ehemm... a USA oktatás CSAK az egyetemi szinten veri az Európait (legalábbis néhány intézmény esetében), s azt hiszem ez is fontos. Egyébként is általános elbutítás játszik az oktatásban, világszerte.
    Az Amerika Live ( :D ) esetében viszont le kell fognunk Supermant, Batmant, meg a többit, mert a végén még megmentik a világot (ami ugye csak és kizárólag a USA-ből áll :) )
  • Majadi #63
    Arra fognak 1 napon kelni hogy a városok felett csészealjak vannak. -80 fokban küzd Godzilla hogy áttörje az ebolakarantént. Minden nagyobb településen egy láthatatlan ragadozó küzd valamiféle
    bogár alakú gyilkos lénnyekkel. Az ország fele az oroszoké .Az ország másik felét elpusztítja a pár órája észrevett hatalmas meteor.
    Robotemberek Guns&Rosest bömböltetve robbantgatnak és káromkodni tanulnak a metróban lakó öcsmány és tulajdonképpen már majdnem emberszerű rovarfajtól. Az asszony bekattanva vigyorog a hajsampontól. Gennyedző zombik randaríroznak a kertvárosban. Mi meg itt fogunk ülni és nyugodtan nézzük a roppant szórakoztató America-live c. műsort.
  • Lenny #62
    Lehet, hogy elbuknék, de itt arról van szó, hogy még nem is hallották azt a szót hogy Hungary! Azért ez két külön kategória...
  • echo #61
    Mindenesetre egyetemi szinten, az usa oktatás magasan veri az európait és akkor a magyarról nem is beszéltünk, bár a középiskolai rendszert nem ismerem.
    Ja és az hogy EUba vagyunk nem érv, mert ha fel kéne sorolni az EU tagországait szerintem sokan elbuknátok, lehet én is :)...