Berta Sándor

A Google és a Samsung közösen készítheti el az első Nexus-táblát

Egyre több jel utal arra, hogy a két óriáscég már gőzerővel készíti a leendő Nexus tábla PC-család első tagját. A processzort a dél-koreai vállalat biztosítja majd.

A Slashgear nevű IT-blog a Google-fejlesztőktől származó információkra hivatkozva szellőztette meg a hírt. Most először láttak napvilágot a beépítendő hardverekre vonatkozó részletek. A táblagép a Samsung Exynos 5250 típusú processzorára fog épülni, ami viszont az ARM Cortex-A15 architektúrán alapul. A CPU tartalmazza a Mali T-604 grafikus magot, ami 533 MHz-es órajelen üzemel és aminek a kódneve Vithar. Amennyiben a hír igaznak bizonyul, úgy ez lenne az első alkalom, hogy a Cortex-A15 processzor egy kereskedelmi forgalomban kapható eszközbe kerül be.


A készüléket Super AMOLED-kijelzővel szerelik fel, amelynek a felbontása 1280 x 800 képpont lesz. A tábla PC hátoldalára 5 megapixeles kamera kerül és tartalmazni fogja a Wolfson Micro WM8994 típusú audiochipet, ami már korábban bekerült a Samsung Galaxy Tab táblájába és a Galaxy S okostelefonjába. Az új Nexus táblagép várhatóan közepes árkategóriájú termék lesz és alighanem a Samsung fogja bemutatni júniusban a Google I/O nevű fejlesztői konferenciáján.

Az már korábban ismertté vált, hogy a Google új táblagépe várhatóan 199 dollárba kerül majd, így a Kindle Fire közvetlen vetélytársa lesz és árháborút indíthat el. A Google egyébként komoly tényezővé válna a tábla PC piacon. Többek között új online boltjában árulná a saját készülékét és más Androidot futtató eszközöket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kindle #11
    @Skinnyman

    Forrás: Cikk
    "Újabb információk váltak ismertté a keresőcég néhány hónapon belül érkező tábla PC-jéről, ami az árát tekintve az Amazon termékével akar versenyre kelni.

    A DigiTimes tajvani IT-portál a webes cég beszállítóira hivatkozva arról írt, hogy a kaliforniai cég táblagépe várhatóan 7 collos lesz. Az eszközt márciusban vagy áprilisban dobják piacra, s a Kindle Fire első számú kihívójának fog számítani, mivel a bevezető ára kevesebb, mint 199 dollár lesz. "
  • skinnyman #10
    Ki mondta hogy nem? Miért ne tehetné ugyanezt a Google?
  • sanyicks #9
    akkor én mégegyszer leírom, a kindle, áron alul van adva, a fizetős szolgáltatásokból pótolja ki az amazon.
  • skinnyman #8
    Akkor mégegyszer mondom: a Fire több mint fél éve a piacon van ugyanilyen árral. Szóval abszolút nem kizárható, bár 250-300 usd szerintem is reálisabb lenne.
    Kindle: hol ígérte a Google a táblagépét ilyenkorra?
  • chase #7
    Csatlakozom a szkeptikusok táborához, 199$??? A duplája lesz mire a piacra kerül. De ne legyen igazam.
    Nekem iPad 2-m van, de Androidosra vágyom. Baromi jó dolog a táblagép, el nem tudnám képzelni már az életet nélküle, nagy kár, hogy az Apple egy ilyen jó minőségű terméket elrontott az ostoba filozófiájával.
  • Kindle #6
    Ez az eszköz tuti nem lesz $300 alatt. A Google pedig mostanra ígérte a táblagépét ami a Kindle Fire vetélytársának szánta, de még nem jelent meg..
  • asgh #5
    A Kindle Fire veszteségesen 199 USD és a fizetős tartalomszolgáltatás miatt éri meg egyedül az Amazonnak.
  • sanyicks #4
    199 HA-HA hiszem ha látom...
  • skinnyman #3
    Kindle Fire-t régóta kapni 199 usd-ért, és teljesen jó cucc. Szóval szerintem meg tudják oldani, de 250 usd-vel is még ki lennék békülve ha kellően erős és jó lesz a cucc.
  • Darth Sith #2
    199USD-ért ez a tábla finoman szólva is elég jó vételnek tűnik. Remélem nem jár úgy a dolog mint a 100USd-és PC ami végül 500 lett...