24
  • ugh
    #24
    "Értem én a tréfát, de a konzolok lényegében kioptimalizált PC -k alig néhány célhardver elemmel."
    A jelenlegi generacioban meg olyan sincs. Ket picsa gynge elvault pc a megjeleneskor tragya cpu-val amire kinlodas mar fejleszteni vagy 3 eve.
    "csak ő is szereti a jó történetet. Tehát Detroit, Last of US és RDR2 "
    Akkor annyira meg sem szereti a jo torteneteket mert az utobbi egy tripla zs vhs sztorival is birkozik es a detroit is elverzett par helyen.
    Utoljára szerkesztette: ugh, 2020.09.21. 13:36:39
  • ugh
    #23
    Ezzel vitatkoznek.
    Nezd meg hany komoly koltsegvetesu ex jott ki ps3-ra majd ps4-re. (kiadtak egy rakas remastert szinte teljesen aron azokat ne vedd bele).
    Es akkor huzz egyenest es meglatod a grafikon veget.
    Ahogy egyre dragabb egy jatek (aminek a 40% a lehuto marketingosztaly mukodtetese es marketing koltseg amugy tok ertelmetlenul), ugy lesz egyre kevesebb beloluk, mert tobbet nem fognak belole eladni mint eddig.
    A legnagyobb peldanyszamu ex jatekok se mentek el 10 millional nagyobb tetelben (a 110 milla eladott konzol mellett).
    Szal ezek az exkluziv cimek (amik kb ugyan azok mint az osszes tobbi csak mas grafikaval jol felszopva meg korbenyalazva a fanboyok altal) egyre ritkabbak lesznek.
    Nem fogja megerni.
    Ha nem is rogton, de egy ket even belul kihozzak majd pc-re is az igazan dragan fejlesztett cuccokat.
    Akkor meg ha az embernek van nemi fogalma a pc-khez, esetleg nem 100%osan gamerlamer(az a gyopar aki csak jatszik), kezelni is tudja, minek is vegyen konzolt?
    Nyilvan az egysegsugaru tech analfabeta es/vagy kisgyerek konzolt kap, csak az utobbi meg nem jatszik (remelhetoleg) exkluzivokkal.
    Utoljára szerkesztette: ugh, 2020.09.21. 13:26:11
  • ugh
    #22
    " Hogy néz az ki, hogy a nappaliban van egy teljes értékű PC, monitorral meg minden, és még a nagy TV is rákötve? Ez kicsit nem overkill egy nappalihoz? "
    Jol.
    Mi a toknek kene egy tv-re kotott gamer pc-hez monitor?
    Lehet olyan hazakat kapni amik kulombul neznek ki mint ahogy az otvar ps5 fog.
    Le vagy te maradva par kanyarral haver.
  • zola2000
    #21
    Pedig elég sokan váltottak annó ps2ről xbox360ra majd vissza ps4re.
  • professional
    #20
    Én olyat még nem láttam a környezetemben, hogy valaki csak az ár miatt váltott volna psről boxra...aki már ráfüggött az egyikre, nagyon nehezen lehet lehozni a másikról és ha le is lehet azt nem az ár fogja megtenni...
  • molnibalage83
    #19
    Értem én a tréfát, de a konzolok lényegében kioptimalizált PC -k alig néhány célhardver elemmel.
    Szóval erre semmilyen tételben nem fogadnék.... XD
  • Andrevv
    #18
    Eszembe jutott egy lehetséges forgatókönyv. Ha az új konzolok után lezuhannak a PC alkatrészek árai, mert senkinek se fognak kelleni, akkor nekem sem fog kelleni semmilyen konzol, maradok PC-nél. Így mindenki boldog és neked is igazad lesz, hogy a PS5 az exkluzív címekkel nyeri a csatát :)
  • molnibalage83
    #17
    Nem kérdeztem. A röpics csapattárs éppen focit tolt, amikor jártam náluk. A másik a batárnő munkatársának a férje, de ő nem volt otthon, ezért nem kérdeztem. A barátnő tesójának a barátjának PS4-e van. Tol focit, autós játékot is, csak ő is szereti a jó történetet. Tehát Detroit, Last of US és RDR2 neki meg is van, játszik is vele.

