Berta Sándor

Jövőre lesz elérhető Európában a Surface Duo

A terméket egyelőre a kontinens három államában lehet majd megvásárolni.

A Surface Duo augusztusban mutatkozott be. A Microsoft két 5,6 hüvelykes OLED-paneles kijelzővel ellátott készülékének felbontása 1800 x 1350 képpont, az operációs rendszere az Android. A képernyők ötvözése 8,1 hüvelykes felületet eredményez, a felbontás pedig 2700 x 1800 pixelre ugrik, a megszokott 3:2-es képarány mellett. A fő chip a Snapdragon 855, van LTE-elérés, vezeték nélküli töltés, NFC-támogatás, nincs ugyanakkor 5G-támogatás. A Surface Duo ára a háttértároló méretétől függően 1399, illetve 1499 dollár.

November végén kiszivárgott, hogy a Surface Duo legkorábban jövőre jöhet Európába. Pete Kyriacou, a Microsoft eszközökért felelős alelnöke a blogbejegyzésében most hivatalosan is megerősítette ezt az információt. Az új termék 2021 tavaszától lesz elérhető Kanadában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban is. A menedzser közölte, hogy további részleteket az új esztendő elején fognak nyilvánosságra hozni.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Európában mennyibe kerül majd a Surface Duo, de az valószínűnek tűnik, hogy az ára az amerikai egyesült államokbelihez fog igazodni. Az USA-ban számos akciót hirdettek a kereskedők, így az 1399, illetve 1499 dolláros árnál jóval kedvezőbben adták a készüléket, s minden bizonnyal hasonló kampányokra lehet majd számítani Európában is.

Az eszköz két kijelzőjét a redmondi fejlesztők még jobban optimalizálni fogják a Microsoft Teams használatára és ezzel párhuzamosan a Spotify vagy a Kindle alkalmazásai is módosított kezelőfelületet kapnak majd. A TikTok pedig szintén elérhetővé tett már egy frissítést, amely lehetővé teszi a program futtatását mind a két képernyőn. Így az egyik kijelző keresésre vagy a videók megtekintésére használható, míg a másik egyéb feladatokra. Kyriacou felhívta a figyelmet arra is, hogy a hivatalos bemutató óta a Surface Duo számos frissítést kapott, amelyek javítottak a felhasználói élményen és számos hibát orvosoltak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!