Ötvös Tibor

Pro Evolution Soccer 2015

A Konami elárulta az első részleteket a Pro Evolution Soccer idei kiadásáról, melyben lesz mikrotranzakciós lehetőség is.

Az Electronic Arts Fifa-sorozata a mai napig a legnépszerűbb focis franchise a piacon, ám a nyomában ott liheg szorosan a Pro Evolution Soccer is. Voltak évek, mikor fej-fej mellett haladt a két alkotás aktuális része és pár esetben a Konami programja le is nyomta az EA Sports művét. Tavaly ismét a Fifa győzött, ám az idei évre komoly változásokat ígért a Konami a PES 2015 kapcsán és a jelek szerint nem is hazudtak. Kérdés, hogy ezek mennyire pozitívak.

Először is a fejlesztést a tokiói részleg és az angol PES Productions Windsor végzik, így bár lesz benne nem kevés újdonság, de a régi, klasszikus PES-elemek is visszatérnek. A fejlesztők elmondása szerint megújult a lövési rendszer. A játékos most már teljes kontrollal rendelkezik a lövések erőssége és iránya felett. A kapusok zárják a szöget és reagálnak a csatárok mozgására, együtt élnek a játékkal.

Természetesen ígérik még a védekezési metódus javulását, a minden eddiginél élethűbb labdamozgást, a passzok valós kivitelezését stb. Ennél azonban fontosabb a mikrotranzakciók megjelenése. Ez az a pont ugyanis, amely elég komolyan kiverte a biztosítékot a legtöbb rajongónál.



A Konami hivatalos álláspontja (mondhatnánk védekezést is) szerint azonban ez nem a pénzlehúzásról szól. Egyszerűen csak két fajta PES-rajongó van. Az egyik csoportnak van ideje és türelme arra, hogy rengeteget nyüstölje a játékot és ezzel megnyissák a különböző csapatokat, extra tartalmakat, lehetőségeket. A másik csoportnak pedig van pénze, hogy mindezt megfizesse.

A myClub menüpontban felbukkanó lehetőség szerencsére opcionális lesz, így elméletileg a kitartó játékosok sem kerülnek hátrányba az unatkozó milliomosokkal szemben (a Konami látásmódja szerint). A Pro Evolution Soccer 2015 szeptember 26-án jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!