Berta Sándor

Olcsóbb Surface modellt készít a Microsoft

A termékcsalád egy újabb taggal bővülhet a közeljövőben.

A Windows Central értesülései alapján a redmondi konszern egy új, a korábbiaknál olcsóbb Surface készülék megalkotásán dolgozik, amely a Surface Laptop "kisebbik testvére" lehet. A kiszivárgott információk szerint a Sparti kódnév alatt futó projekt keretében a Microsoft egy 12,5 hüvelyk képátlójú eszközt készít. A gyártó a jelenleg kapható Surface Laptop 3 modelleket 13,5, illetve 15 hüvelykes képernyőkkel látta el.

Az új termék fő egysége egy tizedik generációs Intel Core i5 típusú processzor lesz, amelyet 4 gigabájt RAM és 64 gigabájt flashmemória egészít majd ki. Az új készülék bevezető ára várhatóan 500 és 600 dollár között fog alakulni.

Az óriáscég a gyártással kapcsolatban semmilyen kompromisszumot sem akar kötni, így ugyanazokat a prémium anyagokat használja majd fel, mint a többi Surface esetében.

Felmerül ugyanakkor a kérdés, hogy mennyire lehet vonzó a felhasználók számára egy olcsó Surface. Az 500-600 dolláros árkategóriában komoly notebookok találhatók, amelyeknél a vásárlóknak a felszereltség tekintetében már nem kell kompromisszumokat kötniük. A Surface Laptop Light által nyújtott prémium érzés ugyanakkor mindenképpen egyedi dolog lehet ebben az árkategóriában és az eszköz vonzó lehet azoknak, akik a koronavírus-járvány miatti nehéz helyzetben nem szánnak jelentősebb összeget új Surface modell vásárlására.

A Sparti egyébként pont a Surface Go és a Surface Pro, vagyis a 399 és a 749 dolláros árkategóriák közötti rést töltheti be, s válasz lehet a Google Pixelbook Go modellre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!