Berta Sándor

A Kindle Fire ellenfele lehet a Google táblagépe

Újabb információk váltak ismertté a keresőcég néhány hónapon belül érkező tábla PC-jéről, ami az árát tekintve az Amazon termékével akar versenyre kelni.

A DigiTimes tajvani IT-portál a webes cég beszállítóira hivatkozva arról írt, hogy a kaliforniai cég táblagépe várhatóan 7 collos lesz. Az eszközt márciusban vagy áprilisban dobják piacra, s a Kindle Fire első számú kihívójának fog számítani, mivel a bevezető ára kevesebb, mint 199 dollár lesz. Az új készülékre az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) kerül majd. Piaci elemzők szerint a Google a Nexus okostelefonoknál alkalmazott stratégiáját fogja átültetni a tábla PC-kre is. Az Android így elvileg komoly sikereket könyvelhet majd el a táblagépeken is.

Persze az egy dolog, hogy a Google mit szeretne, az Android sikeréhez számos más tényező is kell, különösen igaz ez, ha figyelembe vesszük az operációs rendszer elterjedésére vonatkozó legfrissebb adatokat. Az Android Developers oldal közlése szerint az Android 3.x (Honeycomb) jelenleg a különböző mobil készülékek csupán 3,3 százalékán található meg. Az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) esetében sem jobb a helyzet, piaci részesedése ugyanis alig 0,6 százalék. A legelterjedtebb Android-verzió a 2.3.3-as, illetve a 2.3.7-es (Gingerbread), amelyek piaci részesedése 54,9 százalék, valamint a 2.2-es (Froyo), amely az eszközök 30,4 százalékán fut. Emellett elterjedt még az Android 2.1 (Eclair), amelynek szelete 8,5 százalék.


Eric Schmidt, a Google elnöke és felügyelőtanácsának vezetője egy tavaly decemberi interjúban elismerte, hogy egy olyan terméken dolgoznak, ami méltó ellenfele lehet az Apple iPad készülékének. A táblagépet hat hónapon belül, vagyis legkésőbb idén májusig dobják piacra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kindle #8
    Csak az a baj, hogy a nagy híresztelésekkel ellentétben, még egyik táblasem jelent meg :(
  • Landro #7
    Vajon mit jelenthet az, hogy a Nexus stratégiáját fogja átültetni a tábla PC-kre? A Nexus mintha nem az olcsóságával próbált volna hódítani. Referencia készüléknek pedig egy kicsit megkésett.
  • hurkaur #6
    Te hany eves vagy? xD
  • Andr0 #5
    Két külön tábláról van szó...
    Gugli tablet no1:
    "Az eszközt márciusban vagy áprilisban dobják piacra, s a Kindle Fire első számú kihívójának fog számítani, mivel a bevezető ára kevesebb, mint 199 dollár lesz."
    Gugli tablet no2:
    "elismerte, hogy egy olyan terméken dolgoznak, ami méltó ellenfele lehet az Apple iPad készülékének. A táblagépet hat hónapon belül, vagyis legkésőbb idén májusig dobják piacra."
  • conjurer #4
    Amint megjelenik már le is nyomta az iPad-et. Lesz rajta bluetooth fájküldés és fogadás meg nem ios, hanem android, ennyi xD Annyira szép és kellemes fogású meg nem lesz, az biztos, de nem is az a lényeg.
  • Cat #3
    Mit nem értesz? Ahhoz, hogy iPad ellenfél lehessen el kell érnie egy elég jó minőséget, mivel a táblagép piac háromegyedét az Apple birtokolja. Emellett még a cég szerint árban még a Kindle Firet is le fogja nyomni, olyan olcsó lesz.

    Marketingfényezés, nyilván. (Mondjuk a Nexus nem alsókategóriás az okostelefonok között, árban sem.)
  • qetuol #2
    rá se ránts.. sg színvonal
  • asgh #1
    "egy olyan terméken dolgoznak, ami méltó ellenfele lehet az Apple iPad készülékének"

    vs.

    " a Kindle Fire első számú kihívójának fog számítani, mivel a bevezető ára kevesebb, mint 199 dollár lesz"