46
-
hurkaur #46 Winrt eleve nem elerheto visszafele, tehat ehhez minimum vagy 10 ev kell, hisz az elozo rendszereket is tamogatni kell. -
Vol Jin #45 A store az most meglepetés volt.
Egyébként miért ne terjedne el?
Bemész a boltba, és azt lehet majd kapni. -
Vol Jin #44 A jövőben a programok úgyis átkerülnek az új win8 API-ra. Nem a múlt hét csütörtökről beszéltem, hanem a következő évekről. -
#43 "Mivel a jövőben a PC-s szoftverek nem csak WinAPI felület alá lesznek írva, hanem a Win8 új rendszere alá is..."
Ehhez elsősorban az kellene, hogy a Windows 8/WinRT elterjedjen, mivel korábbi Windowsok alá nem jön ki a Windows RunTime (nem egyértelmű rövidítéseket eredményező elnevezések miatt külön haragszom az MS-re). Máskülönben ugye miért használnák a fejlesztők...? Lehet, hogy a későbbiekben el fog terjedni, de ebben a reményben most eszközt venni... Én nem tenném, pedig touch felületen alapvetően bejön a Metro/Modern UI, vagy éppen hogy nevezik most. Egyébként WinRT-re tudtommal csak Store-ból telepíthetsz szoftvert, így a DVD-s példa rossz volt:) -
Papichulo #42 "Ha megírnak egy programot valamilyen magas szintű nyelven, akkor abból forráskód lesz, amit átfordítani egy vagy két processzor gépi kódjára kukmindegy."
Ja, a GUI-t azt meg szard is le... meg a teljes touch paradigmat. Hogy alacsonyabb szintu kodrol vagy legacy kompatibilitasrol mar ne is beszeljunk! Latszik, hogy te sem programoztal meg sokat, ha egyaltalan...
Remek pelda minderre, hogy meg a Microsoft sem tudta normalisan portolni a flagship termeket, az Office-t: http://arstechnica.com/information-technology/2012/07/why-bother-the-sad-state-of-office-2013-touch-support -
dyra #41 Mezei user nem értem miért venné ezt. Netezni, levelet olvasni kb ugyanolyan rajta. Szerintem olvasni is. Játékok, alkalmazások, Androidhoz meg almához képest alig alig vannak. Ammeg egyáltalán nem hat meg, hogy a Wines programok majd a jövőben futni fognak rajta mert már most is csak a játékok miatt van a legtöbb USER-nek otthon Windowsa. Ráadásnak ócska Kinai bazár jellegű a Metró. Ezek mellet drága is. Kinek akarják ezt eladni? -
Vol Jin #40 Na az a baszom sok. Azt kellett volna iPad árban adni, az RT-t meg olcsóbban, azt kikelt volna Steve Jobs a sírjából, hogy úristen mi lesz az almácskájával. -
Vol Jin #39 Mer miért is?
Ha megírnak egy programot valamilyen magas szintű nyelven, akkor abból forráskód lesz, amit átfordítani egy vagy két processzor gépi kódjára kukmindegy. -
hurkaur #38 Ez igy ebben a formaban nem igaz. -
hurkaur #37 Hivatalos arrol meg hivatalos informacio nincs, ellenben en olyan 250 korul saccolom. -
Vol Jin #36 Itt nem külön van egy billentyűzet, hanem a tok, ami amúgy is kell, egyben billentyűzet is. Nem két vacakkal bénázol, és jajj hova tegyem a billentyűzetet eset áll fent, hanem hátrahajtod tokként és kész, ha nem kell. -
Vol Jin #35 "A gond az, hogy 500 dollárért már más, márkás tabletet is kap az ember. És miért választaná ezt, ha teszemazt vehetne egy már bizonyított iPadet jobb kijelzővel, kiforrott alkalmazások ezreivel, biztos terméktámogatással?"
Mivel a jövőben a PC-s szoftverek nem csak WinAPI felület alá lesznek írva, hanem a Win8 új rendszere alá is, hát gyakorlatilag majd az összes új PC-s szoftver elérhető lesz rá, mivel a forráskódban azonosak lesznek az asztali Win8 programokkal. Mennyi idő egy forráskódot átfordítani másik processzor utasításkészletére? Mondjuk negyed óra? Ott lesz a DVD-n az x86-os és ARM változat is. Szoftverhiányra nem lesz gond. Ha érdekelne, tuti ezt venném, nem az iPad-et. -
Vol Jin #34 Igen, de helytelenül használták az ugyanakkor kifejezést, így nyelvtanilag nem egyértelmű. x86-os árakról nincs még info? -
#33 A 499 dolláros változathoz - a cikk szerint legalábbis - nem jár Touch Cover. -
#32 Kivéve a Gigabyte netbookok, mert azok tabletként is használhatók kifordított kijelzővel!
