Alex

Canon kompakt az Instagram generációnak

A PowerShot N egy dönthető érintőképernyő köré épül, mely teljesen átforgatható, azaz ugyanúgy készíthetünk vele fotót magunkról mint másokról.

A kompakt részlegek vezetői mindent bevetnek olyan termékek piacra dobásáért, amivel versenyezni tudnak az okostelefonok kiszorító hatása ellen, ez lehet a Canon PowerShot N születésének fő indoka. Az ultrakompakt házba mindössze 8 centi széles, hat centi magas és 3 centi mély, de ezen vastagság fele a 2,8 collos képátlójú átfordítható kijelzőre esik. Ezzel együtt a japán gyártó dobta a megszokott zárszerkezet-nagyításirányítási kombót és a nyolcszoros zoomra képes (28-224mm, f3.0-5.9) objektívre rakták ezeket; a külső gyűrűvel exponálhatunk, a belsővel a nagyítást állíthatjuk.


A szoftver sem maradt változatlan, új kreatív módokat is bemutattak, melyek továbblépnek a megszokott effekteken és szűrőkön. Exponáláskor a fényképezőgép öt különböző verziót készít eltérő színmódokkal, kivágással, stílusokkal, de azért az eredetit is elmenti. Mindezt a Digic 5 processzor könnyedén megcsinálja, hiába kell 12 megapixeles képekkel dolgoznia. Szintén újítás a mobilkapcsolat gombja, mely a beépített vezetéknélküli kapcsolatot, és a vállalat ingyenes iOS/Android alkalmazását párosítja, így a képek azonnal táblagépünkre/okostelefonunkra továbbítódnak vagy egyből a Facebookra/blogunkba posztolhatunk. A kényelmes használat érdekében a PowerShot N eltárolja beállított eszközeinket és hozzáféréseinket, és a feltöltött fotókhoz akár közvetlenül a fényképezőgépről megjegyzéseket csatolhatunk.


A bemozdulásmentes képek készítését képstabilizátor segíti, a készülékkel Full HD (1080p) felbontású videók is rögzíthetők. Az energiát lítium-ion akkumulátorok szolgáltatják. Az üzemideje Eco módban harminc százalékkal hosszabítható meg, ilyenkor felvételkészítés után 10 másodperccel kikapcsol a kijelző. A Canon PowerShot N áprilistól lesz kapható fekete és fehér színekben, ajánlott ára az Egyesült Államokban 300 dollár.

Mint a fentiekből látható, a Canon pusztán átcsomagolta az eddig megszokott hardvert és a kompakt kamerákon túlmutató kapcsolódási lehetőségekkel ruházta fel. Akinek erre nincs szüksége annak ajánlható a 200 dollárba kerülő, februártól kapható Canon PowerShot Elph 130 IS, mely 16 megapixeles szenzorral, de valamivel lassabb objektívvel (28-224mm, f3.2-6.9) kerül a boltokba. Még lejjebb pozícionálnak két A-sorozatú modellt, az A2600-at és A1400-at. Ezek ára mindössze 150 és 110 dollár lesz, viszont ugyanazt a 16 megapixeles chipet tartalmazzák ötszörös nagyításra képes 28mm-ről induló lencsékkel, képstablizátor nélkül. A különbség köztük, hogy az A2600 LCD-je 3 collos és akkumulátorról megy, míg az A1400-ra kisebb LCD kerül egy optikai kereső társaságában, és két AA elem táplálja majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!