    A GTAV ingyenes Epiccel be lett húzva. Játszottam vele pár órát és soha elő se vettem többet. Nem az én világom.
  • Andrevv
    #16
    Olyan, mintha teljesen más univerzumban élnénk. Akkor a barátoknál mi a téma? Gondolom nem ezek a játékok, azt kizártnak tartom :)
    Egyszer voltam egy művészeti suli gólyabálján vagy valami hasonlón, ott éreztem magam úgy, mintha a marson lennék, abszolút semmi sem érdekelt amiről beszéltek. Valószínűleg a környezet amiben élünk, az is nagyon meghatározza ki mit játszik, esetleg milyen konzolja van. A másik dolog amin egyesek csodálkoznak, hogy köreimben nagyon ritka az iPhone, életemben egyszer ha fogtam kezemben egyet.
  • molnibalage83
    #15
    Valószínűleg szereted a fantáziavilágot, kedveled a gyűrűk urát meg hasonló filmeket, esetleg a japán animéket, teljesen más környezetben élünk

    Egyáltalán nem nézek animét és a klasszikus RPG filmeket sem. A Gyűrűk Ura óta nem láttam olyat...

    A jó történetet és atmoszférát szeretem. Ez lehet tök átlagos környezet (Life is Strange), lehet sci-fi (pl. Mass Effect), de fantasy is mint a Gothic vagy a Witcher.

    Sportot gyakorlatilag nem nézek már. A Snookert néztem még, de már azt sem. A saját többi hobbim mellett nincs időm ilyesmire. Kedvem se nagyon. Már a BL döntőket se néztem meg mindig 10+ éve. Foci VB-n hébe hóba néztem meccset, de inkább csak háttérzaj volt...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.09.10. 09:46:59
  • Andrevv
    #14
    Hát ez érdekes, mert én éppen fordítva vagyok, a PS4 a ritka köreimben.
    Én csak pár évvel vagyok fiatalabb és szintén inkább PC-s játékos, de nem értek egyet azzal, hogy ha van PC, akkor nem kell xbox. Hogy néz az ki, hogy a nappaliban van egy teljes értékű PC, monitorral meg minden, és még a nagy TV is rákötve? Ez kicsit nem overkill egy nappalihoz? A másik dolog meg a PC-s alkatrészek brutális árazása. Olcsóbban kijövök majd egy xbox-al mint egy új videokártyával.
    "Szóval kimondható, hogy az Xbox lényegében a kocsikázás és sportjátékok miatt kell?"
    Nem, biztos vannak arra is mászkálós/lincselős értelmetlen játékok, csak éppen egyik sem érdekel és szinte senkit sem akit ismerek. Nálunk mindenki focit és hokit néz, ezért ez ilyenek érdeklik, én és még néhányan a motorsportot is kedveljük. Te valószínűleg szereted a fantáziavilágot, kedveled a gyűrűk urát meg hasonló filmeket, esetleg a japán animéket, teljesen más környezetben élünk, ez van. A legtöbben nézzük a bajnokok ligáját, superbowlt, NHL, ki milyen sportot kedvel. Magyarország is egy sportkedvelő ország, ezért nagyon mennek az ilyen játékok.
    A gyerekeimnek pedig tutibiztos nem fogom engedni, hogy erőszakos játékokkal játsszon, még a GTA5 is kizárt míg nem lesz legalább 14 éves.
    A lényeg, hogy ezeket egy olcsó hardveren is lehet majd nyomatni, nem kell új PC/videokártya, a nappaliban is kényelmesen és diszkréten elfér és talán újra eljöhet az az idő mint a Nintendo korszakban, amikor mindenkinek volt egy a TV alatt, annak is aki egy hónapban egyszer kapcsolta be. Egyedül a játékok árazása ami nagyon eldurvult, előfizetni meg tuti nem fogok. Itt jöhet képbe a PS, ha esetleg arra olcsóbbak lesznek ugyanazok a játékok, de ezt kétlem.
  • molnibalage83
    #13
    Én még soha nem láttam egy lakásban két konzolt. A mókás az, hogy elvileg Xbox-os ország Mo, de az elmúlt 1 hónapig egyetlen Xbox-ot sem láttam. Azóta kettőt, abból az egyik az legújabb a másik viszont Xbox360 volt. PS-t előtte láttam többet is több barátomnál.

