Berta Sándor

Reklámvideók lesznek a Facebookon

A közösségi portál vezetői új ötlettel álltak elő: 15 másodperc hosszú reklámvideókat jelentetnének meg a regisztrált tagok hírcsatornáiban és ezekből a hirdetési bevételekből jutnának plusz pénzhez.

Az elképzelésről a Bloomberg számolt be. A jövőben a reklámpartnereknek lehetőségük lesz arra, hogy 15 másodperces videókra fizessenek elő, a felvételeket a platform meghatározott korú és nemű regisztrált tagjainak vetítenék le. Mindez tökéletesen illeszkedik a Sheryl Sandberg által elmondott információkhoz, a menedzser ugyanis a múlt héten egy konferencián azt nyilatkozta, hogy csak az Amerikai Egyesült Államokban esténként a 88-100 millió regisztrált tag jelentkezik be a közösségi oldalra. A hirdetések célközönségének kiválasztásakor ezt és a televíziós reklámokkal kapcsolatos adatokat is figyelembe veszik.


Az egyes tagoknak a felvételeket legfeljebb naponta három alkalommal mutatnák meg. Az egyes videókat 1 és 2,5 millió dollár közötti összegért lehet majd megrendelni. A hírrel kapcsolatos reakciók közül a Yahoo News szerkesztői egyáltalán nem fogadták kitörő örömmel az információkat, szerintük szörnyű dolog az, hogy a videók azonnal elindulnak, amint a felhasználó látószögébe érnek. Eddig ugyanis az volt a divat, hogy a cégek a reklámanyagokat a saját Facebook-oldalukon jelentették meg, a jövőben viszont gyakorlatilag "bevásárolhatják" magukat a felhasználók hírcsatornáiba. Ennek sokan aligha fognak örülni, az ingyenes használat ugyanis rengeteg hirdetést jelent majd.

Az All Things Digital visszafogottabban értékelte az ötletet. Az oldal munkatársai kiemelték: pozitívum, hogy a reklámok eleinte kis méretben és hang nélkül jelennek meg. Csupán akkor váltanak át nagyobb méretre és válik hallhatóvá a hang is, ha valaki rákattint a felvételekre.

Egy héttel ezelőtt Biz Stone, a Twitter társalapítója azt javasolta, hogy létre kellene hozni a Facebook reklámmentes, de fizetős és további funkciókkal kiegészített verzióját. Szerinte a közösségi oldalon elhelyezett reklámok nem igazán hasznosak vagy érdekesek, viszont ezeket az ajánlatokat általában mégis megtűrik, mert a segítségükkel ingyenes maradhat a szolgáltatás, az pedig vonzó dolog.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mardel #31
    Ha bevezeti, akkor a következő migrálás biztos bekövetkezik Facebook-->Google plus.
  • Gerygrey #30
    Ha nem pop-up, hanem csak hang nélkül elindul amikor odagörgetek a falon, akkor végülis mi a gond ezzel? Persze, nyilván kell a pénz a részvényesek zsebébe, de azért a Facebook-ot kiszolgáló vas fenntartása sem két fillér.

    Én ha választhatnék, hogy a jelenlegi Facebook maradjon reklámokkal, vagy inkább spóroljanak és ne legyen reklám se (pl kisebb felbontású képek, 500 mb feltöltési limit, stb) akkor inkább azt mondom, legyen reklám.

    5-6 éve még filmeket is úgy néztünk, hogy 10 percre megszakították őket reklámmal (sokan még ma is képesek erre) ehhez képest a netes reklám még mindig nagyon diszkrét a legtöbb esetben.
  • FoodLFG #29
    http://winhelp2002.mvps.org/hosts.htm

    Ezt mindenkinek érdemes használni. Ennek kell az első szűrőnek lennie minden normális rendszerben.
    Csak utána jöhet esetleg az adblock már ha szeretné valaki, hogy minden általa megnyitott lap tartalmába teljes mértékben belenézhessen egy harmadik fél által írt program... :)

    Egyébként meg pont a reklámok miatt kell irtani minden HTML5 DRM elképzelést. Amit a fészbuktól láttok, az csak egy kisgyerek bohóckodása a homokozóban a DRMhez képest.
  • Totti5 #28
    Neked az ad értelmet hogy leszóld másnak az hogy használja. Instant infókat tudsz meg rengeteg dologról és nem nem arról szól hogy bölcsességeket olvass. Kedvenc filmjeim, sorozataim, sportolóim, termékeimről és sok más egyéb dologról tudok friss infókat kapni, mellesleg ismerőseimmel is tudok társalogni, amit régen MSNen tettünk meg, ma már 99%ban facebook, mert telefonon is elérhető kényelmesen napi 24 órában.

    Ami meg nem tetszik, azt blokkolod, letiltod és máris nem jellenek meg hülyeségek.

    Ilyen egyszerű. Kár a széllel szemben hugyozni, mert ez egy frankó rendszer.
  • csimmasz #27
    Ez mondjuk igaz, csak az utszan a legtobb ember nem ad hangot a velemenyenek.
    Szamomra erthetetlen monon van akinek az ad ertelmet es celt az eletenek, hogy az idiota kepeket, meg ugymod bolcsessegeket meogsztva azt figyeli hanyan lajkoljak vagy kommentelik azokat, nemszeretnek ilyen sivar eletet.

  • thrawnguru #26
    AdBlock + Ghostery jelenlegi blokkolás

    Vaszilij...
  • who am I 7 #25
    "Csak meg kell nezni milyen a szinvonal a hozzaszolasoknal, valami katasztrofa, mintha idiotak kozt lennek."

    Amikor kilépek az utcára, folyamatosan ezt érzem...ha kocsival megyek valahova, ez kb triplázódik.Lehet neked újdonság, de az utca embere van a face-n is, ott is - itt is, pont olyan igénytelenek és primitívek tudnak lenni.Teljesen mind1, hol cseszi fel az ember, az agyát.Túl sokan vagyunk.
  • Eneff #24
    Ó basszus, hogy lehet valaki ennyire buta?

    Annyi dolgot blokkol, amennyit beállít. Ő ennyit állított, te annyit.
  • KopaszIsten #23
    A disconnect mit tud? (Lusta vagyok utánaolvasni. :P)
  • Vaszilij Artyom #22
    DE jól hazudsz.

    Ghostery 8
    Disconnect 5
    Adblock 3