HENT hírlevél

Ausztráliában bejegyezték a Kalózpártot

Ez év január 15-ével hivatalosan is van Kalózpártja Ausztráliának miután a szükséges eljárás lefolytatása után a helyi választási bizottság bejegyezte a szervezetet.

Az ausztrál választási bizottság, az Australian Electoral Commission közleménye szerint 2013. január 15-ével hivatalosan is pártnak számít a kalózpárti mozgalom Ausztráliában. A Kalózpárt képviselői tavaly október végén folyamodtak a státusz megszerzéséért. A helyi joggyakorlatnak megfelelően a bizottság megvizsgálta, hogy a mozgalom eleget tesz-e a párttá válás törvény által meghatározott követelményeinek, majd határozathozatal előtt egy hónap türelmi időt adott arra, érkezik-e ellenvetés a párt bejegyzésére vonatkozóan. Mivel a választási bizottság ilyen megkeresést nem kapott, döntött a szervezet hivatalos státuszáról.

A párt bejegyzésével az ausztrál kalózok elindulhatnak az ez év nyarán esedékes helyi választásokon. Az ausztrál Kalózpárt eredményéről is beszámoló TorrentFreak emlékeztet rá, hogy nem minden kalózpárti mozgalomnak sikerül a hivatalos bejegyeztetés. Az orosz Kalózpárt kérelmét például már másodszor utasította el az igazságügyi minisztérium. A január folyamán született határozat a mozgalom elnevezését kifogásolta, a hivatal szerint ugyanis a kalózkodás a tengeren, hajók és tengerészek rovására elkövetett bűncselekmény, amellyel szemben a szervezet az internetes felhasználók jogvédelmét jelölte meg működése céljául, így elnevezése nem fedi a szervezet célkitűzéseit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!