Berta Sándor

A Jobs-filmet bírálta Steve Wozniak

Pénteken került sor a Jobs című film premierjére az Amerikai Egyesült Államokban. A felhasználók többsége és Steve Wozniak, az Apple társalapítója sincs elragadtatva az alkotástól.

A Steve Jobs életét megörökítő mű megtekintését Wozniak koránt sem ajánlja és Ashton Kutcher játéka a kritikusok körében sem aratott osztatlan sikert. Wozniak szerint ugyanakkor a színészi teljesítmények jók, de Ashton Kutcher hamis képet fest a karizmatikus cégvezetőről. A film csak részben szórakoztató.

Az Apple társalapítóját számos dolog zavarja a kész alkotással kapcsolatban, ezek egyikét a hiányzó részletek jelentik. Amikor az Apple a tőzsdén való megjelenést tervezte, akkor 80 alkalmazottnak juttattak részvényeket, azért, hogy profitálhassanak a folyamatból. Sok ember nem megfelelően jelenik meg a filmben, ami ráadásul akkor ér véget, amikor a kaliforniai társaság sikeressé vált az iPod készülékkel, ugyanakkor azt az érzetet kelti, hogy Jobs már azt megelőzően is zseniális ötletekkel rendelkezett. Ő hálás az elhunyt kollégájának a kiváló teljesítményekért és a nagyszerű termékekért, de sok dolog tévesen jelenik meg.


Az amerikai filmkritikusok szintén nem voltak elragadtatva a Jobs című műtől, a különböző újságok meglehetősen élesen fogalmaztak. A The Washington Post például azt írta, hogy az alkotás nem igazán enged bepillantást Steve Jobs személyiségébe. A The New York Times szerint a filmnek annyi szexepilje van, mint egy PowerPoint-bemutatónak. A Rotten Tomatoes nevű recenziógyűjtő oldal szerint csupán az amerikai kritikusok 25 százaléka fogadta pozitívan az alkotást.

A Jobs előzetese június közepe óta érhető el. Steve Jobs 2011. október 6-án hunyt el. Halála kapcsán Bill Gates, Bob Iger, Michael Dell, Larry Page, Mark Zuckerberg, Carol Bartz, Marc Andreessen és Barack Obama amerikai elnök egyaránt megrendülten nyilatkozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #23
    "Ashton Kutcher egy színész"

    Na, itt álljunk meg. Nem nem színész.
  • portable2 #22
    jól félrevitték a készítők
  • Bren X #21
    "de Ashton Kutcher hamis képet fest a karizmatikus cégvezetőről"
    szvsz Ashton Kutcher egy színész, aki azt játssza el, amit a rendező mond neki és a forgatókönyvíró sugall számára.
  • pitbulllll #20
    Anyádék is csak ártottak a világnak veled.
  • goldmember #19
    Jobs egy geci volt ráadásul nem is tette jobbá a világot
  • AgentKis #18
    Biztos az ottani Alfődi Roberta rendezte!
  • fszrtkvltzttni #17
    az Apple egyébként visszatérhetne az eredeti logo-hoz, aluvázon milyen jól mutatna már
  • fszrtkvltzttni #16
    és Jobs is visszatérhet
  • M2 #15
    "akkor ér véget, amikor a kaliforniai társaság sikeressé vált az iPod készülékkel"

    nem lesz? :-)
  • gombabácsi #14
    de még lehet! pl az apple giga csődjéről, ami pár éven belül bekövetkezik...