SG.hu

Magyar tankönyv mutatja be a digitális gazdaságot

Az internet térnyerése számos területen átalakította szokásainkat, hétköznapi életünket, és ez a gazdasággal sincs másképp. Az internetalapú üzleti tevékenység a gazdasági válság ellenére is töretlenül fejlődik.

Dr. Eszes István főiskolai tanár arra vállalkozott, hogy most megjelent, Digitális gazdaság című könyvében összefoglalja, milyen lehetőségeket nyit az online üzleti világ számára a digitális gazdaság rohamos terjeszkedése, és hogyan segítheti az internet a kis- és középvállalatok piacszerzési és piacmegtartó munkáját. A hiánypótló és átfogó szakkönyv a Nemzeti Tankönyvkiadó gondozásában jelent meg.

Az e-kereskedelem jelentőségét ékesen bizonyítják azok a kutatási eredmények, amelyek szerint a fejlett országok GDP-növekedésének átlagosan 21, de akár 33 százaléka is az internetre vezethető vissza. Az internetalapú üzleti tevékenység - a világméretű recesszió ellenére - hazánkban is töretlenül fejlődik.

A magyar szakirodalomban az ezredforduló környékén jelentek meg - többek között a szerző, Dr. Eszes István tollából - az első olyan könyvek, amelyek azt vizsgálták, hogy az internet hogyan változtatja meg és bővíti a marketing eszköztárát. Az eltelt tíz év alatt azonban számos tényező rendezte újra az online gazdaságot, mint például a közösségi hálózatok elterjedése, a keresőmarketing szerepének dominanciája az online marketingkommunikációban, valamint a mindenhol jelen lévő mobilinternet.

A Nemzeti Tankönyvkiadó kiadásában megjelent Digitális gazdaság című könyv azt vizsgálja, hogy milyen lehetőségeket nyit az online üzleti világ számára a digitális gazdaság rohamos terjeszkedése, és hogyan segítheti az internet a kis- és középvállalatok piacszerzési és piacmegtartó munkáját. Mint gyakorló vállalkozó és felsőoktatási tanár, a szerző úgy strukturálta a művet, hogy az jól használható, gyakorlati ismereteket nyújtson az e-kereskedelemben és online marketingben dolgozó szakemberek számára, és egyben a magyar üzleti felsőoktatásban is alkalmazható legyen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mohopasi #1
    Bizonyára nagyon jó és nagyon hasznos egy ilyen tankönyv (tényleg!) de azért a friss trendekről jövőről mégsem tud irányt mutatni. Arra inkább az ilyen digitális konferenciák világítanak rá (Enter!Digital). Ráadásul élvezetesebbek is, mint egy könyv olvasgatása :-)