Beárazták az új Xbox-generációt

Kedvező árakkal, a havi előfizetés kihangsúlyozásával jönnek az új példányok.

A friss konzolok, a várható összecsapás megindulásáról már több alkalommal írtunk, leginkább a nyár alatt. Itt júniusban megismertük a PlayStation 5 fontosabb részleteit, ezt követően kiderült, hogy két jelenlegi Xbox is búcsúzik, nemrég pedig az is egyértelművé vált, hogy a Microsoft novemberben mutatja be új generációját. Külső forrás révén ezúttal az árakat is megismerhetjük.

A részletes beszámoló szerint valóban novemberben mutatkozik majd be a nagyközönség előtt a redmondi cég új fejlesztése, ennél azonban fontosabb, hogy az Xbox Series X (legalábbis a külső forrás állítása alapján) 499 dolláros áron rajtol majd el a piacon. Emellett elérhető lesz a havi előfizetés opciója is, az Xbox All Access révén ugyanis havonta 35 dollárt is befizethetünk, hogy hozzáférjünk a konzolhoz, miközben a némileg szerényebb Xbox Series S esetében 299 dolláros hivatalos ár, illetve havi 25 dolláros előfizetés lesz a választható alternatíva. Amennyiben beigazolódik a hír, a Microsoft valóban versenyképes ajánlattal állna elő, ami nyilván szándékos lenne, hiszen ismét a nagy rivális Sony ellen küzdenek majd.

Ezzel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy maga a cég eddig nem túl sok részletet árult el az Xbox Series S specifikációjával, vagy éppen külsejével kapcsolatban – mi több, hivatalosan meg sem erősítették a gyengébb példány puszta létezését. A napokban viszont felbukkant az interneten egy render, pontosabban egy rövidebb videó, amelyen közelebből is szemügyre vehetjük ezt a típust, ennek alapján pedig arra számíthatunk, hogy a fizikai méretet illetően is jóval kisebb, szerényebb példányt ismerhetünk majd hamarosan meg, minden bizonnyal optikai meghajtó nélkül.

Az teljesen egyértelmű, hogy a Microsoft nagy hangsúlyt helyez majd az All Access néven futó előfizetéses opcióra, a hivatalos megjelenésre pedig egyszerre több helyen kerítenek majd sort – itt minden olyan ország az első körben bukkanna fel a listán, ahol az Xbox One már most elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zola2000 #21
  Pedig elég sokan váltottak annó ps2ről xbox360ra majd vissza ps4re.
 • professional #20
  Én olyat még nem láttam a környezetemben, hogy valaki csak az ár miatt váltott volna psről boxra...aki már ráfüggött az egyikre, nagyon nehezen lehet lehozni a másikról és ha le is lehet azt nem az ár fogja megtenni...
 • molnibalage83 #19
  Értem én a tréfát, de a konzolok lényegében kioptimalizált PC -k alig néhány célhardver elemmel.
  Szóval erre semmilyen tételben nem fogadnék.... XD
 • Andrevv #18
  Eszembe jutott egy lehetséges forgatókönyv. Ha az új konzolok után lezuhannak a PC alkatrészek árai, mert senkinek se fognak kelleni, akkor nekem sem fog kelleni semmilyen konzol, maradok PC-nél. Így mindenki boldog és neked is igazad lesz, hogy a PS5 az exkluzív címekkel nyeri a csatát :)
 • molnibalage83 #17
  Nem kérdeztem. A röpics csapattárs éppen focit tolt, amikor jártam náluk. A másik a batárnő munkatársának a férje, de ő nem volt otthon, ezért nem kérdeztem. A barátnő tesójának a barátjának PS4-e van. Tol focit, autós játékot is, csak ő is szereti a jó történetet. Tehát Detroit, Last of US és RDR2 neki meg is van, játszik is vele.

  A GTAV ingyenes Epiccel be lett húzva. Játszottam vele pár órát és soha elő se vettem többet. Nem az én világom.
 • Andrevv #16
  Olyan, mintha teljesen más univerzumban élnénk. Akkor a barátoknál mi a téma? Gondolom nem ezek a játékok, azt kizártnak tartom :)
  Egyszer voltam egy művészeti suli gólyabálján vagy valami hasonlón, ott éreztem magam úgy, mintha a marson lennék, abszolút semmi sem érdekelt amiről beszéltek. Valószínűleg a környezet amiben élünk, az is nagyon meghatározza ki mit játszik, esetleg milyen konzolja van. A másik dolog amin egyesek csodálkoznak, hogy köreimben nagyon ritka az iPhone, életemben egyszer ha fogtam kezemben egyet.
 • molnibalage83 #15
  Valószínűleg szereted a fantáziavilágot, kedveled a gyűrűk urát meg hasonló filmeket, esetleg a japán animéket, teljesen más környezetben élünk

  Egyáltalán nem nézek animét és a klasszikus RPG filmeket sem. A Gyűrűk Ura óta nem láttam olyat...

  A jó történetet és atmoszférát szeretem. Ez lehet tök átlagos környezet (Life is Strange), lehet sci-fi (pl. Mass Effect), de fantasy is mint a Gothic vagy a Witcher.

