Ötvös Tibor

Tovább zajlik az Aliens: Colonial Marines háború

Nem csitulnak a kedélyek a Gearbox Software és a Sega között és ezúttal előbbi tette közzé véleményét a munkáról.

Az Aliens: Colonial Marines az eredeti tervek szerint egy nagy durranás lett volna, egy kirobbanó siker, mely dollármilliókat hoz a Gearbox és a Sega számára is. A durranás bejött, hiszen elképesztően nagy botrányt kavart a végső változat, mely nyomokban emlékeztetett csak a korábban látott demókra. A Sega hivatalos véleménye alapján a munkálatokat nem is a Gearbox, hanem a Timegate végezte, a csapat csak felvette a pénzt, amiből aztán birtokokat vásároltak és a Duke Nukem Foreveren dolgoztak.

Éppen ezért jogi útra terelték a dolgot, amire már a Gearbox Software is reagált. A bíróságról kikerült hivatalos állásfoglalásban az áll, hogy a csapat a saját pénzében segítette ki a Sega-t a fejlesztés során, így nem is értik, mit keresnek a bíróságon. Főleg, hogy ők a fejlesztési munkálatokat vállalták a szerződésben, a marketinget és a kiadást a Sega dolga intézni.



"A Gearbox sosem volt érintett ebben a perben" - áll a közleményben. "A Gearbox egy videojáték-fejlesztő cég. Az említett alkotásnak sem a kiadója sem pedig a forgalmazója nem volt. A Gearbox mindig is figyelembe vette a kiadók kéréseit, elvárásait és az elmúlt egy évben sem reagáltunk érdemben a Sega támadásaira, ám most úgy éreztük, ideje lépni."

"A fejlesztéshez megvásároltuk az Epic Games-től az Unreal grafikus motort" - tette hozzá Steve Gibson, a Gearbox vezetője. "Ezt az egy motort használtuk a fejlesztés során. Annak ellenére, amit sokan gondolnak az újra kiadott demonstrációk nem egy másik grafikus motorral lettek megvalósítva. A fejlesztési munkálatok során a Gearbox számos alkalommal egészítette ki a Sega büdzséjét és ezért az Aliens: Colonial Marines több milliójába került a csapatnak és ebből egyetlen fillért sem láttunk viszont."

A Sega utóbbit azzal magyarázta, hogy a játék eladásai nem érték el még a minimálisan elvárt szintet sem, így nem keletkezett profitja a kiadónak és ezért nem fizették semmit a megjelenés után. A bíróság hamarosan dönt arról, hogy történt-e szerződésszegés valamely fél részéről vagy pedig ejtik az egész ügyet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • seepheeerd #8
    Kedvencem volt az Alien sorozat... az elején negyed óra játék után mindig beszartam. Az utolsó? Abbahagytam. Nem fostam be tőle, egyszerűen kifogytam a lőszerből :)
  • Zombee #7
    A DNF-et már annyiszor írták újra, tették át más motorra 1997 óta, hogy a franc se tudja, mit is kaptak ők kézhez, mit dolgoztak rajta.
    Azért a SEGA is hibás a végső, boltba került változatban, nem hiszem, hogy nem tudták, mit adnak ki.
    A Gearbox meg biztos jól el van eresztve emberrel, hogy ennyi játékot csinál párhuzamosan.
    Sáros itt mindkettő, a SEGA ráadásul hajlamos szart kiadni.
  • sirpalee #6
    Azért a DNF más szitu volt. Ott egy hulladék terméket kaptak, amit "játszhatóra" pofoztak ki.
  • lwb #5
    Nem kedvelem a Segát, de itt nagyon úgy néz ki, hogy nekik van igazuk. A Gearbox egyszerűen outsourcolta az egész fejlesztést olyan kis stúdióknak, mint a Timegate a Demiurgea vagy a Nerve. Lényegében a multin kívül csak az E3 demókat rakták össze ők, minden mást munkát továbblöktek. Mert kellett a munkaerő a Borderlands 2-höz és erre meg szartak. Nem tudom sajnálni őket, hogy veszítettek pénzt rajta, ezt sorozatban másodszor játszották el: DNF, aztán ez.
    A szememben a Gearbox óriásit zuhant. Háromszor is meggondolom, hogy adok-e pénzt a jövőben bármiért, amin rajta a cég logója.

    És a grafika lebutítása csak egy dolog a sokból. Még nem is a legnagyobb. Maga a játék nem volt jó, nem volt érdekes. Rosszabb grafikával is lehetett volna klassz shootert csinálni, de még ezt is elcseszték.
  • grebber #4
    Ingyen reklám hogy megint az alien téma legyen teritéken mert jön az izoláció.
  • Skyline #3
    Nem tudom mit vannak úgy oda, az ELSŐ GAMEPLAY videókban lehetett látni hogy ugyan akkora rakás szar lesz mint az AvP3 Marine kampánya....
    Nem érdekel hogy mennyit butítottak a grafikán...A lényeg látszódott a korai videókban, nevezetesen az ostoba, nevetséges Alien AI.... Az AvP1-2-ben halálos ellenségek voltak ahogy kell...3-4 alien le tudott rendezni pikkpakk.... Itt? Ásítozva végignézed ahogy jön feléd, mászik jobbra balra fel-le...Végigszerencsétlenkedik a plafonon majd elédhuppan és ÜT EGYET...Gagyis...Nincs jobb szó rá....
  • NEXUS6 #2
    Bakter. Nem az a lényeg, hogy ki mennyit reklámozott, meg manit rakott a projektbe, hanem hogy egy trágyàt adtak ki. Ami még a korábban kiadott demónál is gyikabb volt. Ezért nem jöttek a zöldhasúak és nem másért.
    De buli lesz ahogy ezek leperlik egymásról még a 3 napos xaros alsógatyát is az biztos! :)
  • Cickány90 #1
    Ez a vita klasszisokkal szórakoztatóbb, mint maga a játék XD