Ötvös Tibor

Darkwood előzetes

Bemutatkozott a Darkwood, mely egy igen hangulatos, a szovjet blokkban játszódó akció-RPG.

"Elsőre sokaknak biztosan nem tetszik majd, ám pár órás játék után a Darkwood megmutatja erejét." Ezt a szöveget olvastam az Acid Wizard Studio alkotásának hivatalos oldalán található fórumban. Ez eléggé felkeltette az érdeklődésemet, hiszen elsőre a projekt nem egy nagy durranás. Egy sima, az Alien Breed grafikai megvalósítását alkalmazó akció-RPG, melyben a STALKER-univerzumban is bemutatott világot járhatjuk be.

Persze a két alkotásnak nincs köze egymáshoz, maximum annyi hogy mindkettő az egykori szovjet-blokkban játszódik. A sztori szerint hősünk egy tipikus guberáló, aki eltéved egy elhagyatott erdőben. Míg nappal kénytelen folyamatos ellátást és utánpótlást keresni, addig éjjel már az életéért kell, hogy megküzdjön.Tehát ez a tipikus felállás. Miközben nappal nem teszünk mást, mint a különböző épületeket kutatjuk át remélvén, hogy találunk valami használhatót, addig ahogy lemegy a nap előkerülnek a fegyverek és kiderül, mennyire volt sikeres a fényben való kutatás. Mivel ez a játékmenet már rengeteg más játékban is felbukkant, így sokan le is írhatnák itt a Darkwoodot, ám érdemes kicsit jobban is belemélyedni a programba.

Ebben a világban ugyanis nappal is félnünk kell. Grasszáló farkashordák, mérgező gombák és természetesen maga az erdő. Bár kapunk egy kézzel rajzolt térképet, mely folyamatosan "frissül", ahogy haladunk előre a területeken de ez csak akkor történik meg, ha valami érdekes dologra bukkanunk. Tehát az erdőben mászkálva, ha csak a fák között sétálgatunk nem jelenik meg semmi új. Ám ha találunk egy gyárat vagy épületet, akkor máris megjelenik és így nagyjából ki tudjuk számolni, hol is vagyunk.A Darkwood első nekifutásra kimondottan nehéznek tűnik, de ebben a mai játékvilágban, ahol valóban kevés a valódi kihívás néha jó egy ilyen program is. Elsőre biztosan mindenki eltéved vagy a nem megfelelő anyagokat gyűjti be és hal meg éjszaka. De utána újra nekifog és egyszer csak elkapja a Darkwood ritmusa. Bár még csak alfa-változatban érhető el a játék, de már így is izgalmas és ha javítják a hibákat (a karakter mozgása például nem szép, darabos) akkor egy remek kaland vár ránk a premier után.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • sárkánylovag #3
  Te én ezekből a képekből semmit nem veszek ki, mintha valami membránsejt úszna az egysejtűek fény nélküli világában.
 • lammaer #2
  Hócipőm tele van azzal hogy minden early access, steam is állandóan tolja a pofámba a félkész termékeket. Istenem, bár lenne valami steam beállítás (sőt mégjobb, browser plugin mint az adblock :) ) hogy megmondhassam, nem akarok early accessról hallani, csak releaselt játékokról.

  Nem is értem, miért kellett ERRŐL főoldalas cikket csinálni, mert ilyen alapon van még 5 tucat játék, amiben szintén "van potenciál", csak még a fasorba sincs. Aztán végén ki is derül, hogy a játékban továbbra is csak potenciál van, csak épp egy félkész kalap szar lett, amire ráunt a fejlesztője és hagyta a fenében...
 • grebber #1
  LOL ez még mindig nem jött ki. Ez is örli acessz lesz egész életében....