Berta Sándor

Okostelefon, PC, tábla és laptop is lehet a NexPhone

Érdekes koncepció látott napvilágot. Egy cég olyan készüléket akar megalkotni, amely dokkolóegységek segítségével okostelefonként, laptopként, táblagépként és PC-ként egyaránt használható.

A NexPhone nevű eszköz kifejlesztéséhez már gyűjtés indult az Indiegogo nevű platformon. Emre Kosmaz, a Kosmaz Technologies elnöke elmondta, hogy az új termék operációs rendszere az Ubuntu for Android lenne és különböző egységek segítségével lehetne átalakítani asztali számítógéppé vagy notebookká. A fejlesztők hisznek abban, miszerint az okostelefonok lesznek a jövő PC-i. Szerintük az embereknek biztosítani kell azt a lehetőséget, hogy egy olyan eszközt vihessenek magukkal, ami mindenféle kommunikációs, a szórakozási és a munkaigényüknek megfelel és aminél nem kell a tartalmak vagy az információk szinkronizációja miatt aggódniuk.


A videó a NexPhone készüléket és a dokkolóegységeket mutatja be

Napjainkban elsősorban a számítási felhő technológiák segítségével szinkronizálhatók a különböző eszközök. A fejlesztők szerint amennyiben a gyártókra bízzuk ezt a kérdést, akkor még öt vagy tíz év múlva is 2-3 készüléket fogunk magunkkal hurcolni. A NexPhone azonban lehetővé teszi, hogy valaki egyetlen okostelefont vigyen magával, majd otthon átalakítsa táblagéppé, laptoppá vagy asztali számítógéppé. Mindezt a NexTablet, a NexLaptop és a NexMonitor nevű egységek tennék lehetővé.

A fejlesztők jelenleg gőzerővel dolgoznak a szükséges tőke előteremtésén és ebben kérik a felhasználók segítségét. Amennyiben összegyűlt a kellő pénz, 950 000 dollár, akkor azonnal megkezdődhet az első prototípus megalkotása. A jelenlegi becslések alapján a NexPhone 500, a NexTablet dokkolóegység 150, a NexTablet és a NexMonitor pedig egyaránt 200 dollárba kerülne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bino512 #16
    hát ennek semmi értelme ..ugyan úgy meg kell venni mindegyiket :D:D:D:D

    Ha lenne egy telefon aminek a kijelzőjét szét lehetne hajtani.. vagy lenne benne projector Úgy már oké... valahogy elő jönne belőle egy billentyűzet.. blabla.. és sorolhatnám...
    de ennek igy semmi értelme :D
  • Zoliz #15
    Rögtön át is utalom a fizetésem 90%-át a Indiegogon ezeknek a hú de nagy innovativ szagembereknek.. lassan már az ükanyám is beszáll a tabletbiniszbe.
  • gombabácsi #14
    és akkor kiviszik kínába meg indiába a gyártást?

    úúúú de jó lesz, hiszen akkor olcsóbb lesz a telefon! úúú de jó lesz, igaze?
  • Vers #13
    az alternativa az hogy veszel otthonra egy szervert, es a csalad minden tagja kap egy olcso telefont , tablat , notebookot, ami sznte csak kijelzobol all, a szerver meg nyomja ra az adatot meg a programokat
    ha elviszed az eszkozoket akkor egy facegbookal meg elbir, meg egyszerubb programokkal
    ez a jovo ...
  • gforce9 #12
    ""A nagy doboz" nem feltételnül szűkséges, ha az aprócska kütyü képes futtatni a megfelelő alkalmazásokat (olyanokat mint pl. adobe premier, autocad, ...programozóknak sokszor elég egy sima szövegszerkesztő). Gondoljátok át, bő 10 éve sokan olyan asztali számítógépeken futtaták ezeket, amelyek teljesítménye elmaradt a ma használt okostelefonokétől."

    Hát ahogy a mostani szoftverfejlesztés folyik az asztali gépekre nem kell aggódni, hogy a telefon majd kiváltja. Most már az a divat minden szoftverfejlesztő cégnél, úgy állnak hozzá, hogy te csak és kizárólag azért vetted a gépet, hogy az ő szoftverüket futtasd. Telepítenek 70 féle háttéralkalmazást, meg mindenféle hasznavehetetlen vackot maguk mellé. Ha ez az irányelv marad, akkor nem kell aggódni, nem fogja elbírni a telefon az asztali gépre szánt appokat.
  • willcox #11
    1. Már van ilyen, ahogy már korábban leírtátok: Asus PadFone.
    2. A laptop is PC, nem külön kategória. Egyedül a hordozhatóság különbözteti meg a laptopot az asztalitól, meg az asztalit esetleg könnyebb bővíteni.
  • mortep #10
    Az alapötlet jó, csak kompromisszumok nélkül kell megvalósítani, hogy sikeres legyen.

    Egyetlen épkézláb érv sem hangzott el, ami igazán alátámasztaná, hogy a koncepció bukásra van itélve.

    @szefmester, a telefonodban hogy cserélsz vgat, vagy ramot? sehogy, ha reősebb kütyü kell, vagy elromlik/elveszik akkor újat vásárolsz, a kiegészítők portja meg gondolom valamilyen szinten univerzális lenne, tehát nem kellene azokat is cserélni.

    "A nagy doboz" nem feltételnül szűkséges, ha az aprócska kütyü képes futtatni a megfelelő alkalmazásokat (olyanokat mint pl. adobe premier, autocad, ...programozóknak sokszor elég egy sima szövegszerkesztő). Gondoljátok át, bő 10 éve sokan olyan asztali számítógépeken futtaták ezeket, amelyek teljesítménye elmaradt a ma használt okostelefonokétől.

    On-line backup mellett külső merevlemezre is lehet menteni.

    Miért van feltétlenül szűkség a zinternetre a "szürke kis valami" működéséhez?
  • Athlon64 #9
    Igen, igen! Kevertem! Padfone az.
  • Fhenrir #8
    Szerintem nagyon jó ötlet, ha csinálnak hozzá valami rendes online backupot, meg a telefonba normális vasat raknak, akkor simán megéri. Nekem pl csak egy ócsó laptopom meg smartphone-om van (műegyetemre bőven elég), ha azt nézzük a kettőre majdnem annyit költöttem, mint amennyibe a nextelefon meg a nexlaptop fájna. A laptopomnál már most is többet tud egynémely telefon, szóval én szivesen váltanék, ha lenne ilyesmi.
  • lordsithlord #7
    Az ötlet jó, de alapvetően bukásra van ítélve.

    Elég abba az apróságba belegondolni, hogy az alap készülék, azaz a telefon elromlik és máris elveszítjük az összes többi eszközünket is? Ebbe ép elméjű felhasználó nem megy bele.