Berta Sándor

A második negyedévre megérkezhet az Android 5.0

Az idei esztendő második negyedévén jelenhetnek meg a piacon az első Android 5.0 (Jelly Bean) operációs rendszert futtató tábla PC-k. Az Android 5.0 mellett párhuzamosan lehet majd használni a Windows 8-at is.

A Google az operációs rendszer legújabb verziójának segítségével akar betörni nem csak a táblagép-, hanem a netbook- és a notebookpiacra is. Az Android 5.0 közelgő megjelenését a gyártók képviselői megerősítették a Digitimes tajvani IT-portálnak. Az új szoftvert úgy akarják optimalizálni, hogy megkönnyítsék a táblagépeken való használatát.

Az Android 5.0-t futtató tábla PC-ken használható lesz a Google programja mellett a Windows 8 is. A szoftverek közötti váltáshoz nem lesz szükség a táblagép vagy notebook lekapcsolására, illetve újraindítására, így nem kell az eszközöket Dual-Boot opciókkal ellátni. Mindez a Chrome OS bizonyos rendszerfunkciónak köszönhetően valósulhat meg. Kérdés azonban, hogy ez a funkció - gyártótól függetlenül - minden táblagépen működik-e majd, vagy sem. Könnyen előfordulhat, hogy lesznek olyan készülékek, amelyekre a gyártók eleve telepíteni fogják a két operációs rendszert.

A Google rendkívül fontosnak tartja, hogy az Android a táblagépek mellett a netbookokat és a notebookokat is meghódítsa. Szintén kérdéses, hogy ez utóbbi sikerül-e, hiszen egyelőre nem lehet tudni, hogy vajon a gyártók kínálnak-e majd Android 5.0-t futtató netbookokat és notebookokat. A társaság vezetőit alighanem elgondolkoztatta az a tény, hogy a tavaly október óta elérhető Android 4.0 is csak rendkívül nehezen terjed. A legtöbb gyártó vagy egyáltalán nem dobott piacra Android 4.0-s modelleket, vagy csak felajánlotta a vásárlóknak a frissítési lehetőséget. Ennek is köszönhető az Android 4.0 rendkívül alacsony elterjedtségi szintje. Az Ice Cream Sandwich piaci részesedése idén januárban mindössze 0,6 százalék volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bagoly81 #17
    "kezdve a használhatatlan Google-szinkronizálástól." mitől használhatatlan? nálam remekül működik, egy dolog kell hozzá, internet.
  • Skynet85 #16
    Egyre inkább az igénytelenség a meghatározó minden téren az életben, lásd 4 éve az angry bird pc-s verziója max egy arcad játék lett volna chip magazin cd-jén, ma meg úgy emlegetik a gyártóját mint minden játékok atyját. Emiatt lesz esélye az androidnak, 0 bites usernak tökéletes minőségű és mennyiségű ficsört nyújt(ha van rajta fészúúk már elég). Nem vagyok hater androidos telom van, de hogy ilyen os-el szerelt pc-t vagy egyéb nem érintő képernyős cuccot még kínomban se vennék az tuti.
  • Ferrer #15
    Biztos überfasza az Android, de én mégse látok olyan minőségű alkalmazásokat, mint iOS-ra. Sőt rengeteg olyan idegesítő hibája van, amiről konkrétan tudom, hogy nem csak az én készülékemen jelentkezik, kezdve a használhatatlan Google-szinkronizálástól.
  • MR007 #14
    Hadd bonyolítsam a szitut.
    A Symbian lesz a nyerő, mivel leküzdötte a gyermekbetegségeit. Gyors és stabil lett. Bár az MS temeti, nem fog összejönni neki. A mai világban nincsennek titkok, minden kiderül. A szar WP7 nem kell senkinek sem, az ugyancsak szar lassú és költséges android ideje meg meg van számlálva.
    A vezetők csak hiszik, hogy ők irányítanak, idejig óráig talán, de az igazság pillanata egyszer eljön. Allah akbar!
    Remélem jóra sikerült.
  • hurkaur #13
    "1. Nyilt rendszer."
    Ez csak strandpapucsos linuxbuzi gyerekeknel all meg ,mint erv. sanyicks a te embered.
    "2. Durva cégek állnak mögötte pl. Google"
    Tobbi mogott meg marika neni it kompaniaja mi? :D

  • lamer the true #12
    Szerintem az android a jövőben nagyon meg fogja szorongatni a többi operációs rendszert. Lássuk az érveimet:

    1. Nyilt rendszer.
    2. Durva cégek állnak mögötte pl. Google
    3. Már fejlesztek benne és tetszik (kivéve a Java :) )
  • sanyicks #11
    *szarságban? igen, messze jár a wintől.
  • willcox #10
    Te a windowst a 3.1-ig ismered? Komoly... :)
  • sanyicks #9
    szarságban igen? És remélhetőleg marad is így.
  • YMan #8
    Vonjuk le a konklúziót, az Android 4.0 egy használhatatlan fos, nyomába se ér használhatóságban és ergonómiában a Windows 3.1-nek, mivel abban van passziánsz!

    :)



    Nos komolyra véve a szót, a 2.3.x is már tök jól használható, pedig én "buzi apple user" is vagyok. :)