Berta Sándor

Adatvédelmi vizsgálatot indít a Microsoft ellen az EU

Az Európai Unió azért vette górcső alá a tengerentúli konszernt, mert megváltoztatta számos online szolgáltatása, köztük az Outlook.com és a Bing felhasználási feltételeit.

A Bloomberg gazdasági hírügynökség birtokába jutott információk alapján az Európai Unió formális vizsgálatot indított, mert attól tart, hogy a módosítások miatt sérülhet a felhasználók magánéletének védelme. A hírt és az aggályokat az európai uniós adatvédelmi szakemberek már közölték Steve Ballmerrel, a Microsoft vezérigazgatójával is.

A vizsgálatot Luxemburg és Franciaország adatvédelmi biztosai vezetik. A társaság internetes szolgáltatásainak felhasználási feltételeit érintő változtatások gyakorlatilag az Európai Unió minden tagállamát érintik. Az Európai Unió mindenekelőtt arra kíváncsi, hogy a módosítások negatívan hatnak-e az adatvédelemre, illetve megfelelnek-e az EU előírásainak, ez utóbbiak szerint ugyanis az internetezőket minden fontos változtatásról tájékoztatni kell és biztosítani kell a választás szabadságát.

A Microsoft első reakciója az volt, hogy a felhasználási feltételek aktualizálása semmiképpen sem sérti a magánélet védelmére vonatkozó európai uniós irányelvet és annak előírásait. Robin Koch, a társaság szóvivője hozzátette: biztosak abban, hogy a vizsgálat végén az Európai Unió is azt fogja megállapítani, hogy maximálisan tiszteletben tartották az adatvédelmet. Júliusban derült ki, hogy a böngészőválasztási funkció hibája miatt eljárás indulhat a Microsoft ellen, majd arról írtunk, hogy a Windows RT kapcsán is meggyűlhet a baja a konszernnek az EU-val.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!