Berta Sándor

Amerikai rendszerekkel cenzúráznak Ázsiában

A Torontói Egyetem munkatársai elkészítették az elemzésüket, amelyben azt vizsgálták, hogy mely országok használnak amerikai rendszereket az internet ellenőrzésére.

A szakemberek arra voltak kíváncsiak, hogy mely államokban vannak jelen a Blue Coat cég eszközei. A vállalat kifejezetten olyan hardverek és szoftverek fejlesztésével foglalkozik, amelyek a hálózati adatfolyamok ellenőrzésére és kiértékelésére alkalmasak. Az már régóta köztudott volt, hogy a Blue Coat megoldásai iránt több kormány is igen élénken érdeklődött és ezek többsége később a társaság ügyfele is lett. A ProxySG és a PacketShaper nevű hardverek kifejezetten arra készültek, hogy bizonyos online címeket elérhetetlenné tegyenek, illetve lehetővé tegyék a kommunikáció átvilágítását.

A PacketShaper nyomai fellelhetők többek között Afganisztánban, Dél-Koreában, Indiában, Indonéziában, Irakban, Katarban, Kenyában, Kínában, Kuvaitban, Libanonban, Malajziában, Nigériában, Oroszországban, Szaúd-Arábiában, Szingapúrban, Thaiföldön, Törökországban és Venezuelában. A kutatók a ProxySG nyomaira bukkantak az Egyesült Arab Emírségekben, Egyiptomban, Katarban, Kuvaitban és Szaúd-Arábiában.


2011 novemberében vált ismertté, hogy a Bluet Coat rendszereivel ellenőrzik az internetet Szíriában. A technika lehetővé teszi a teljes online forgalom ellenőrzését és blokkolását, beleértve a titkosított chat- és az internetes telefonbeszélgetések blokádját. Az amerikai cég elismerte, hogy 13 berendezésük működik Szíriában és ezek abból a szállítmányból származnak, amit korábban Irakba szántak. Az eset azért érdekes, mert 2004 óta az Egyesült Államokból Szíriába irányuló összes exporttevékenység tilos, kivételt kizárólag az élelmiszer- és a gyógyszerszállítmányok jelentenek. A botrány kirobbanása után az USA jelezte, hogy megtiltaná a megfigyelési programok exportját, míg az Európai Unió már meg is tiltotta e technológiák Szíriába való exportját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vaszilij Artyom #11
    A diktatúra és a demokrácia közt annyi a különbség, hogy a diktatúrában megmondják miért börtönöznek be míg a demokráciában nem (pedofil / terrorista és bamm).

    Ha tényleg dönthetnél bármiről is a választások során, akkor nem lennének választások.
  • sanyicks #10
    nem új dolog, szaudiaknak sem viszik el a "demokráciát" hiszen ők adnak olajat, és megy a biznisz. Az amcsik azt vallják hogy az ő általuk támogatott diktatúra a jó diktatúra, minden más rossz.
  • Macropus Rufus #9
    tudom, rühellem a laptop bill. de csak ez van.
    vettem rendes billentyűt is, de azon ugyan olyan gombok voltak mint a lapton
    és tény, soxor kapkodok írás közben...

    egyébként még akár kis vietnámi is lehetek ettől függetlenűl ;)
  • nlght #8
    azért egyszer igazán átolvashatnád az irományod post előtt, komolyan fáj a szemem tőle, mert úgy írsz, mint egy kis import vietnámi
  • Macropus Rufus #7
    aha. De tudod én tök mindegy mit akarok rád erőltetni, ha nálad nincs fogadó késség az 5letemre akkor baszhatom
    Az nem elég, hogy vannak akik akarnak valamit, ha pl. Kína pont leszarja.
    De nem teszi. Mondjuk azt, hogy az általat cionistáknak nevezet valakik pontosan ismerik az emberi gyengeségeket/gyarlóságot és egyéb "pozitív" dolgokat.
    Ők felajánlották. Kína meg elfogadta. Nem hinném, hogy pár cionista meg tudna csak úgy győzni egy 1.2millárdos ország vezetőit arról, hogy azt tegyék amit ők akarnak, ha csak nincs fogadó késsék a részükről. De mindíg van. Ezért nem a cionisták a hibásak, ők csak az emberi gyarlóságot és gyengeséget hasznlják ki.
  • Vaszilij Artyom #6
    haha?
  • Tetsuo #5
    Penz, penz, penz... errol szol minden, amiota cionistak mondjak meg, ki, hol lesz fontos ember vagy milyen dijat kap.
  • Macropus Rufus #4
    ha jól értem, akkor azt ki lehet jelenteni, hogy az amerikai cégek diktarúrák üzemeltetését és fenttartását segítik elő
    Ez miképpen is egyeztethető össze a baszott nagy szabadság vágyukkal, sőt azzal, hogy még harcolni is képesek mások szabadságáért????
    Túlképpen minden egyes Kínai köszönheti az amiknak, hogy nem lesz náluk szólásszabadság soha sőt még csak demokrácia sem.
    Na igen. Erre legyen büszke az amcsi.
  • Amergin #3
    A zsidó származasú Móricka katolikus gimnáziumban tanul. Az egyik órán a tanár azt mondja, hogy kap 500 forintot, aki megmondja, hogy ki volt a legnagyobb ember a világon. Az egyik gyerek:
    - Szerintem Leonardo da Vinci.
    - Jó, jó, de én nem rá gondoltam.
    A másik gyerek:
    - Talán Einstein?
    - Még jobb, de még mindig nem rá gondoltam.
    Erre Móricka:
    - Jézus Krisztus.
    - Úgy van Móricka, itt az 500 forint. De én úgy tudom, hogy te zsidó származású vagy. Neked nem inkább Mózest kellett volna mondanod?
    - De igen, viszont Mózes az Mózes, az üzlet meg üzlet.

    És ez abszolúte ON topic, mert kb. ennyire veszi komolyan a "fejlett Nyugat" a saját "ideáit" a "demokráciáról", a "szólásszabadságról" meg a többi blabláról
    Igazából magasról fosik mindenre, ami nem pénz és hatalom...
  • Jakuza001 #2
    :D