Napi Online

Üzleti sikerré válnak az e-könyvek

Az elektronikus könyvolvasók megváltoztatják az olvasási és a vásárlási szokásokat − derül ki a Pew Internet és az American Life Project kutatásából.

Tavaly minden ötödik amerikai használt e-könyvolvasót, és ha hozzávesszük ehhez azokat a legalább 16 éves felhasználókat, akik e-olvasójukat vagy ezt segítő szoftverüket magazin stílusú tartalmak, illetve hírek olvasására használták, akkor 43 százalék ez az arány. A felmérés szerint az e-bookok tulajdonosai átlagosan 24 könyvet olvastak el tavaly, a hagyományos könyvekhez ragaszkodó fogyasztók viszont csak 15-öt.

Az elektronikus könyvekre átálltak szívesebben veszik meg a letöltött műveket, mint a régi forma mellett kitartó társaik, mivel szemben a tradicionális könyvtári kölcsönzéssel, az e-olvasók bérlése hosszadalmas, bonyolult folyamat. További gazdasági hozadéka a változásnak, hogy divatba jött az elektronikus könyvolvasók ajándékozása: ma már a 18 évesnél idősebb amerikaiak 28 százaléka rendelkezik ilyen eszközzel vagy táblakomputerrel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!