MTI

Részben az internetről származik Jane Goodall új könyve

Jane Goodall világhírű brit főemlőskutató elismerte, hogy hamarosan megjelenő új könyvének bizonyos részei az internetről származnak, nélkülözve az eredeti szerzők és források pontos feltüntetését.

Az úttörő jelentőségű csimpánzkutatásairól ismert szakember azután kért nyilvánosan bocsánatot, hogy a Seeds of Hope című új könyvének egyes részeit szóról szóra megtalálták különböző internetes oldalakon. A 78 esztendős természetkutató szerint a botanikának szentelt könyv "hosszú ideig tartó, alapos kutatás" eredménye. "Rendkívül elszomorít annak a felfedezése, hogy a kitűnő és értékes forrásanyagok egy része nincs megfelelő hivatkozással ellátva" - húzta alá Goodall a mulasztást felfedező The Washington Post című amerikai lapnak adott interjújában.

A kutató szóvivője nem kívánta kommentálni az ügyet. Az új könyv legalább tucatnyi részlete származik más szerzők munkáiból, vállalati honlapokról és a Wikipédiáról. A neves természetkutató könyveit jegyző Grand Central kiadó mindössze annyit nyilatkozott a napilapnak, hogy meglepődött a felfedezésen és a könyv újabb kiadásaiban már pontosan fogja feltünteti az idézett szerzőket és internetes oldalakat. Goodall, aki Gail Hudsonnal közösen írta legújabb könyvét, ígérete szerint saját blogján fog részletesen foglalkozni a kérdéssel. A Seeds of Hope - amely magyarul annyit tesz, a Remény magjai - várhatóan a jövő hónapban kerül a boltok polcaira. Ez lesz Jane Goodall 25. könyve - olvasható a The Daily Telegraphban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!