Berta Sándor

Valóban drága lesz a Surface

Nyilvánosságra hozta a táblagépei hivatalos árát a Microsoft. A készülékek gyakorlatilag ugyanannyiba fognak kerülni, mint az Apple iPad 3 termékei.

A Surface 32 gigabájtos változatát 599, a 64 gigabájtosat pedig 699 dollárért lehet megvásárolni. Az árak tartalmazzák a Touch Cover nevű kiegészítőt is, mely védi a kijelzőt, egyben billentyűzet is. A Touch Cover nélküli 32 gigabájtos Surface modell 499 dollárba kerül. A közlemény szerint a társaság tábla PC-it október 26-tól lehet megvenni, ugyanakkor a Windows RT-t futtató Surface táblák nyolc államban (Ausztrália, Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Hongkong, Kanada, Kína, Németország) előrendelhetők. Különböző kiegészítőket is lehet majd vásárolni a termékekhez, ezek közé fognak tartozni az öt színben (fekete, fehér, magenta, cián és piros) elérhető borítások, amelyekért egyaránt 119,99 dollárt kell fizetni.


A hivatalos adatlap alapján a Windows RT-t futtató Surface tartalmazni fogja a Microsoft Office Home and Student 2013 RT Preview, a Windows Mail, a Windows Messaging, a SkyDrive, az Internet Explorer 10, a Bing, az Xbox Music, az Xbox Video és az Xbox Games programokat, illetve szolgáltatásokat. A termék az Nvidia T30 platformjára épül majd és 2 gigabájt RAM-mal látják el. Nem hiányzik a WiFi- és a Bluetooth 4.0-támogatás, az elő- és hátoldali 720p-s HD kamera, két mikrofon, a sztereó hangszórók, a teljes méretű USB 2.0-s port, a microSDXC bővítőhely, a fejhallgató-csatlakozó, a HD videokimenet, a Touch Cover-port, a gyorsulásérzékelő és a giroszkóp sem. A garancia 1 év.


A bejelentéssel párhuzamosan a The Wall Street Journal az ázsiai beszállítókra hivatkozva arról számolt be, hogy a Microsoft az idei esztendő utolsó negyedévére vonatkozóan 3-5 millió darab Surface táblagépre legyártására adott le megrendelést. Az elmúlt hónapokban számos hír foglalkozott a Surface tábla PC-k lehetséges árával. Megjelentek olyan hírek, hogy a készülékek 600-800 dollárba kerülhetnek majd, szeptember közepén pedig Steve Ballmer azt nyilatkozta, hogy: "ha most megnézzük a piacot, akkor látható, hogy az optimális árazás a 300 és 700-800 dollár között mozog."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hurkaur #46
    Winrt eleve nem elerheto visszafele, tehat ehhez minimum vagy 10 ev kell, hisz az elozo rendszereket is tamogatni kell.
  • Vol Jin #45
    A store az most meglepetés volt.

    Egyébként miért ne terjedne el?
    Bemész a boltba, és azt lehet majd kapni.
  • Vol Jin #44
    A jövőben a programok úgyis átkerülnek az új win8 API-ra. Nem a múlt hét csütörtökről beszéltem, hanem a következő évekről.
  • asysoft #43
    "Mivel a jövőben a PC-s szoftverek nem csak WinAPI felület alá lesznek írva, hanem a Win8 új rendszere alá is..."
    Ehhez elsősorban az kellene, hogy a Windows 8/WinRT elterjedjen, mivel korábbi Windowsok alá nem jön ki a Windows RunTime (nem egyértelmű rövidítéseket eredményező elnevezések miatt külön haragszom az MS-re). Máskülönben ugye miért használnák a fejlesztők...? Lehet, hogy a későbbiekben el fog terjedni, de ebben a reményben most eszközt venni... Én nem tenném, pedig touch felületen alapvetően bejön a Metro/Modern UI, vagy éppen hogy nevezik most. Egyébként WinRT-re tudtommal csak Store-ból telepíthetsz szoftvert, így a DVD-s példa rossz volt:)
  • Papichulo #42
    "Ha megírnak egy programot valamilyen magas szintű nyelven, akkor abból forráskód lesz, amit átfordítani egy vagy két processzor gépi kódjára kukmindegy."

    Ja, a GUI-t azt meg szard is le... meg a teljes touch paradigmat. Hogy alacsonyabb szintu kodrol vagy legacy kompatibilitasrol mar ne is beszeljunk! Latszik, hogy te sem programoztal meg sokat, ha egyaltalan...

    Remek pelda minderre, hogy meg a Microsoft sem tudta normalisan portolni a flagship termeket, az Office-t: http://arstechnica.com/information-technology/2012/07/why-bother-the-sad-state-of-office-2013-touch-support
  • dyra #41
    Mezei user nem értem miért venné ezt. Netezni, levelet olvasni kb ugyanolyan rajta. Szerintem olvasni is. Játékok, alkalmazások, Androidhoz meg almához képest alig alig vannak. Ammeg egyáltalán nem hat meg, hogy a Wines programok majd a jövőben futni fognak rajta mert már most is csak a játékok miatt van a legtöbb USER-nek otthon Windowsa. Ráadásnak ócska Kinai bazár jellegű a Metró. Ezek mellet drága is. Kinek akarják ezt eladni?
  • Vol Jin #40
    Na az a baszom sok. Azt kellett volna iPad árban adni, az RT-t meg olcsóbban, azt kikelt volna Steve Jobs a sírjából, hogy úristen mi lesz az almácskájával.
  • Vol Jin #39
    Mer miért is?
    Ha megírnak egy programot valamilyen magas szintű nyelven, akkor abból forráskód lesz, amit átfordítani egy vagy két processzor gépi kódjára kukmindegy.
  • hurkaur #38
    Ez igy ebben a formaban nem igaz.
  • hurkaur #37
    Hivatalos arrol meg hivatalos informacio nincs, ellenben en olyan 250 korul saccolom.