    A statisztikák szerint nagyon ritka tudtommal az egy lakásban két eltérő fő konzol, mert PC a jellemzőbb. Ha van.

    A jövőben szinte minden Xbox játék lesz PC-n. Ok, én ős PC-s vagyok, 37+ évemmel vén, ezért mást látok. PC-s fejjel. Akinél van PC semmi értelme nincs az Xbox-nak. A PS-nek meg igen. Mert olyan játékok vannak rajta, ami sehol máshol.

    Azokat a játékokat, amiket sorolsz nem játszom. Szóval kimondható, hogy az Xbox lényegében a kocsikázás és sportjátékok miatt kell?

    Én a történetalapú játékot szeretem, mert azt látom, hogy a játékmechanika kapcsán már látom a szinte teljes fejlődésképtelenséget vagy azt ,hogy csak dísz. Viszont ez lényegében a PS vonal specialitása.

    Ez alapján neked nem tudnám ajánlani a PS-t, de akkor egyezzünk meg abban, hogy aki a fenti vonalat követi és ráadásul PC-je is van, annak az Xbox ajánlata lényegégben értelmezhetetlen.
  • Andrevv
    #12
    Neked az a bajod, hogy kizárólag magadra gondolsz, nem látod a big picture-t.
    Na akkor elmagyarázom neked mi a szitu, de felejtsd el a saját ízlésedet és szokásaidat. Az a nagy helyzet, hogy a legtöbb ember aki konzolt vesz (és most nem a hardcore gamer-kölykökre gondolok akik gyakorlatilag ugyanott sz*rnak ahol játszanak), nem fognak minden sz*rral játszani, ebben igazad van. Sokan csak néhány játék miatt fogják megvenni, de olyanok is akik csak egyetlen egyért, pl. a legújabb Madden-ért. Ők nagy ívben lesz*rják milyen "exlu" játékok vannak. Ha hiszed ha nem, ez az abszolút többség, nem pedig a te változatod. Én egy kicsit nagyobb repertoárral számolok, de azok is amint mondtam, csak auto/sport/rts/tbs kategória, semmi más.
    Ha most úgy gondolkodom mint te, akkor azt mondom, hogy az általad említett PS5 játékok egyike sem érdekel, de komolyan mondom, abszolút érdektelen, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek olyanok, akiknek nem tetszene, persze, hogy lesznek olyanok, akik ezekért vesznek PS5-ot, de az NEM a többség lesz. A többség az olcsóbb konzolt fogja venni, ami annyira olcsó mint egy alsó kategóriás telefon, és azt se bánja, ha 3 év múlva már nem lesz aktuális. Egy PC ami ugyanezt a teljesítményt nyújtja jóval drágább. A lényeg, hogy az az 1-2 játék menjen amire szüksége van. Ha körül nézek, az ismerőseim közül csak egy van aki több játékot nyomat, neki van xbox es PS4 is, a többiek azzal vannak amivel megvették + egy pár ami közben megtetszett nekik vagy multiban nyomják és ennyi. Ezek többségében a következők közül valóak: FIFA akárhány, NHL akárhány, GTA5, Fortnite (ki nem állhatom), valamelyik NFS, F1 akárhány, Forza Motorsport és más autóversenyzős darabok. Nekik, nekünk miért ajánlanád a PS5-öt az xbox ss helyett?
  • molnibalage83
    #11
    Ember, ez milyen buta stat...

    Azt kellene megénzni, hogy a sok szar játék mennyiért került tulajhoz.
    Hogy megjelenés napján 100% áron és aztán meg leárazáskor mennyi. A bevétel. Nem az eladás számít. Ha már 1 dollárért adnak 1 játékot és elmegy belőlze 1M senkit sem érdekel, amikor az Unchartedből 60 dodóért csinálták ezt.

