MTI

Tiltakozik az internetes kampány tilalma ellen a Jobbik

A Jobbik nem ért egyet azzal a kormánypárti szándékkal, hogy a 2014-es választásoktól nem lehetne internetes oldalakon választási hirdetéseket elhelyezni - jelentette ki Dúró Dóra szóvivő szerdai sajtótájékoztatóján.

Az Országgyűlés hétfőn döntött a választási eljárási törvényhez benyújtott módosító indítványokról. Az elfogadott változtatások szerint a kampányidőszakot ötven napban határozták meg, ezalatt a plakátokon és szórólapokon kívül a pártok csak a nyomtatott sajtóban - köztük az országos napi- és hetilapokban - és a közszolgálati médiában hirdethetnek, így többek között az internetes oldalakon nem. A törvényjavaslat zárószavazását várhatóan a jövő héten tartják.

A Jobbik szóvivője szerint ezzel a módosítással a kormány lemond a fiatalabb korosztály támogatásáról, valamint a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező állampolgárok tájékozódását is jelentősen megnehezíti. Az ellenzéki párt szerint akkor lehetne valóban olcsó a választási kampány, ha ingyenes felületeket biztosítanának a pártoknak a közmédiában és ha az óriásplakátok közül is igazságos módon, sorsolással osztanának ki állami kezelésben lévő helyeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!