SG.hu

Az Ericsson felvásárolja a Technicolor műsorszórási részlegét

A Technicolor műsorszórási szolgáltatási részlegének megszerzésével az Ericsson piacvezető lehet a műsorszóróknak kínált menedzselt szolgáltatások terén.

Az Ericsson ajánlatot tett a franciaországi központú, média és szórakoztatási iparágvezető Technicolor műsorszórási szolgáltatásokat nyújtó részlegének felvásárlására. A felvásárlás lezárásához a vonatkozó, törvényben előírt szabályozó hatósági jóváhagyások és konzultációk szükségesek. A tranzakció során körülbelül 900 magasan képzett szakember, valamint Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Hollandiában található, számos vezető műsorszórót kiszolgáló átjátszási tevékenység kerül az Ericssonhoz, amely így jelentősen bővítheti jelenlegi műsorszórási szolgáltatásait növelve a menedzselt csatornák és az elért háztartások számát.

A kiadott közlemény szerint a felvásárlás összhangban van az Ericsson menedzselt szolgáltatási stratégiájával, amely a műsorszórási területen fennálló képességek bővítését irányozza elő. Az Ericsson a távközlési tevékenységre kialakított menedzselt szolgáltatási üzleti modellt alkalmazza, hogy növelje a műsorszórók hatékonyságát, jövedelmét, és innovatív megoldásokkal lássa el őket.

"A televíziózás a többplatformos, igény szerinti tartalomfogyasztás felé fordulva napjainkban alapvető változásokon megy át, ebben a helyzetben kínálunk megbízható partnerséget a műsorszóróknak, hogy képesek legyenek megfelelni az egyre nagyobb kereskedelmi és műszaki komplexitás és az erősödő verseny támasztotta elvárásoknak" - mondja Magnus Mandersson, vezető alelnök és az Ericsson Globális szolgáltatások üzletágának vezetője. "Technológiai és szolgáltatói vezető szerepünket az átjátszási műveletek terén megvalósított befektetéseinkkel, műsorszórási tapasztalatunkkal, kompetenciával kombináljuk."

Frederic Rose, a Technicolor elnök-vezérigazgatója kijelentette: "Ez a tranzakció összhangban van a Technicolor stratégiájával, amely a médiamonetizációs megoldásokra, az új növekedési lehetőségekre és a kiegyensúlyozott üzletre összpontosít. Az Ericsson számára a menedzselt szolgáltatások központi üzleti tevékenységet jelentenek, a Műsorszórási Szolgáltatásoknak mindenképpen javára válik majd az Ericsson szakértelme és globális jelenléte, és az egység továbbra is kulcsfontosságú szereplő maradhat a műsorszórási iparágban a világ minden részén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!