  Sportot gyakorlatilag nem nézek már. A Snookert néztem még, de már azt sem. A saját többi hobbim mellett nincs időm ilyesmire. Kedvem se nagyon. Már a BL döntőket se néztem meg mindig 10+ éve. Foci VB-n hébe hóba néztem meccset, de inkább csak háttérzaj volt...
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.09.10. 09:46:59
 • Andrevv #14
  Hát ez érdekes, mert én éppen fordítva vagyok, a PS4 a ritka köreimben.
  Én csak pár évvel vagyok fiatalabb és szintén inkább PC-s játékos, de nem értek egyet azzal, hogy ha van PC, akkor nem kell xbox. Hogy néz az ki, hogy a nappaliban van egy teljes értékű PC, monitorral meg minden, és még a nagy TV is rákötve? Ez kicsit nem overkill egy nappalihoz? A másik dolog meg a PC-s alkatrészek brutális árazása. Olcsóbban kijövök majd egy xbox-al mint egy új videokártyával.
  "Szóval kimondható, hogy az Xbox lényegében a kocsikázás és sportjátékok miatt kell?"
  Nem, biztos vannak arra is mászkálós/lincselős értelmetlen játékok, csak éppen egyik sem érdekel és szinte senkit sem akit ismerek. Nálunk mindenki focit és hokit néz, ezért ez ilyenek érdeklik, én és még néhányan a motorsportot is kedveljük. Te valószínűleg szereted a fantáziavilágot, kedveled a gyűrűk urát meg hasonló filmeket, esetleg a japán animéket, teljesen más környezetben élünk, ez van. A legtöbben nézzük a bajnokok ligáját, superbowlt, NHL, ki milyen sportot kedvel. Magyarország is egy sportkedvelő ország, ezért nagyon mennek az ilyen játékok.
  A gyerekeimnek pedig tutibiztos nem fogom engedni, hogy erőszakos játékokkal játsszon, még a GTA5 is kizárt míg nem lesz legalább 14 éves.
  A lényeg, hogy ezeket egy olcsó hardveren is lehet majd nyomatni, nem kell új PC/videokártya, a nappaliban is kényelmesen és diszkréten elfér és talán újra eljöhet az az idő mint a Nintendo korszakban, amikor mindenkinek volt egy a TV alatt, annak is aki egy hónapban egyszer kapcsolta be. Egyedül a játékok árazása ami nagyon eldurvult, előfizetni meg tuti nem fogok. Itt jöhet képbe a PS, ha esetleg arra olcsóbbak lesznek ugyanazok a játékok, de ezt kétlem.
 • molnibalage83 #13
  Én még soha nem láttam egy lakásban két konzolt. A mókás az, hogy elvileg Xbox-os ország Mo, de az elmúlt 1 hónapig egyetlen Xbox-ot sem láttam. Azóta kettőt, abból az egyik az legújabb a másik viszont Xbox360 volt. PS-t előtte láttam többet is több barátomnál.

  A statisztikák szerint nagyon ritka tudtommal az egy lakásban két eltérő fő konzol, mert PC a jellemzőbb. Ha van.

  A jövőben szinte minden Xbox játék lesz PC-n. Ok, én ős PC-s vagyok, 37+ évemmel vén, ezért mást látok. PC-s fejjel. Akinél van PC semmi értelme nincs az Xbox-nak. A PS-nek meg igen. Mert olyan játékok vannak rajta, ami sehol máshol.

  Azokat a játékokat, amiket sorolsz nem játszom. Szóval kimondható, hogy az Xbox lényegében a kocsikázás és sportjátékok miatt kell?

  Én a történetalapú játékot szeretem, mert azt látom, hogy a játékmechanika kapcsán már látom a szinte teljes fejlődésképtelenséget vagy azt ,hogy csak dísz. Viszont ez lényegében a PS vonal specialitása.

  Ez alapján neked nem tudnám ajánlani a PS-t, de akkor egyezzünk meg abban, hogy aki a fenti vonalat követi és ráadásul PC-je is van, annak az Xbox ajánlata lényegégben értelmezhetetlen.
 • Andrevv #12
  Neked az a bajod, hogy kizárólag magadra gondolsz, nem látod a big picture-t.
  Na akkor elmagyarázom neked mi a szitu, de felejtsd el a saját ízlésedet és szokásaidat. Az a nagy helyzet, hogy a legtöbb ember aki konzolt vesz (és most nem a hardcore gamer-kölykökre gondolok akik gyakorlatilag ugyanott sz*rnak ahol játszanak), nem fognak minden sz*rral játszani, ebben igazad van. Sokan csak néhány játék miatt fogják megvenni, de olyanok is akik csak egyetlen egyért, pl. a legújabb Madden-ért. Ők nagy ívben lesz*rják milyen "exlu" játékok vannak. Ha hiszed ha nem, ez az abszolút többség, nem pedig a te változatod. Én egy kicsit nagyobb repertoárral számolok, de azok is amint mondtam, csak auto/sport/rts/tbs kategória, semmi más.
  Ha most úgy gondolkodom mint te, akkor azt mondom, hogy az általad említett PS5 játékok egyike sem érdekel, de komolyan mondom, abszolút érdektelen, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek olyanok, akiknek nem tetszene, persze, hogy lesznek olyanok, akik ezekért vesznek PS5-ot, de az NEM a többség lesz. A többség az olcsóbb konzolt fogja venni, ami annyira olcsó mint egy alsó kategóriás telefon, és azt se bánja, ha 3 év múlva már nem lesz aktuális. Egy PC ami ugyanezt a teljesítményt nyújtja jóval drágább. A lényeg, hogy az az 1-2 játék menjen amire szüksége van. Ha körül nézek, az ismerőseim közül csak egy van aki több játékot nyomat, neki van xbox es PS4 is, a többiek azzal vannak amivel megvették + egy pár ami közben megtetszett nekik vagy multiban nyomják és ennyi. Ezek többségében a következők közül valóak: FIFA akárhány, NHL akárhány, GTA5, Fortnite (ki nem állhatom), valamelyik NFS, F1 akárhány, Forza Motorsport és más autóversenyzős darabok. Nekik, nekünk miért ajánlanád a PS5-öt az xbox ss helyett?