Berta Sándor

Októberben érkezik a Windows 8

A Microsoft új operációs rendszerének fejlesztése a tervek szerint halad, így az RTM-verzió augusztusban, míg a végleges kiadás októberben jelenik meg.

A torontói Microsoft Worldwide Partner Conference keretében számos érdekes információ hangzott el. Tami Reller, a társaság Windows és Windows Live részlegének pénzügyi és marketingvezetője bejelentette, hogy a Windows 8 már augusztus első hetére elkészül. Az RTM-verzió is ekkor érkezik, a végleges szoftver pedig október végétől lesz elérhető. A Software Assurance programban részt vevő céges ügyfelek ugyanakkor már augusztusban hozzáférhetnek az operációs rendszer végleges változatához. Az RTM-verzió megjelentetésével párhuzamosan a redmondi vállalat lehetővé teszi az első alkalmazások megvásárlását a Windows Store rendszerén keresztül. Jelenleg a programok ingyen kipróbálhatók a Windows 8 Release Preview változat segítségével.

Az új szoftverrel ellátott első PC-ket és a Windows 8 különböző verzióit szintén októbertől lehet majd megvásárolni. Az új operációs rendszer összesen 109 nyelven és 231 országban lesz elérhető. Tami Reller végül kitért a Windows 7 értékesítési sikerére is. A Windows 7 licenceiből eddig több mint 630 milliót adtak el és jelenleg az asztali számítógépek több mint felén ez az operációs rendszer fut.

Korábban arról írtunk, hogy a Windows 8 RTM-verziója július végéig megjelenik. A redmondi konszern igyekszik majd mindenkit, a felhasználókat, a cégeket és az intézményeket egyaránt meggyőzni arról, hogy váltaniuk kell a Windows 8-ra. Ezért a társaság egy hatalmas reklámkampányt készít elő, amely 41 héten át fog tartani. A Windows 8 népszerűsítésével kapcsolatos költségek közel 500 millió dollárt tesznek majd ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Armagedown #3
    IIIIGGGGEEEENNN , megjelenik a microsoft telefonokra írt operációs rendszere.
    Orgazmusom kellene legyen ettől a hírtől ?
  • senki687 #2
    500 millió dollár népszerűsítésre 41 héten át? És eddig mennyit költöttek már népszerűsítésre? Ha ér fabatkát is a marketing, akkor ennyi pénzből már a kutyagumit is el kell tudják adni desszertnek.
  • Zoliz #1
    Nem tetszik a Metro felulete. Olyan tabletes. Mongyuk mán ki.