Berta Sándor

Moduláris, két kijelzős gépet fejleszthet a Microsoft

A redmondi konszern a jövőben is készíthet a Surface Duóra hasonlító modellt.

Elérhetővé vált a világhálón a Microsoft Technology Licensing, LLC által bejegyeztetett szabadalom, amelyben az óriáscég egy újszerű, moduláris, két kijelzős mobilkészüléket ír le.

Érdekesség, hogy az elképzelt eszközhöz a társaság mérnökei egy különlegesen innovatív mágneses zsanérrendszert terveztek. Az utóbbi segítségével a két termékrészt gyorsan és egyszerűen lehetne összekapcsolni. Hasonló megoldást alkalmaz a vállalat a Surface modelljei esetében is, amelyeknél egy különleges zsanér lehetővé teszi a kijelzőegység levételét és az önállóan, táblagépként való használatát. A bejegyeztetett megálmodott készüléknek viszont mind a két egysége mind önállóan, mint közösen alkalmazható lenne.

Az elképzelt eszköznél használt mágneses zsanérok további előnye, hogy a kialakításuknak köszönhetően gyakorlatilag nem koszolódnának és emiatt a konstrukció belső részeibe alig jutna el kosz vagy por.

Az új termék a Surface Duóval összehasonlítva sokkal rugalmasabban használhatónak és robusztusabbnak tűnik. Azonban az biztos, hogy egy ideig még eltart, amíg egy ilyen újszerű zsanérrendszert sikerül kifejleszteni és kiforrott lesz. Az addig is megjelenő első két képernyős modellek mindenesetre hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a Windows 10 operációs rendszert minél jobban hozzáigazítsák az új kategóriába tartozó készülékhez.

2018 decemberében derült ki, hogy a Centaurus projekt keretében összehajtható eszközt tervez a Microsoft. Akkor arról volt szó, hogy a termék két kijelzős lesz, inkább hasonlít majd egy PC-re, mint egy okostelefonra. Tavaly februárban ismertté vált egy szabadalom, amely szintén összehajtható Surface fejlesztésére utalt. 2019 júniusában napvilágot látott, hogy 2020-ban jöhet az a Surface, amely két, egyaránt 9 hüvelykes és 4:3 képarányú képernyővel fog rendelkezni. Szeptemberben pedig kiszivárgott, hogy szabványok készülnek a két kijelzős készülékekhez és a munkában az Intel és a Microsoft vállal oroszlánrészt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Pycur #2
  Ez most komoly?.....neeee....

  Inkább ebből csinálnának már egy modernebb hardverkészlettel rendelkező verziót:
  https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s_relay_4g-review-826.php

  4 évig használtam, utána ették meg a programok, egyre több memót esznek és nem tudja futtatni mindet, amit akartam...
  A kicsúsztatható bill aranyat ért benne, tudtam vele félvakon üzenetet írni, és a nyíl és enter gombok miatt teamvieverben is lehetett pár apróságot könnyen elindítani(pl következő zene a media playerben, szóközre álljon meg, stb).
  Réteg cucc, de annak a rétegnek nagyon hiányzik. :)
 • CairoJack #1
  Meg is van a következő MS bukás...