Berta Sándor

Még az idén jöhet az iWatch

A Bloomberg hírügynökség bennfentesekre hivatkozva azt írta, hogy az Apple az idén piacra dobhatja a legújabb termékét, amely több milliárd dollár plusz bevételt jelenthet a konszernnek.

A Bloombergnek nyilatkozó forrás rámutatott, hogy az iWatch különböző szenzorokat (lépésszámlálót, egészségügyi érzékelőket) tartalmazhat majd. A projekten jelenleg száz szakember dolgozik. Az okos órákban megvan az a potenciál, hogy elhozza az óraipar reneszánszát; mindez hasonlíthat arra az időszakra, mint amit a mobiltelefon-gyártók éltek át az okostelefonok megjelenésekor. Oliver Chen, a Citigroup elemzője úgy vélte, hogy az iWatch hatmilliárdos üzletet jelenthet az Apple számára, ehhez azonban az kell, hogy az új termék legalább akkora siker legyen, mint egykor az iPod. Az utóbbi komoly változásokat indított el a zeneiparban. Amennyiben az Apple 10 százalékos piaci részesedést tudna szerezni, úgy ez 6 milliárd dolláros bevételt és 3,6 milliárd dollár nyereséget jelentene.


A neten rákeresve rengeteg képet találunk, de valójában senki nem tudja hogy fog kinézni

Marshal Coen, az NPD Group elemzője hozzátette, hogy ha az új eszköz sikeres lenne, akkor ez olyan lendületet adhatna az órapiacnak, hogy az 1-2 éven belül a mostani háromszorosára növekedhetne. Persze ezen a területen is lennének vetélytársak, akikkel a kaliforniai vállalatnak meg kellene küzdenie, de tekintve, hogy a kaliforniai társaság birtokában jelenleg legalább 79 olyan szabadalom van, amely a csuklóval kapcsolatos, ez nem lesz egyszerű. Ezek közül az egyik közvetlenül kapcsolatba hozható a hajlítható kijelzővel és a mozgási energián alapuló feltöltéssel.

Az iWatch feltételezhető szabadalmára február közepén bukkantak rá az Appleinsider blog szerkesztői. A szabadalom egy olyan, az alkaron viselhető számítástechnikai eszközt fed le, amelynek flexibilis képernyője egy rugós karperechez hasonlóan fogja körül a csuklót és teljes felületén körkörösen folytonos képi megjelenítést biztosít. Az iWatch korábbi értesülések alapján már gyártásban van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asgh #24
    Ha nem egy zárt iPod Nano típusú OS lesz rajta, akkor csak a fejlesztőkön múlik, hogy milyen vezérlő szoftvereket írnak rá. Így még akár Samsung okost TV-t, vagy droidos settopboxot is lehet majd apple órával irányítani.
  • G_ArchAngel #23
    Ha globális irányítási rendszert, appokat kapnak, akkor siker lehet.
    Ergó tudni lehet vele a Mac-eket, iPad-okat, iPhone-okat távolból kezelni és elérni, akkor én vevő vagyok rá.
    Ha csak egy óra twittelni és lépést számlálni futás közben, akkor számomra megy az AppleTV mellé, a virtuális kukába.
  • narumon #22
    Mint karóra szerintem is bukta, de ha teljesen más réteget céloznak meg (és érnek el vele) akkor még jó is lehet - lásd sportolók, olyan emberek akik egyébként nem hordanak karórát, stb.
  • M2 #21
    Részemről nulla értelmét látom ennek a terméknek. Aki környezetemben karórát hord, az mind mint ékszert, öltözködési kiegészítőt hordja. Nem tekernének a karjukra egy 'ronda' képernyőt. Úgyhogy szerintem bukta lesz (ha lesz).
  • narumon #20
    "Egy ilyen karórával tehát jó eséllyel a sportoló, izgő-mozgó embereket fogja célozni"

    Nah ha ez ilyesmi lesz akkor feleségemnek tuti instant get lesz... áárgh :)
  • GregSB #19
    Ja a Pebbleról lopták, és össztedobták az egészet pár hónap alatt. Jézusom.
  • GregSB #18
    Ugyanúgy, mint ahogy az iPoddal sem az első mp3 lejátszót hozták ki, és az sem lett sikertermék?
  • cateran #17
    Nekem egyik hobbim az Apple fanok piszkalgatasa es az Apple ekezese (foleg az araik miatt:D) de ebben -kivetelesen- latok fantaziat, legalabbis tobbet, mint a tobbi termekukben. Ez -ha jol megcsinaljak- valoban robbanthat, mert bar en sem hordok karorat, de ha ez elegge sokmindent tud majd ahhoz, hogy megerje, akkor miert ne? Marpedig ha nekem megerne, akinek erosen nem szivugye az Apple tamogatasa.....kepzeljetek oda a tobbit:D
  • Omega #16
    Ez a hír alátámasztja, hogy milyen gennyes egy cég az Apple. Ezt az egész koncepciót a Pebbléről lopták és beállítják a sajátjuknak. Nagy innovátor módjára közben mindent szabadalmaztatnak is.
  • wiIlcox #15
    Kár, hogy még nem jelent meg iWCpapír. Pedig olyan biztosan vennék. Természetesen olyat, amin alma logo van, melópityu képével.