;) -
asgh #31 A link lemaradt:
http://dx.com/s/ipad+keyboards?gclid=COuer6PtjLMCFcy23god-ysAUg -
asgh #30 Occó kínai áron számolva meg csak 15 dollár előny.
Ez a billentyűzet + tok combó elsőre praktikusnak tűnik, de a gyakorlatban már kevés haszna van, mert kézben vagy ölben használhatatlan, asztalra meg szinte minden tablethez van hasonló megoldás. Ha pedig annyira kötelező alkatrész lenne egy desktop billentyűzet a tablethez, hogy bele kellene számolni az árába, akkor kb. ugyanannyi tablet billentyűzetet adtak volna el, mint tabletet. -
M2 #29 Mondjuk itt ha ezt a billentyűs tokot is alapból adják hozzá, az Apple áron számolva úgy 150 dollár árelőny (a jelenlegi sima műanyag tok náluk 50 dollár). -
#28 A gond az, hogy 500 dollárért már más, márkás tabletet is kap az ember. És miért választaná ezt, ha teszemazt vehetne egy már bizonyított iPadet jobb kijelzővel, kiforrott alkalmazások ezreivel, biztos terméktámogatással? -
M2 #27 "Ha fel kell állítani, hát a notinak is pont ennyi hely kell...ennyiért akkor meg miért ne azt vennék?"
Talán mert a noti nyekken egy utolsót, mikor a billentyűket visszahajtod a hátuljára? :-) -
kvp #26 A laptoppal szemben ezt nem kotelezo felallitani, hanem opcionalis, viszont lehet sima tabletkent is hasznalni. Mondjuk a kihajthato kijelzoju laptopokat is lehet, csak azok dragabbak.
Mindezek mellett engem az x86-os valtozat erdekel a teljes desktop tamogatassal. Mondom ezt ugy, hogy anno (kb. 10 eve) hasznaltam 1 kilos thinkpad-et portrait modban ebook olvasashoz. Hulyen nezett ki a nyitott A4-es laptop konyvkent fogva, de jol mukodott. Mara osszement a technika hasznalhatobb meretre. -
ProgServ #25 Zzírság. Kinyitható designos felállítható überkulság.
De...
Ha fel kell állítani, hát a notinak is pont ennyi hely kell...ennyiért akkor meg miért ne azt vennék?
"Kapod, vágod, érzed, érzékeled, táncoljál, lazulj meg, teszed
Hallod, fogod, megvan, kened, tapasztalod, frankón követsz" -
hurkaur #24 rt -
Vol Jin #23 Ez most az RT-s verzió vagy az x86-os? -
csimmasz #22 Én csak azt vettem észre, hogy a régi kisbőröndöm már nem fér bele a keretbe amivel a kézipogyász méretét ellenőrzik ráadásul kísérleti jelleggel A London Warso vonalon még kissebb a megengedett mérete az ingyenesen felvihető poggyásznak.
Abba egy komolyabb laptopot belerakni anyit tesz mint váltógatya nélkül lenni. :)
Természetesen 1 ember egy pogyász tehát laptop hordtáska be a bőrönbe külömben pótdíj.
Ha csak azt veszem, hogy a multkor kifizettem 40€ amiért fölkellett adni a pogyászt mert nem fért a keretbe, pár utazás és ingyen lenne a kis tablet.
A repülőn nem kapcsoltatják ki legalábbis a telóval szoktam játszani azt nem, persze átkapcsolom Fligth üzemmódrea vagy mi a neve.
Szerintem az eléggé az Apple féle marketing stratégiát követik, ez a kinyitós letámasztós nagy királyságnak tűnik annak ellenére, hogy szerintem ha jól körülnézek biztos van már hasonló régóta. -
#21 A metro nekem sem teccik. Tök hülye helyzet. Gyak egy 320X200-as felbontású telóra még elmegy az ötlet, miközben már lassan a telók legkisebb felbontása is nagyobb. Számítógépről ne is beszéljünk, asztaliról pláne!
