Ötvös Tibor

Vérbeli horror a Pineview Drive

A független alkotók által készített Pineview Drive nem váltja meg a világot, sablonokból építkezik, de így is borzongató szórakozást nyújt.

Ha valaki vérbeli horror-játékra vágyik, annak legkevésbé a blockbusterek és nagy stúdiók kínálata között kell keresgélnie. A független piacon azonban rengeteg próbálkozás található és a héten egyel bővült azok tábora, melyeket mindenképpen érdemes kipróbálni. A Pineview Drive abszolút a sablonokból épít, de remek egyveleget alkot minden eleme, így szinte észre sem vesszük ezeket.

Az alap történet szerint egy elhagyatott birtokon (hol máshol?) tölt hősünk 30 napot, hogy kiderítse, hova tűnt 20 évvel ezelőtt a felesége (ki más?) erről a helyről. A nyomozásaink során éjszaka leszünk nagyobb bajban, mikor különböző, tiszta elmével nehezen felfogható élmények érnek minket, ám minden ilyen túlélt éjszaka után kapunk egy újabb jegyzetet, melyet nejünk, Linda írt 20 évvel ezelőtt.



A grafika, mivel egy indie-alkotással van dolgunk nem kiemelkedő, sőt. Sajnos maximum 30 fps-t lehet kihozni belőle, ráadásul ez sem mindig jön össze, szóval átlag 20-szal lehet számolni. A zene és a hangok sem a legjobbak, hiszen alig vannak. A programban a csend az uralkodó és az a pár hangi is csak azért van, hogy a frászt hozza ránk.

A játékmenet sincs túlbonyolítva. A 30 éjszaka 30 szakaszt jelent, mindegyik után automatikusan menti az állást a program. Ez egyébként 6-8 órás kalandozást jelent, aminek java része a különböző kulcsok keresgélésével telik majd. Ez azonban nem olyan egyszerű, hiszen egyetlen fényforrásunk a zseblámpánk, melyhez véges számú elemet kapunk, melyek amúgy is gyorsan merülnek. És ha lemerültek, akkor maximum (ahogy a valós életben is) csak egy villanásra elég a lámpánk.

Szerencsére azért útközben találunk gyufát és pár tartalék elemet is, amiket ha ésszel használunk bőven elég lesz az egész kaland végéig. Ami azonban egyedinek nevezhető az az életerő megvalósítása. A Pineview Drive egyetlen szörnyet sem küld a nyakunkba, ám a különböző hangok és paranormálisnak nevezhető események hatására mi is reagálunk. És ezt a reakciót veszi figyelembe a gép.

Ha elkezdjük rángatni az egeret és össze-vissza kapkodunk, akkor bizony csökken a HP, mivel bepánikoltunk. Ha azonban nyugodtan elfordulunk és rohanni kezdünk, jóval kevesebb lesz az energiafogyás. Szóval nem árt észnél lenni. A Pineview Drive minden negatívum ellenére nagyon is megér egy próbát, főleg a lezárása miatt, ami bizonyára sokáig téma lesz még a fórumokon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Serutekin #8
    Zombi: én utoljára az Outlastot nyomtam végig ami tényleg egy jó horror game de Hoz és Ender is leírta a jobb gameket. Mondjuk én nem írnám le az alan wake játékot szerintem kifejezetten jó volt csak olyan elvont volt az egész.
  • Ender Wiggin #7
    hogy 1000x jobb horror játék van-e, azt nem tudom. a cold fear, a suffering, a condemned, a dead space első része és a manhunt első része tetszett. viszont PC-n a silent hill 3 és az alan wake katasztrófálisan szar, 15 perc után uninstall. utóbbi ezért is meglepő, hogy otromba irányítású, unalmas történetű, frusztráló játékmenetű, semmilyen játék, mert agyon dícsérték és hát sami jarvi, aki tud valamit. de itt totál csődöt mondott. szóval ennek budget játéknak is adhat az ember egy esélyt...
  • Hoz_Hun #6
    Hát pl az Amnesia: The Dark Descent vagy a második része a Amnesia: A Machine for Pigs kb 1000x jobb és nem egy AAA kategóriás játékok. Vagy az Outlast. De lehet még sorolni.
    Utoljára szerkesztette: Hoz_Hun, 2014.09.08. 08:57:39
  • Hoz_Hun #5
    Tegnap a 19-ik éjszakáig vittem. Hangulata az jó, úgy kb az első 5 éjszakán, aztán kezd ismétlődővé válni. Kb: "Elindul a következő éjszaka, kulcskeresés, huh megvan, végigpróbálgatni mind a 22 még zárt ajtót... a 18. ajtó kinyílik, újabb kulcs, király! Újra próbálgatás a maradék 21 ajtóval. Ezúttal a 12. ajtó kinyílik. Folyosó. Még +8 zárt ajtó és egy levél. Kezdődik a következő éjszaka." Szóval ez buli egy darabig, hangulatos meg minden, de rohadt UNALMAS egy idő után. Ha mondjuk csak 15 este lenne akkor oké, de minek 30? Ráadásul néha beszaggat mint állat, főleg ha vihar van kint.
    Kíváncsiságból megnéztem a végét. Ritka tré! Nem is értettem mi a f... akar ez lenni. Na de szerencsére írta valaki, hogy a készítők a game facebook-ján leírták a végének a magyarázatát (szóval, ha valakit érdekel ott megtalálja). Elég legyen annyi, hogy akkor se lenne jó, ha érthetően csinálják meg, de így,..... totál nem jön át mit is akartak.
  • Zombee #4
    Engem komolyan érdekel a téma, úgyhogy mondj párat!
  • Linkout #3
    nekem tetszik. jó hangulata van. Kicsit olyan, mint amikor a kölykök megbeszélik az éjszakai táborozást, rémtörténeteznek, majd utána minden apró neszre összeszarják magukat :)
  • seepheeerd #2
    Nem kell temetni még, hiszen: kinek a pap, kinek a paplak jön be :)
  • Serutekin #1
    ez valami tesco gazdaságos game :D nehogy már valaki egy ilyen fosra időt pazaroljon... annyi 1000x jobb horror game van még