    Nekem a GoG-on a játékaim 25% ingyenes ajándék és bundle volt. Hány embernek lehet meg pl. az Icewind Dale úgy, hogy nem akarta megvenni, csak a BG miatt adták azt is...

    Szóval emiatt ezek a kommenten mosolygok. Főleg úgy, hogy nem tűnik fel, hogy ex játékok vannak az elején, amit drágák is.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.09.09. 19:11:47
  • Major
    #10
    "Mert nem az a koncepció, hogy tucatjátékokkal öntenek nyakon, hanem minőségi, csak azon elérhető alkotásokat kapsz."

    A statisztikák kicsit mást mondanak. A top 10-ben össze vissza 4db exkluzív cím van, (a top 20 eladott PS4 játék között meg 5db exkluzív cím van) a teljes PS4 hardveres eladásához képest mérsékelt eladási számmal.

    Ebből:
    2. Uncharted 4: A Thief's End - 16.25m
    6. Marvel's Spider-Man - 13.20m
    8. The Last of Us Remastered - 11.78m
    9. God of War (2018) - 11m

    A jelenleg eladott ~115m db PS4 esetén 100-ből alig 16-17 embernek van meg például az UC4. Ha mindenki az exkluzívak miatt venné a hardvert és nem a multis címek miatt, akkor nem így állnának az eladások.
  • molnibalage83
    #9
    Látom nem érted a körbepontozott nyuszit.

    1. Alig van Xbok exlu játék.
    2. Ami van, az számomra MIND érdektelen.
    3. A többi van PC-re is.

    Ez alapján magyarázd meg miért kellene Xbox-ot venni, hogy aztán majd a konzol kiadása után pár évvel egyből semmire se legyen elég annak szűkös erőforrása... Tudod ebből lett az köztes eresztésű Xbox... Tök jó, hogy a kettő árából egy jó PC kijön...

    A PS5-re kiadott exlu játékok elég nagy része viszont soha nem jött ki PC-re. God of War, Uncharted, Last of Us, Days Gone.
    A Detroit, Horizon Zero Dawn már kint van, ami érdekelt. Az RDR2 viszont átment a nálam a nem érdekel kategóriába...

    Összességében ezt azt jelenti, hogy a PS4/5 és korábbi exlu játékok (ha azok is játszhatóak lesznek PS5-ön) azt jelentik, hogy a PC mellé igenis egy "nagyon kéne" a PS5. Mert nem az a koncepció, hogy tucatjátékokkal öntenek nyakon, hanem minőségi, csak azon elérhető alkotásokat kapsz. A PC-re meg vagy jönnek 3-4 év késéssel vagy soha...

    Neked ebből az jön le, hogy MS konzol uralom lesz? Nekem kb. a kérdés az, hogy az MS hogyan tervezi életben tartani ezt az egészet...
    Vagy ennyi igénytelen játékos van, akinek ami mindegy mit játszik csak olcsó legyen? Leült a n+1 -dik tucatszar klón elé is, mert csak havi 13-20 dollár? WUT?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.09.09. 14:21:59
  • molnibalage83
    #8
    Nem az összeshez a leírás alapján.
  • grebber
    #7
    Semmiféle MS konzol uralom nem lesz.
    Pont a lentebb leirt okokból. De látszólag (vagy csak a kényszerűség mondatja velük) nem is érdekli őket, csak az hogy vedd a játékokat és fizesd a game passot
  • Andrevv
    #6
    Ennyi az egész érv, az exkluzív játékok? Most komolyan, melyik átlag játékos nem tojik az exkluzivitásra?
    Egyetlen PS exkluzív játék sem jut eszembe ami érdekelne. Persze ez ízlés kérdése is, mert én pl. egyáltalán nem szeretem az FPS/TPS/H&S játékokat, csak sport, autósport és stratégia játékok jöhetnek szóba. Akinek meg nincs erős PC-je, az vesz egy 300$-os kis konzolt és meg van élve, akinek meg van, az vesz kényelmi megfontolásból, vagy csak azért mert olcsó. Az xbox-pc crossplay pedig szintén csak előny. Szerintem most jön el a Microsoft konzol-uralma.
  • Neocortex
    #5
    jól értem hogy ezzel az előfizetéssel kapok konzolt és hozzáférést az összes xbox játékukhoz? egész jól hangzik, látom hogy briteknél van már ilyen előfizetés, kíváncsi lennék hogy UK router mailboxal ha ide hozatom lehet-e használni, kétlem hogy magyar IP blokk lenne rajta
  • molnibalage83
    #4
    Max. azoknál, akik azért játszanak bármi szarral, amit eléjük tesznek, mert annyiar iqnukuk...
    Egyetlen Xbox exlu címet sem tudsz mondani, ami az értelmes és minőség alkotásokat jeletené az igényesebb játékosnak.
    Soha, de SOHA fel nem merült bennem, hogy Xboxot vegyek. A PS5 viszont a visszfelé komp. részével elérte, hogy bizony meg fogom venni. Mert van rá exlu játék, ami miatt opció.

