Berta Sándor

Informatikai cégvezetők a leggazdagabb emberek listáján

Az elmúlt egy év legnagyobb vesztesének Mark Zuckerberg, a Facebook társalapítója számít, aki a Forbes listáján a tavalyi 35. helyről a 66. helyig csúszott vissza.

Mark Zuckerberg jelenlegi vagyonát 13,3 milliárd dollárra becsülik. A fiatal üzletember a pénzét - nem meglepő módon - elsősorban Facebook-részvényekben tartja. A közösségi platform gyengélkedése az ő eredményén is meglátszik. A tavalyi pozíciójához képest 31 helyet rontott. A Forbes legfrissebb listáján az első helyet továbbra is Carlos Slim Helú mexikói milliárdos foglalja el, akinek a távközlési, a bank- és a kereskedelmi szektorban egyaránt vannak érdekeltségei. Az ő vagyona 73 milliárd dollár. A második helyen Bill Gates, a Microsoft társalapítója található, aki a számos adománya ellenére is még 67 milliárd dollárral rendelkezik. A dobogó harmadik helyére Amancio Ortega spanyol üzletember fért fel, 57 milliárd dolláros vagyonával.


Az első húszban található Warren Buffett (53,5 milliárd dollár), Larry Ellison, az Oracle első embere (43 milliárd dollár), Michael Bloomberg (27 milliárd dollár), Jeff Bezos, az Amazon és Larry Page, a Google vezetője. Előbbinek 25,2, utóbbinak 23 milliárd dolláros vagyona van. Sergey Brin (22,8 milliárd dollár) a 21. pozícióban szerepel, Michael Dell (15,3 milliárd dollár) a 49., Steve Ballmer (15,2 milliárd dollár) az 51., míg Paul Allen (15 milliárd dollár) az 53. helyen található. Lee-Kun Hee vagyona 13 milliárd dollár, a Samsung Electronics elnöke így a 69. pozíciót szerezte meg. Rupert Murdoch, a News Corp. első embere holtversenyben a 91. helyre fért be, a vagyona 11,2 milliárd dollár.

A Forbes összeállításából kiderült az is, hogy az Amerikai Egyesült Államokban jelenleg 442, Ázsiában és a Csendes-óceán térségében 386, Európában 366, Latin- és Dél-Amerikában 129, míg a Közel-Keleten és Afrikában 103 milliárdos él. A mostani listán összesen 1426 személy szerepel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!