SG.hu

Jó évet szárt az Ericsson

Eredményes évet zárt az Ericsson Magyarország: a vállalat 2008-as árbevétele meghaladta a 46 milliárd forintot.

Az Ericsson Magyarország a Kutatás - Fejlesztés Központjában tartott sajtótájékoztatóján sikeresnek és eredményesnek minősítette a 2008-as évet. "Vállalatunk dinamikusan fejlődik, növekvő pályán van. 2008-as bevételünk meghaladta a 46 milliárd forintot. Bár a gazdasági visszaesés szinte az egész világot érinti, ennek a globális mobilhálózati piacra tett hatásai nem annyira jelentősek, mivel a legtöbb hálózatüzemeltető stabil pénzügyi helyzetben van, a forgalom erőteljesen növekszik és a hálózatok megfelelően kihasználtak. Az árbevételünk növekedett és a világ minden részén megfelelő kereslet tapasztalható teljes termékkínálatunk iránt." - mondta Éry Gábor, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója.

Az Ericsson Magyarország a magyar távközlési szolgáltató ipar legjelentősebb képviselőinek partnereként a 2G és a 3G infrastruktúra vezető szállítója. A 3G hálózatok 2/3-a, míg a 2G hálózatok közel fele Ericsson-rendszer Magyarországon. A vállalat 2009-re a technológiák térnyerését illetően Magyarországon is hasonló folyamatokat vár, mint amiket a világ fejlett régióiban megfigyelhetünk:
  • a mobil rádiós adatátviteli sebesség folyamatos növekedését és ezzel párhuzamosan az átviteli hálózatok megújítását;
  • az optikai hozzáférés terjedését és a hagyományos vezetékes telefonhálózatok struktúrális átalakítását;
  • mindezekkel együtt elkezdődik a mobil- és vezetékes hálózatok konvergenciája bizonyos szegmensekben, mint például az adatátvitel, vagy éppen a számlázás.

    Éry Gábor szerint az Ericsson ezeken a területeken piacvezető, akár saját fejlesztései (Rádió, IMS), akár az utóbbi évek akvizíciói (Entrisphere GPON, Redback router, LHS számlázás) révén.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • morden #4
      Még jó hogy nem "szart" :D
    • rgranc #3
      Szokásos igényesség, basszus.

    • bakagaijin #2
      Hmm, bocs, a lenti linken még csak 2000-t írnak, amit azóta 5000-re emeltek.
    • bakagaijin #1
      ... ezért csak 5000 főt építenek le. Igaz nem Mo-n, hanem world-wide.