    Kinemszaraja le, hogy havi 25-35 dodóért több száz játék jön, ami szutyokszar vagy nem érdekel? A mennyiség nem = minőség.
    Én 10 éves időszakot nézve 2-3 több AAA játéknál többet nem vettem beleértve a sale-eket is. Újonnan kiadott, nem lerázatott AAA játékot a Witcher III és a Rise of the TR óta nem vettem...

    Ennek fényében az Xbox féle gamepass a sok nem is exlu játékhoz a PC-m mellett egy rossz vicc.
  • takysoft
    #3
    Tarol a fenéket...
    Esélye sincs a PS ellen. Ez az egyik fele az igazságnak.
    A másik fele, hogy nem szabad elfelejteni a PC-s eladásokat is. Mert a PC is a Microsoft pénze.
    Egyrészt ugye a Windowsért is fizetsz. Másrészt pedig az is fontos, hogy az Xbox exkluzív játékok úgy jelennek meg PC-re, hogy azért az MS komoly %-okat kap.
    Legyen az Halo, vagy Flight Simulator, esetleg Gears of War, Forza stb... ezek mind MS játékok.
    Szóval amikor Xbox vs PS vita van, és a PS a nyilvánvaló nyertes, meg így exklzív címek, meg úgy, akkor elfelejti a nép, hogy bizony az MS azért nem exkluzív, mert övék a PC is... részben. Hisz pl Steam-en is kaphatóak a játékaik.
    Szóval ugyan nem Xbox exkluzív a Forza meg a Flight Simulator, de MS exkluzív.

    És aki csak Fortniteozik, az is vesz Windows-t...
    A másik oldalon viszont ténykérdés, hogy a Playstation-nek nagyon erős húzócímei vannak.
    Last of Us, Gran Turismo, Uncharted, God of War, Racket and Clank...
    És akkor nem is beszéltam még olyanokról, amik azóta megjelentek ugyan PC-re is,de évekig PS axkluzív címek voltak. Horizon: Zero Dawn, Detroit, Become Human, Beyond Two Souls, Heavy Rain stb stb stb.

    Az hatalmas AAA játékok pedig szintén megjelennek PS-re is. Sosem marad el a Assassin's Creed, GTA és az összes többi.

    Szóval tény, hogy ha van egy gamer PC othon a sufniban, akkor egy Xbox megvásárlása elég... felesleges dolog.

    Ellenben ha nincs otthon erős gamer PC, akkor már el lehet gondolkodni Xbox-on is.
    De ahogy a Sony-t ismerem a jövőben is erős húzó exkluzív címeik lesznek.

    Ez az előfizetésés izé amúgy szerintem nálunk nem biztos, hogy elérhető lesz...
  • Palinko
    #2
    Vagy 1 a starbucksban :-D
  • bunny
    #1
    A 35 dollár az usaban kb havi 3 kávé, ebből a legújabb konzolod megvan játékokkal? Ha ezt meghúzzák, lehet bármilyen jó a SONY, a MS tarol.