16
  • bino512
    #16
    hát ennek semmi értelme ..ugyan úgy meg kell venni mindegyiket :D:D:D:D

    Ha lenne egy telefon aminek a kijelzőjét szét lehetne hajtani.. vagy lenne benne projector Úgy már oké... valahogy elő jönne belőle egy billentyűzet.. blabla.. és sorolhatnám...
    de ennek igy semmi értelme :D
  • Zoliz
    #15
    Rögtön át is utalom a fizetésem 90%-át a Indiegogon ezeknek a hú de nagy innovativ szagembereknek.. lassan már az ükanyám is beszáll a tabletbiniszbe.
  • gombabácsi
    #14
    és akkor kiviszik kínába meg indiába a gyártást?

    úúúú de jó lesz, hiszen akkor olcsóbb lesz a telefon! úúú de jó lesz, igaze?
  • Vers
    #13
    az alternativa az hogy veszel otthonra egy szervert, es a csalad minden tagja kap egy olcso telefont , tablat , notebookot, ami sznte csak kijelzobol all, a szerver meg nyomja ra az adatot meg a programokat
    ha elviszed az eszkozoket akkor egy facegbookal meg elbir, meg egyszerubb programokkal
    ez a jovo ...
  • gforce9
    #12
    ""A nagy doboz" nem feltételnül szűkséges, ha az aprócska kütyü képes futtatni a megfelelő alkalmazásokat (olyanokat mint pl. adobe premier, autocad, ...programozóknak sokszor elég egy sima szövegszerkesztő). Gondoljátok át, bő 10 éve sokan olyan asztali számítógépeken futtaták ezeket, amelyek teljesítménye elmaradt a ma használt okostelefonokétől."

    Hát ahogy a mostani szoftverfejlesztés folyik az asztali gépekre nem kell aggódni, hogy a telefon majd kiváltja. Most már az a divat minden szoftverfejlesztő cégnél, úgy állnak hozzá, hogy te csak és kizárólag azért vetted a gépet, hogy az ő szoftverüket futtasd. Telepítenek 70 féle háttéralkalmazást, meg mindenféle hasznavehetetlen vackot maguk mellé. Ha ez az irányelv marad, akkor nem kell aggódni, nem fogja elbírni a telefon az asztali gépre szánt appokat.
  • willcox
    #11
    1. Már van ilyen, ahogy már korábban leírtátok: Asus PadFone.
    2. A laptop is PC, nem külön kategória. Egyedül a hordozhatóság különbözteti meg a laptopot az asztalitól, meg az asztalit esetleg könnyebb bővíteni.
  • mortep
    #10
    Az alapötlet jó, csak kompromisszumok nélkül kell megvalósítani, hogy sikeres legyen.

    Egyetlen épkézláb érv sem hangzott el, ami igazán alátámasztaná, hogy a koncepció bukásra van itélve.

    @szefmester, a telefonodban hogy cserélsz vgat, vagy ramot? sehogy, ha reősebb kütyü kell, vagy elromlik/elveszik akkor újat vásárolsz, a kiegészítők portja meg gondolom valamilyen szinten univerzális lenne, tehát nem kellene azokat is cserélni.

    "A nagy doboz" nem feltételnül szűkséges, ha az aprócska kütyü képes futtatni a megfelelő alkalmazásokat (olyanokat mint pl. adobe premier, autocad, ...programozóknak sokszor elég egy sima szövegszerkesztő). Gondoljátok át, bő 10 éve sokan olyan asztali számítógépeken futtaták ezeket, amelyek teljesítménye elmaradt a ma használt okostelefonokétől.

    On-line backup mellett külső merevlemezre is lehet menteni.

    Miért van feltétlenül szűkség a zinternetre a "szürke kis valami" működéséhez?
  • Athlon64
    #9
    Igen, igen! Kevertem! Padfone az.
  • Fhenrir
    #8
    Szerintem nagyon jó ötlet, ha csinálnak hozzá valami rendes online backupot, meg a telefonba normális vasat raknak, akkor simán megéri. Nekem pl csak egy ócsó laptopom meg smartphone-om van (műegyetemre bőven elég), ha azt nézzük a kettőre majdnem annyit költöttem, mint amennyibe a nextelefon meg a nexlaptop fájna. A laptopomnál már most is többet tud egynémely telefon, szóval én szivesen váltanék, ha lenne ilyesmi.
  • lordsithlord
    #7
    Az ötlet jó, de alapvetően bukásra van ítélve.

    Elég abba az apróságba belegondolni, hogy az alap készülék, azaz a telefon elromlik és máris elveszítjük az összes többi eszközünket is? Ebbe ép elméjű felhasználó nem megy bele.
  • vjanika
    #6
    Hát ebben valószínűleg sehogy :-), De szerintem nem is ez lesz a cél. Ez a termék max. azoknál váltja ki a Pc-t, akik amúgy is csak internetezés, vagy média tartalom fogyasztása miatt kényszerűltek arra, hogy egy "nagy dobozt" vegyenek otthonra, amiben jön az internet. Nem hinném, hogy azok, akik animációt készítenek, vagy mérnöki rajzokat/terveket, vagy programoznak, azok lecserélik az otthoni "dobozt" egy ilyen kütyűre. Legalábbis a következő 20 évben valószínűleg nem. Aztán utánna ki tudja... :-)
  • vjanika
    #5
    Igen a Padfone az már valóban gyakorlatilag ezt az elképzelést valósítja meg, szóval nem értem, hogy miért kell újra feltalálni a Spanyol viaszt? Bár ha az árából indulunk ki, akkor az a Padfone esetében azért egy kicsit pofátlanúl magas. Jó értem én, hogy azzinnováció az pénzbe kerűl, de szerintem ha ez nagyobb tömegekhez is eljut, akkor az többet hoz a konyhára, mintha kevesek prémium terméke lenne.
  • Szefmester
    #4
    Ebben hogy fogok VGA-t vagy procit cserélni, netán ramot? Szóval a PC vonal már csak kamu... ha meg elszáll a zinternet akkor a felhasználó meg csak pislog mert van egy szürke kis valamije ami kb semmire sem jó?
  • GabenBFG
    #3
    Akkor inkább az ASUS Padfone
  • Athlon64
    #2
    Hát először is azt kell mondjam, hogy az Ubuntus dolog nagyon tetszik!
    Viszont az is tény, hogy az Asus már megalkotott egy hasonlót Transformers néven. Szóval az ötlet nem új.
    Viszont ahogy az Asus termékénél, úgy itt is azt kell mondjam, hogy jó ötlet!
    Persze az lenne a legjobb, ha megalkotnának egy konfigurációs szettet és az t ingyen licencelhetővé tennék vagy minimális összegért.
  • TheCunami
    #1
    ennek rengeteg előnye lehet és olcsó is lenne pölö nem kell extra felárat fizetni a 3g 4g modemért összeadódnak az aksik olcsóbb erősebb és ugyanolyan vas ha pedig erősebb kell akkor csak telefont kell cserélni