Ötvös Tibor

Csak konzolokra jön a 2014 FIFA World Cup Brazil

Áprilisban jelenik meg a 2014 FIFA World Cup Brazil, mely hidat képez majd a Fifa '14 és Fifa '15 között.

A Fifa sorozat történetében először az 1998-as kiadás kapta meg a saját, az aktuális Világbajnokságra épülő kiadását. Már akkor azt gondolták sokan, hogy ez csak egy szimpla bőrlehúzás, hiszen az alapjátékba is bekerülhetett volna, ám ennek ellenére ez a metódus megmaradt és minden nagyobb esemény kapott saját játékot. Ezen pakkokat joggal tekinthettük sima DLC-nek, mivel az egy évvel ezelőtti motorra és megoldásokra épült. A 2014 FIFA World Cup Brazil azonban más lesz, a fejlesztők szerint amolyan hidat képez majd a tavalyi és az idei kiadás között.

Ennek fényében elég sokat finomítottak a Fifa '14 rendszerén és ez elsősorban a védekezésben lesz majd látható. A négy védő szinte egy egységként dolgozik (legalábbis a nagyobb és jobb csapatoknál) és mindig a helyzetnek legelőnyösebb megoldást választják mind helyezkedésben mind pedig felszabadításban (tehát nem cselezgetnek a 16-os környékén, hanem kilövik a lelátóra).

Ezzel együtt pedig a fejelési rendszereken is javítanak, hiszen a sorozatban többnyire a szélről beívelt labdákat a támadók kapura tudták irányítani és maximum a hálóőr elkapta. Most azonban változik az egész rendszer és már sok múlik a védők képességein is, így nagyjából fele-fele arányban nyerik meg a párharcot a támadók és a védők.


Változik a büntetőrúgások kivitelezése is. Visszatér a korábbi Fifa részekben látott színes sáv, ám ha a zöld részben állítjuk meg, az biztos gólt jelent. Az irányok is pontosabbak lesznek, hiszen ha például végig előre nyomjuk a kontrollert nekifutás közben, akkor a labda pontosan középre megy. A kapusok irányítása is kicsit finomabb lett. Mostantól egy gomb megnyomásával próbálhatjuk megzavarni az ellenfelünket, felemelve a kezünket készülhetünk a vetődésre és hasonlók.

A World Cup és a Road To World Cup módok is finomodnak. A mérkőzések között edzéseket tarthatunk a játékosaink számára, az EA Sports Talk Radio két műsorvezetője, Andy Goldstein és Ian Darke pedig minden összecsapás előtt kielemzik az esélyeket - meglepően kevésszer ismételve önmagukat.

A 2014 FIFA World Cup Brazil csak finomításokat tartalmaz a Fifa '14-hez képest, ám ezek már felvezetik a Fifa '15-öt és ez jelentős előrelépés például a South Africa 2010-hez képest, amiben ennek nyomait sem leltük. Rossz hír azonban, hogy a játék csak konzolokon jelenik meg, PC-s portot jelen pillanatban nem tervez a kiadó. A 2014 FIFA World Cup Brazil április 17-től lesz elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!