SG.hu

Bővíti kutatási részlegét az Ericsson Magyarország

Három új fejlesztési megbízás által az Ericsson Magyarország K+F központja magasan képzett szakemberekkel bővül, mintegy 700 főre, így a vállalat összlétszáma az év végére eléri az 1300 főt.

A K+F részleg bővülése a magyar kutatók és mérnökök eddigi kiváló eredménnyel végzett munkájának újabb elismerése. A központ három új fejlesztési megbízást kap, mely magában foglalja a radió és alaphálózat menedzsment rendszerének, az Ericsson többcélú internetes útvonalválasztó szoftverének, valamint a digitális videofeldolgozó célhardverének és szoftverének fejlesztését.

Éry Gábor az Ericsson Magyarország vezérigazgatója elmondta: "Nagy eredménynek tekintem, hogy újabb stratégiai fejlesztések kerülnek a magyar Ericssonba. Ezzel a bővüléssel már az Ericssoné lesz a legnagyobb Hi-tech kutató-fejlesztő központ hazánkban, évi 14 milliárd forint K+F ráfordítással. Mindannyian büszkék lehetünk arra, hogy a legkorszerűbb Internet és IPTV megoldások fejlesztésében magyar mérnökök is vezető szerephez jutnak."

Tommy Westin a magyarországi K+F központ igazgatója szerint: "A távközlési megoldások fejlesztésében szerzett helyi tudásunk és tapasztalatunk teszi lehetővé, hogy a hozzáférési és alaphálózatok következő generációs IP/Internet technológiáinak fejlesztésén Magyarországon dolgozzunk. Büszkék vagyunk az új megbízásokra és az Ericsson csoport magyarországi K+F központjába vetett bizalmára." Az Ericsson továbbra is nagy hangsúlyt fektet a vállalat működési hatékonyságára, beleértve a fejlesztési tevékenységek konszolidációját is.

A jelenleg összesen 1160, az év végére már 1300 főt foglalkoztató Ericsson Magyarország tevékenysége 3 pilléren nyugszik. A már említett K+F központ tevékenységén felül második fő területként a magyar informatikai szolgáltató ipar legjelentősebb képviselőinek partnereként a 2G és a 3G infrastruktúra vezető szállítója. A 3G hálózatok 2/3-a míg a 2G hálózatok közel fele Ericsson-rendszer Magyarországon. A harmadik pillér a 280 főt foglalkoztató mérnöki szolgáltató központ (GSDC - Global Service Delivery Center), ahol a magasan képzett mérnökök a világ 100 országában vesznek részt a távközlő rendszerek fejlesztésében, kiszolgálásában, projektek megvalósításában, a különböző rendszerek integrációjában és támogatásában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!