Berta Sándor

Csúszik a Surface Neo

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a készülék 2022 előtt nem fog megjelenni.

A Surface Neo esetében komoly fennakadások vannak mind a szoftver-, mind a hardverfejlesztésben. A koronavírus-járvány és az ahhoz kapcsolódó globális korlátozások gondoskodtak arról, hogy az új modell nem az eredeti terveknek megfelelően, az idén kerülhet a piacra. A Windows Latest által közölt információk megerősítették, hogy a Surface Neo még közel sem elég kiforrott a megjelenéshez. A Windows 10X operációs rendszerrel ellátott változat piacra dobása ugyanakkor egyre inkább délibábnak tűnik.

Az elmúlt hónapokban felbukkant hírek egyre jobban elbizonytalanították a felhasználókat. Ezt a helyzetet csak tetézte az, amikor a Microsoft néhány héttel ezelőtt törölte a Surface Neo tervezett megjelenési időpontját és egy korábbi promóciós videót is eltávolított. Néhány újságíró ebből azt a következtetést vonta le, hogy a redmondi konszern teljes mértékben jegelte a fejlesztést és hogy a termék várhatóan soha nem jelenik majd meg.

Mások pedig úgy vélték, hogy az óriáscég visszatért egy korábbi fejlesztési szakaszhoz azért, hogy a Surface Duóval szerzett tapasztalatokat felhasználja a Surface Neo finomhangolására. Amennyiben voltak is ilyen lépések, azok elsősorban a szoftvert érinthették. A Windows 10X megjelenéséig ugyanakkor még rengeteg idő áll a Microsoft rendelkezésére azért, hogy mind a szoftvert, mind a hardvert tökéletesítse.

A készülék levehető billentyűzetet kaphat a Surface Neo, ugyanis a Microsoft Technology Licensing, LLC a Szellemi Tulajdon Világszervezetéhez (WIPO) nyújtotta be a kapcsolódó szabadalmat. A Windows 10X megjelenési időpontjával kapcsolatban is számos találgatás látott napvilágot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!