Amúgy simán kikapcsoltatják a repülőúton veled szerintem, és próbálják inkább rádtukmálni a 3 ájrós üccsit, (kettőt veszel, kapsz egy plüss kulcstartót!). Az, hogy nem lehet üccsit a gépre venni, feltűnően egybeesett a fapadosok elterjedésével.
Amcsiban, a terrorizmus őshazájában, meg lehet folyadékot felvinni? Ott nem nitroglicerinnel robbantanak ezek a jóravaló fiatalemberek.
Ja, amúgy itt se.
-
csimmasz #20 A Metros dizájnal még mindíg nem vagyok kibékülve, de egész jópofának tűnik ezzel a kihajtós billel meg kitámasztós megoldással, még akár dolgozni is lehetne vele útközben, mégha nem is lenne ideális.
Lassan a repűlőutakon azon kell filózni, hogy ruhát vagy laptopot vigyünk magunkal, ahogy próbálják a kézipoggyászokat mind kissebbre redukálni a légitársaságok, ez pont tökéletes lenne pár napos utakra nem csak melózni de az időt elütni is a szállóban. -
#19 Értem, köszi, kár azért. Rendes asztali pc-n ellettem volna néhány xboxos játékkal amit pc-re az exkluzivitás miatt nem adtak ki sajnos :) -
hurkaur #18 illetve pontosabban csak azok, amelyek az uj feluletet hasznaljak ("metro") -
hurkaur #17 nem tudja. csak winrt alapokon irt app-ok mennek rajta. -
#16 Csak egy kérdés, google-n kerestem, de értelmes oldalt nem találtam, mi az a ""Xbox Games program""? (Tudja futtatni az xboxos játékokat, ha igen akkor vajon a sima Xbox-ét, vagy a 360-t? Mondjuk sejtem, hogy a sima Xbox-ét, mert egy emulált játékhoz is "jóval" komolyabb gép kell az alap konzolhoz képest, így egy ilyen tábla pc-n nehéz lenne futtatni, de kitudja... :) ) -
M2 #15 Ha futnának rajta az Xbox játékok, venném! :-) -
ProgServ #14 Hat...muanyag. Egy femdarabot ennyiert mar az emberhez vaghatnanak.
Ja meg appok alig vannak ra meg, hat eleg batrak, pofaraeses szagu. -
Papichulo #13 "Miért is kellene olcsóbban adni mint az Apple cuccokat?"
Azert mert egy nem bizonyitott termekrol van szo, bizonyos parameterekben rosszabb es a software-library az elhanyagolhato az iOS-hez kepest... -
#12 Szerintem sincs semmi baj az árazással.Miért is kellene olcsóbban adni mint az Apple cuccokat? Ha ügyesek amarketingesek, akkor lehet belőle presztízsterméket is csinálni. -
sanyicks #11 miért nem képesek felfogni a "külföldön nem sok árazók", hogy az arányok külföldön is, mindenhol ugyan azok. Annyi mint egy túlárazott ipad, pedig rosszabb, és az m$-nek közel sincs annyi hívője sem mint az apple-nek... -
asgh #10 Biztosan eladnak a Surface-ből pár milliót az indulásnál, kérdés, hogy utána trendet indít-e, vagy megreked néhány százalékon, mint a WP7.
A Surface legnagyobb baja, hogy az Apple és a Google üzleti modelljeiből egyesíti mindazt, ami rossz: drága és zárt, de az OS licenszelése miatt képtelen lesz kontrollálni a platform megbízhatóságát, mint az Apple. Ráadásul nagyon erős piacra kell betörniük, így nem tudják érvényesíteni a piaci erőfölényüket, mint a PC-s szoftveriparban. -
#9 32gb-ból 12 az OS:) -
paj01 #8 Hát azt mondják, előrendelésben pillanatok alatt elkapkodták a cuccot. Felkellett függeszteni az előrendeléseket. Nem hiszem, hogy bukás lenne ebből. Faja cuccnak tűnik. -
#7 Szerintem, hogy látták a viszonylagos érdeklődést csak simán átpozícionáták a terméket. Nem prolibook-ot csinálnak, hanem sznobbook-ot, és akkor már, csak nem gondolod, hogy annyiért adják, hogy bármilyen jöttment meg tudja venni!?
Az Apple elég jól megél abból, hogy felső középkategóriás (árban) termékeket gyárt. A plebsznek meg ott a kínai, meg kóreai bóvli, az amcsik viszont rástratoltak a vastagpénztárcájú rétegre. Kevesebb meló, kisebb költségek, nagyobb haszonkulcs.