SG.hu

Bejelentette tavaszi újdonságait a Canon

A Canon két új kompakt és két új tükörreflexes fényképezőgépet jelentett be, köztük a világ eddigi legkisebb és legkönnyebb termékét, a 100D-t.

A Canon SX280 HS és kistestvére, az SX270 HS a 240-es és a 260-as modellek leváltására érkezett, a vállalat munkatársa egy tökéletes útitársként mutatta be a termékeket. A legfontosabb újdonság ezekben a Digic 6-os processzor, mely még a tükörreflexes gépekben sincs. A 12 megapixeles gépek hússzoros optikai nagyításra képesek (25 - 500 mm), mely 40-szeres digitális zoommal egészül ki. A gépek LCD kijelzőjének képátlója 3 col, 460 ezer pixel van rajta. A társaság mindent megtett a fotók hangulatát elrontó vakuhasználat elkerülésére: elhangzott, hogy ezeknél az 1600-as ISO érzékenységen tapasztalható zaj megegyezik a Digic 5-ös processzorok ISO 400-as értékével.


Míg eddig a dinamikus képstabilizátor csak a fényképezőgép jobbra - balra és előre - hátra mozgását tudta lekövetni, most már a dőlését, a hordótorzítását és az állását is figyeli, összesen tehát ötféle mozgást vesz figyelembe. Nem csak állóképeknél, hanem mozgóképeknél is egyenletesebb a kép, pontosabb a színvisszaadás, kellemesebb a szemnek az adott képet nézni és az részletgazdagabb. A fő különbség a kettő között a WiFi és a GPS megléte, melyek a 280-asban megtalálhatók, míg kistestvéréből hiányoznak és az más színvariációkban kapható.


Ezután jöttek a komolyabb gépek, elsőként a 650D utódja, a 700D, mely teljes kontrollt nyújt a fényképezés felett. Ez első ránézésre a 650D hasonmása, de teljesen új borítást kapott, az előadó szerint felső-középkategóriás hatása van. Kijelzője kihajtható és forgatható, az autofókusz 9 pontos kereszt típusú. Szenzora egy 18 megapixeles APS-C méretű hibrid CMOS, mely videózásnál is tud folyamatos autofókuszt biztosítani. A Digic 5 processzor által 14 bites képfeldolgozásra képes és sorozatfelvételnél öt képkocka/másodperc sebességet bír, ami a cég szerint egy átlagfelhasználónak tökéletesen elég. ISO érzékenysége 100-tól 12 800-ig terjed, ami kiterjeszthető 25 600-ig.


Egymillió negyvenezer képpontos kijelzője érintésérzékeny, ugyanúgy működik mint bármely okostelefon panelje, azaz két ujjal lehet rajta a képeket nagyítani, tovább úsztatni. A belépő szintű gépre új tárcsát szereltek, de a külön videóállás megmaradt, ugyanúgy, mint a 650D esetében. Megtalálhatunk benne kreatív szűrőket, effekteket. Full HD videófelvételre képes 24, 25 vagy 30 képkocka sebességgel, 720p felbontásban pedig 50p-s rögzítésre, eközben szabályozható marad a hangszín és az expozíció.

Utoljára maradt a világ eddig készített legapróbb és legkönnyebb tükörreflexes masinája, a 100D, melynél ennek ellenére a vállalat szerint semmilyen kompromisszumot nem kell kötni képminőség terén. Célcsoportja az eddig a tükörreflexes gépeket túl nagynak tartó, de a MILC-eknél jobb fogású gépre vágyók csoportja. Ezt is utazáshoz tervezték, hiszen - főleg egy lapos, un. palacsinta objektívvel - akármelyik zsebben elfér. Ebben is egy 18 megapixeles hibrid autofókuszos CMOS van, amely az eddigieknél szélesebb lefedettséggel bír.


Intelligens tulajdonságokkal is telerakták, mint például a fókuszpontok kiválasztásának lehetősége, és ennél is megtalálható a korábban említett effektezés. Megtehetjük, hogy készítünk egy fotót normál beállításokkal és eközben egy másikat az általunk kiválasztott szűrővel. Kis mérete ellenére műszakilag megegyezik testvéreivel: Digic 5 processzor, 0,87-es felbontású optikai kereső, Full HD videófelvétel, 3 colos érintésérzékeny LCD, 4 képkocka/másodperces sorozatfényképezés. Ezekkel együtt a cég bevezeti a gyerek módot (aminél jobb a bőrtónus visszaadás és a vakuhasználat automatikus), az étel funkciót (más színvisszaadással és a vörös szín jobb kontrollálásával), illetve a gyertyafény üzemmódot (a születésnapi torta elfújásánál nem kell vaku).


A cég budapesti sajtótájékoztatóján még elhangzott, hogy ugyan a japán vállalatoknak mostanában nem ment túl jól (természeti katasztrófák és az erős jen miatt), a Canon 2012-ben mégis nettó kétmilliárd eurós nettó jövedelemre tett szert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!